DayTrading: Czwartek 17.01.2013
- roberttheus
- Maniak
Re: DayTrading: Czwartek 17.01.2013
spróbuje to wykorzystac na krótkiego buya z minimalnym zyskiem załącznik
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
windsurfing na falach trendu
Aha, jeszcze rzut okiem na index dolara.
Ten odwrócony młotek z otwarciem powyżej na wsparciu, mnie dalej utrzymuje w przekonaniu że edek zjedzie w dół, a ta akcja-konsolidacja z wybiciem to jakiś fake.
Ten odwrócony młotek z otwarciem powyżej na wsparciu, mnie dalej utrzymuje w przekonaniu że edek zjedzie w dół, a ta akcja-konsolidacja z wybiciem to jakiś fake.
- roberttheus
- Maniak
90 tka na usd/yen moze byc dobra okazja do shorta lubie pełne liczby
-- Dodano: czw 17-01-2013, 19:20 --
jak wcześniej pisałem bardzo prawdopodobna pułapka i retest 1.34 potem down and down
-- Dodano: czw 17-01-2013, 19:20 --
jak wcześniej pisałem bardzo prawdopodobna pułapka i retest 1.34 potem down and down
Mpapiez pisze:A nie mówiłem %-). Klasyka.Mpapiez pisze:@Snikers i rafmax
Świetnie że dojrzeliście pin bara, tylko trochę kulawe miejsce na niego.
Wykres jak na razie zrobił klasyczny numer - przebicie + retest nowego oporu. Podstawy podstaw.
Dalsze wzrosty ? Nie sądzę, nie po to wybili support, żeby sobie skakać w około niego w te i z powrotem.
do zielona mgiełka, mpapiez i robertheus
Moze i jestem nielogiczny, moze i poziom 1,3337 nie był istotny, moze i jestem lolkiem wszedzie widzacym pinbary, ale ja juz dawno zabezpieczyłem 16 pipsow zysku na eurusd i zrobiłem 30 na gbpjpy kiedy WY w tym czasie zastanawialiscie sie dlaczego nie spada i jak udowodnic swoja racje, zostajac ze swoimi shortami.
Rynek uczy pokory...
Szczerze to nie wydaje mi sie ze jakies wzrosty na eu mialyby nastapic. EU jest prawie idealnie odwrotnie proporcjonalnie skorelowany z uchf. Ja na dolar franku nie widze miejsca na spadki, wiec nie powinno byc wzrostow na eu. Chyba ze korelacja sie rozjedzie co jest mozliwe. Poczekalbym chociaz do przebicia LT z H1 na eu jak chcialbym myslec o wzrostach. Pozatym jutro 3ci piatek miesiaca wiec moga byc spore ruchy. Oczywiscie wiekszosc moze sie mylic i czas pokaze.
edit. tragedia jakas.
edit. tragedia jakas.
Ostatnio zmieniony 17 sty 2013, 19:58 przez Nowy500, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797
JESLI SP500 bedzie szlo w gore to dalej JPY sie oslabiac bedzie jedziem 123 oporek jest swiecowy
- roberttheus
- Maniak
rafmax pisze:Mpapiez pisze:A nie mówiłem %-). Klasyka.Mpapiez pisze:@Snikers i rafmax
Świetnie że dojrzeliście pin bara, tylko trochę kulawe miejsce na niego.
Wykres jak na razie zrobił klasyczny numer - przebicie + retest nowego oporu. Podstawy podstaw.
Dalsze wzrosty ? Nie sądzę, nie po to wybili support, żeby sobie skakać w około niego w te i z powrotem.
do zielona mgiełka, mpapiez i robertheus
Moze i jestem nielogiczny, moze i poziom 1,3337 nie był istotny, moze i jestem lolkiem wszedzie widzacym pinbary, ale ja juz dawno zabezpieczyłem 16 pipsow zysku na eurusd i zrobiłem 30 na gbpjpy kiedy WY w tym czasie zastanawialiscie sie dlaczego nie spada i jak udowodnic swoja racje, zostajac ze swoimi shortami.
Rynek uczy pokory...
Ja się przyznałem i potrafię zmienić zdanie gdy widzę ze nastawienie rynku się zmieniło tak czy inaczej pozostaje w shorcie dolozylem pozycje na buy z tp 1.34 i jeszcze dziś chcę te 50 pipów zgarnąć:-)
ladnie popieprzone, aby u.chf dalej nie spadal w dol musza ciagnac e.chf do gory
jakos kiedys to nie bylo tak wyrownane
cholera , czy ja doczekam sie na moj tp na u.chf

jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek 

a gdzie masz?? Ja troche zaluje teraz ze nie zgarnolem 0.9354 tyle ze tam nic nie ma. Do 0.9378 powinien dojechac jak nie dzisiaj to jutrocrok. pisze:ladnie popieprzone, aby u.chf dalej nie spadal w dol musza ciagnac e.chf do goryjakos kiedys to nie bylo tak wyrownane
cholera , czy ja doczekam sie na moj tp na u.chf
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797
- roberttheus
- Maniak
mało tego powiem wam ze na 1.34 dokladam kolejnego sell bo nastawienie jest na sprzedaje tam gdzie inni kupuja niech jeszcze troche wyniosą edka