rootec s starting trade // PA - ZL & MZ great journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
rootec
Gaduła
Gaduła

Re: rootec s starting trade // PA - ZL & MZ great journal

Nieprzeczytany post autor: rootec »

usdjpy buy
SL 14
TP 80

ostatecznie zostaję przy tylko dwóch parach, nieodwołalnie, eurusd i usdjpy
je obserwuje i na nich gram, zero latania po parach :wink:
kontrola setupów i trendu na wyższych TFach i wnikliwa obserwacja na M15, wejścia ewentualnie na M5
takie przemyślenia póki co :)
amen :mrgreen:

"Graj to co widzisz a nie to co myślisz." <------ i to też jest autentycznie problem...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"A co, jeżeli rzeczywistość tak naprawdę jest iluzją i nic nie istnieje? - Cóż, w takim razie zdecydowanie przepłaciłem mój nowy dywan. "

Awatar użytkownika
zealot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zealot »

"Graj to co widzisz a nie to co myślisz."
Tylko co to znaczy? Ze nalezy oddzielic strumien danych zawartych na wykresie od procesu myslowego? W jaki sposob zatem podejmowac decyzje o wejsciu? Na podstawie wskaznika obiektywnie przetwarzajacego cene? A jesli widze dwa rozne feedy u dwoch roznych brokerow? Wybacz, ale nie rozumiem tej rady...
PFSOFT Protrader. Kompleksowa, wielozadaniowa platforma tradingowa.

Awatar użytkownika
trader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trader »

rootec pisze: "Graj to co widzisz a nie to co myślisz." <------ i to też jest autentycznie problem...
Najprawdopodobniej chodziło o:
Trade what you see not what you expect

czyli raczej: graj co widzisz a nie czego oczekujesz/na co liczysz -> skoro widzisz, że spada (trend spadkowy) to nie graj L (na zasadzie: a pewnie odbiją właśnie teraz) :P
Just do it !

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

rootec pisze:usdjpy buy
SL 14
TP 80

ostatecznie zostaję przy tylko dwóch parach, nieodwołalnie, eurusd i usdjpy
je obserwuje i na nich gram, zero latania po parach :wink:
kontrola setupów i trendu na wyższych TFach i wnikliwa obserwacja na M15, wejścia ewentualnie na M5
takie przemyślenia póki co :)
amen :mrgreen:

"Graj to co widzisz a nie to co myślisz." <------ i to też jest autentycznie problem...
Co bylo powodem sprzedazy w tym miejscu?
Cena testowala zrodlo podazy ostatnich spadkow wznaszac sie na bardzo slabym momentum....
Otweiranie krotkoterminowej pozycji na plytkim rynku po polnocy raczej rzadko okazuje sie dobrym pomyslem :)

Awatar użytkownika
rootec
Gaduła
Gaduła

dokładnie tak jak napisał trader
często widzę wykres, przykładowo parę z jenem,
i stwierdzam po dłuższej chwili że właśnie tu powinien odbić, zupełnie tylko dla tego że tego bym chciał a nie że wykres wskazuje na odbicie,
typowo myślenie życzeniowe, zdecydowanie błąd, to idzie bezpośrednio za tym, że chciałbym być w rynku na każdym razem
"A co, jeżeli rzeczywistość tak naprawdę jest iluzją i nic nie istnieje? - Cóż, w takim razie zdecydowanie przepłaciłem mój nowy dywan. "

Awatar użytkownika
rootec
Gaduła
Gaduła

ZielonaMgielka pisze: Co bylo powodem sprzedazy w tym miejscu?
Cena testowala zrodlo podazy ostatnich spadkow wznaszac sie na bardzo slabym momentum....
Otweiranie krotkoterminowej pozycji na plytkim rynku po polnocy raczej rzadko okazuje sie dobrym pomyslem :)
czy miejsce podaży o którym mówisz to to, które zaznaczyłem, bo już niczego nie jestem pewien chwilowo :wink:
ale rozumiem chyba i widzę o czym mówisz,
i faktycznie wznosiła bez siły totalnie, przecież ja to widziałem a zgrałem życzeniowo, o maskara :mrgreen:
duuużo pracy przede mną...

mikrolocik od rana,
USDJPY sell
SL 20pips
sprzedałem tu akurat, gdyż nad ceną gdyby ewentualnie próbowała pchać się do góry mamy ZL, trend wyraźnie spadkowy na M15, zaczynam sugerować się kierunkiem gry z interwału na którym zamierzam pracować, Na H1 to już może nie wygląda tak pięknie ale spojrzałem dopiero po wejściu na rynek $@%@@$#%@$^#^$!! masakra, ojciec Forester mnie wydziedziczy, idę wymierzyć sobie jakąś karę i niebawem wracam :d
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ