Trading oparty na D1 Price Action

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Re: Trading oparty na D1 Price Action

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

GBPUSD D1 - okazja do sprzedazy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

EURNOK Short:

Interwal H1:
http://screencast.com/t/aRe3PudPXmN

Glebszy pullback jest nadal prawdopodobny jednak w przypadku przebicia spodziewalbym sie silnego przyrostu momentum.

Awatar użytkownika
zealot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zealot »

Witam.

Na poczatek pragne pogratulowac dziennika. Osobiscie gram w oparciu o D1 (+wyzsze i nizsze dla lepszego obrazu), obserwuje rozne rynki, jednak nie rozdrabniam sie na pojedyncze spolki. Cenie sobie PA i ma ona swoj udzial w moim procesie decyzyjnym, jednak uwzgledniam rowniez sytuacje makroekonomiczna/fundamentalna. Generalnie szukam roznego rodzaju przypdkow akumulacji kapitalu i staram sie stawac po stronie budujacej trend.

Poniewaz ostatnio moje analizy staly sie niechlujne, a prywatne zapiski ulegly jakościowej degradacji (niechlujstwo), chcialem zapytac, czy nie bedzie problemem, jesli wrzuce cos czasem tu w temacie? Bedzie to dla mnie dobra motywacja do starannej analizy.

Pozdrawiam!
PFSOFT Protrader. Kompleksowa, wielozadaniowa platforma tradingowa.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

zealot pisze:Witam.

Na poczatek pragne pogratulowac dziennika. Osobiscie gram w oparciu o D1 (+wyzsze i nizsze dla lepszego obrazu), obserwuje rozne rynki, jednak nie rozdrabniam sie na pojedyncze spolki. Cenie sobie PA i ma ona swoj udzial w moim procesie decyzyjnym, jednak uwzgledniam rowniez sytuacje makroekonomiczna/fundamentalna. Generalnie szukam roznego rodzaju przypdkow akumulacji kapitalu i staram sie stawac po stronie budujacej trend.

Poniewaz ostatnio moje analizy staly sie niechlujne, a prywatne zapiski ulegly jakościowej degradacji (niechlujstwo), chcialem zapytac, czy nie bedzie problemem, jesli wrzuce cos czasem tu w temacie? Bedzie to dla mnie dobra motywacja do starannej analizy.

Pozdrawiam!
Wyglada na to ze gramy w podobny sposob a ten topic ostatnio nie obfituje w setupy D1 wiec z checia bede czytal Twoje analizy.

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

ZielonaMgielka pisze:EURNOK Short:

Interwal H1:

Glebszy pullback jest nadal prawdopodobny jednak w przypadku przebicia spodziewalbym sie silnego przyrostu momentum.

Update:
http://screencast.com/t/WzaJzBBQj

Awatar użytkownika
zealot
Gaduła
Gaduła

z checia bede czytal Twoje analizy.
Dzieki wielkie. Mam nadzieje, ze milo bedzie nam sie wspolpracowalo :) :564:

W zalaczeniu kilka setupow, na ktore mam chrapke. Są to setupy techniczne, co oznacza, ze jeszcze wszystko sie moze zdarzyc ;). Loonie wyglada mi na okazje roku w stylu "jen 2012". Caly czas zastanawiam sie, co mogloby byc impulsem dla trendu wzrostowego. Jak widac, na razie mamy mocny "standby mode".

Obrazek

Obrazek

W tych calych analizach trzeba miec bardzo na uwadze kwestie czasu. Wiadomo, ze 500 pipsow sie w jeden dzien nie zrobi, a korekty potrafia trwac i trwac. Uwzglednienie timingu na wykresie robi nieco bajzel. Osobiscie dziele sobie w glowie wykresy na przedzialy 2-tyg, miesieczne, kwartalne, polroczne... roczne to tak pro forma ;). Na parach dolarowych wiadomo, nfp moze zrobic krotkotrwaly shift. Trzeba pamietac, ze jak sa grube dane, cena czeka na oporach/wsparciach, to sie moze troche interest wystraszyc...

USD CHF wygląda intrygująco:
Obrazek

Obrazek

USD PLN jest dla mnie zagadka. Raz to nasze obligi wciaz dobrze placa. Dwa, ze zaczely sie ciecia stop procentowych. A trzy, ze niby range jest 3.0-3.5, to jednak 2.5 czy 2.0 to niedaleka historia, wiec zadne tam fanaberie.

Obrazek

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Hej Zealot,

Kiedy FED skonczy zabawe z luzowaniem polityki pienieznej wtedy USD moze dostac dobrego kopa. Aktualnie jest to dosyc odlegla perspektywa ale mocno wyprzedany USD moze okazac sie dobra okazja do kupna w nadchodzacych latach.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

ZielonaMgielka pisze:
ZielonaMgielka pisze:EURNOK Short:

Interwal H1:

Update:
http://screencast.com/t/WzaJzBBQj
OUT @ BE

Awatar użytkownika
zealot
Gaduła
Gaduła

Dzięki Zielona Mgielko za uwagi!

Z mojego punktu widzenia ten caly Fed to przereklamowany jest ;). Tylko czekam, az rynek to zrozumie. USD CAD faktycznie jest na razie tylko ciekawostka, natomiast CHF w odwrocie, wiec tutaj okazja jest w miare aktualna. Na zlotowce spodziewam sie zalamania w tym roku. Teraz do konca marca lub do konca lipca... Nie wiem czy na wig czasem zerkasz?

Pozdrawiam serdecznie :)

Awatar użytkownika
pudel
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pudel »

Ciekawie na EURCAD. Co prawda 1.3128 to nie jest level na Daily, ale i tak myślę, że ewentualny retest tego poziomu dałby szansę na longa z przyzwoitym RR. W dodatku patrząc na te coraz wyższe dołki na Daily to 1.3185 w niedługim czasie zostanie chyba przebite.

ODPOWIEDZ