90$Baby

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
90sbaby
Uczestnik
Uczestnik

90$Baby

Nieprzeczytany post autor: 90sbaby »

Witam wszystkich z tego miejsca, jest to mój pierwszy post na forum :564:

Krótka historyjka:
Zdecydowałem się spróbować sił na rynku forex 20 grudnia 2012, kiedy jako człowiek kompletnie nieświadomy swoich poczynań otworzyłem realny rachunek u brokera markets.com. Kierując się rekomendacjami i opiniami udało mi się zyskać 20 zł na transakcji. Snop jasnego światła wpadł do mojej głowy, krzycząc głośno że jest to zajęcie, które pozwoli mi szybko uzyskać mocno upragnioną finansową wolność. Zacząłem zgłębiać temat. Następnie regularnie przegrywając sumy na mikrolotach zacząłem się zastanawiać co się dzieje. Stosując się jak świętej księgi, starannie selekcjonowanych porad, dostępnych dla każdego w internecie, powołałem do życia pierwszą strategię. Uległy zmianie również moje przekonania na temat rynku walut. Wiem już po co jest mi cierpliwość, konsekwencja i zaufanie. Mimo tego postanowiłem podnieść rękawicę. Za pierwszy cel na forex postawiłem sobie osiągnięcie 100% zysku z depo.

Wielkim skrótem o strategii:
Plan opiera się głównie na analizie technicznej PA, z elementami wiedzy z dziedziny analizy fundamentalnej. Każda operacja przechodzi szereg 'ręcznych' procedur decydujących o jej dalszej kwalifikacji bądź odrzuceniu. Zdecydowałem się na pozycje 75% Day trade i 25% Long term. Dopuszczam możliwość rozwinięcia procedur wraz z bieżącym napływem wiedzy. Wszystkie założenia spisane są ręcznie na papierze.

Nie jest to wszystko o czym chciałem napisać, ale na początek z pewnością wystarczy
Wszelkie sugestie i komentarze mile widziane.

90sbaby
Uczestnik
Uczestnik

Re: 90$Baby

Jeszcze żeby nie było tak goło dorzucam pierwszą analizę sytuacji, para EURUSD. Co prawda spodziewałem się konsolidacji na rynku, a dzisiejsze wybicie w dół trochę mnie spłoszyło, mimo to wciąż z uwagą przyglądam się sytuacji i kto wie co z tego wyjdzie. Czerwony znacznik SL, niebieski moment wejścia, zielone target 1,2
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kuguar »

90sbaby pisze:
Wielkim skrótem o strategii:
Plan opiera się głównie na analizie technicznej PA, z elementami wiedzy z dziedziny analizy fundamentalnej. Każda operacja przechodzi szereg 'ręcznych' procedur decydujących o jej dalszej kwalifikacji bądź odrzuceniu. Zdecydowałem się na pozycje 75% Day trade i 25% Long term. Dopuszczam możliwość rozwinięcia procedur wraz z bieżącym napływem wiedzy. Wszystkie założenia spisane są ręcznie na papierze.

Bardzo dobre podejście, pamiętaj o konsekwencji :) Życzę powodzenia :)
GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"
Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html

90sbaby
Uczestnik
Uczestnik

Przedstawiam zagranie z dnia 21 I 2013 godzina 02:00AM USDCHF przebicie połowy szczytu oznacza dla mnie wyjście ze stratą, po osiągnięciu połowy TP przenoszę SL na BE. R/R = 1:4
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ