DayTrading: Środa 16.01.2013
Re: DayTrading: Środa 16.01.2013
na razie bronia MA 200 na 1 h 

Nie wiem jak wy ale ja dzisiaj nie ruszam edka do 14:30. Teraz jest wóz albo przewóz- retest maksimów albo lecimy na łeb na szyję w zależności od danych z USA.
Nie sądzę, żeby jakakolwiek AT dzisiaj miała większy sens- pojedziemy na fundamentach.
Nie sądzę, żeby jakakolwiek AT dzisiaj miała większy sens- pojedziemy na fundamentach.
-
- Pasjonat
Nowy, gdzie byś widział najbliższe targety na euro/jen?
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."
dwnl pisze:Nie wiem jak wy ale ja dzisiaj nie ruszam edka do 14:30. Teraz jest wóz albo przewóz- retest maksimów albo lecimy na łeb na szyję w zależności od danych z USA.
AT ma sens, wczorajszy spadek można było przewidzieć, 3 szczyty na H1. Ja osobiście fundamenty bardziej uważam jako "powody" do ruchu ceny.
Na tą chwilę, wsparciem będzie 1,3250, poniżej 1,3200 nie powinniśmy spaść
opcje:
EUR/USD: 1.3100, 1.3200 (L), 1.3275, 1.3280, 1.3300, 1.3350, 1.3400
osobiście obstawiam zjazd w okolice 1,3150 i później "up" na nowe szczyty
no i detal od wczoraj ładuje "L", zmiana w stosunku do "S" o prawie już 15%
http://www.tradingfloor.com/topics/forex-open-positions
Ostatnio zmieniony 16 sty 2013, 09:58 przez xantiros, łącznie zmieniany 2 razy.
Za jakiś czas WR 104 zmiecie ten cały bajzel...... i nastanie cisza.....
Ładnie zauważone. Jak odpalisz górną linię po szczytach H4 to wtedy jest idealnie. Naprawdę to ciekawe, a jeszcze ciekawsze będzie jeśli zawitamy na poziomie 1.304x bo tam wypada czwarty punkt styczny tego klina...MERLIN pisze:waszym zdaniem na edku d1 mamy klin zwyżkujący ,bo ja odnoszę takie wrażenie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
polakomilem sie na L usd/chf
w sumie po zakupie mysle czy dobrze zrobile
chociaz przed zakupem przejrzalem (zdaje mi sie ) dokladnie
w sumie po zakupie mysle czy dobrze zrobile
chociaz przed zakupem przejrzalem (zdaje mi sie ) dokladnie

Edek cały czas w trendzie wzrostowym (wykres D1) W chwili obecnej jesteśmy przy dolnej bandzie kanału .Scenariusze widzę dwa albo odbija sie od strefy SD która teraz wydaje sie byc silnym wsparciem i północ w okolice 1,36 1,38 albo przebija dolną bandę kanału i schodzi w okolice 1,32 i stamtąd na północ w okolice jw. Osobiście skłaniałbym się do pierwszego rozwiązania i juz teraz szukam okazji wejścia w L jeżeli wybije się dołem z kanału staawiam heging. Sytuacja jest bardziej widoczna na H1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„chcący szuka sposobu, nie chcący szuka powodu"
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka
witek1286 pisze:Ta analiza techniczna przypomina mi mojego kolege w kasynie który na ruletce obstawia liczby o polowe mniejsze od poprzedniej ktora wypadła. Bo widzial ze tak sie zdarza. jednak nie policzyl procentowo ile razy sie zdarza, a przecież zdarzać sie też czasem musi. podobnie wygląda mi skala fibonacciego. może stanie na 38, jak nie to na 50 , jak nie to 61, itd aż w koncu sie sprawdzi. pozatym kiedy stanie na 36% uznamy że jest to 38,2 itd, osobiście p miesiącach analizy niewidze żadnej poważnej przewagi ani fibonacciego, ani formacji, to moje osobiste wnioski, i szczerze mówiąc wiekszość specjalistów których widziałem miesiąc temu na tym forum też już nie widac, aż boje sie myśleć dlaczego
jakos fibo dziala znakomicie a ty piszesz o lapaczach nozy a to roznica

EDEK USD

nie ma mnie na Edku na E J jedziemy S ale juz coraz bardziej ostroznie

jeszcze mioejsc jest do korekty ale

Adam
Na Twoim H1 widac ze juz wybilo
jesli dobrze patrze
Na Twoim H1 widac ze juz wybilo
jesli dobrze patrze
@xantiros
Zgadzam się, że fundamenty to powody ruchy ale dzisiaj jest tyle ważnych danych z USA, że trudno jest jednoznacznie powiedzieć czy przebite zostanie wsparcie i pójdziemy w dół czy wywali ponad 1.34.
Oczywiście ktoś powie, że widzi to albo tamto i potem się przypomni jeżeli trafił i będzie siedział cicho jeżeli spudłował.
Moim zdaniem wchodzenie przed wynikami nie ma sensu- jest duże ryzyko i to będzie ważny punkt.
Na luty przewidywałbym spadki EUR/USD związane z limitem wydatków w USA i wyborami we Włoszech więc jeżeli dzisiaj pojedziemy znacznie w dół to może być sentyment który się dłużej utrzyma.
Na PLN mamy dziś umocnienie i jest już daleko od poziomów wsparcie na 3.06 USD/PLN- jeżeli edek pójdzie w dół, w lutym się utrzyma a RPP obniży stopy to USD/PLN dojdzie w okolice 3.20 (ale tu wybiegam znacznie poza day-trading).
Tak czy inaczej ja czekam na wyniki i opinie kolegów i koleżanek.
Zgadzam się, że fundamenty to powody ruchy ale dzisiaj jest tyle ważnych danych z USA, że trudno jest jednoznacznie powiedzieć czy przebite zostanie wsparcie i pójdziemy w dół czy wywali ponad 1.34.
Oczywiście ktoś powie, że widzi to albo tamto i potem się przypomni jeżeli trafił i będzie siedział cicho jeżeli spudłował.
Moim zdaniem wchodzenie przed wynikami nie ma sensu- jest duże ryzyko i to będzie ważny punkt.
Na luty przewidywałbym spadki EUR/USD związane z limitem wydatków w USA i wyborami we Włoszech więc jeżeli dzisiaj pojedziemy znacznie w dół to może być sentyment który się dłużej utrzyma.
Na PLN mamy dziś umocnienie i jest już daleko od poziomów wsparcie na 3.06 USD/PLN- jeżeli edek pójdzie w dół, w lutym się utrzyma a RPP obniży stopy to USD/PLN dojdzie w okolice 3.20 (ale tu wybiegam znacznie poza day-trading).
Tak czy inaczej ja czekam na wyniki i opinie kolegów i koleżanek.