rootec s starting trade // PA - ZL & MZ great journal
Re: rootec s starting trade // PA - ZL & MZ great journal
zobacz sobie jaka jest średnia zmienność na danym TF i pod to ustawiaj SL, wtedy możesz podejrzewać że wybicie ponad średnią zmienność może coś oznaczać(chociaż oczywiście może to być false break out itd).
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/
chodzi o to z tym ciasnym SL, że najczęściej próbuję wejść maksymalnie blisko punktu zwrotnego, cena jednak póki co w moim wypadku robi za każdym razem wręcz odwrotnie niż mi się wydaje 
drugie depo i drawndown 50%
no cóż, uczymy się dalej

drugie depo i drawndown 50%
no cóż, uczymy się dalej

"A co, jeżeli rzeczywistość tak naprawdę jest iluzją i nic nie istnieje? - Cóż, w takim razie zdecydowanie przepłaciłem mój nowy dywan. "
taak, zaczynam zmieniać powoli moje podejście bo widzę że w ten sposób jestem przynajmniej za cienki na takie wejście 
thnx brother

thnx brother
"A co, jeżeli rzeczywistość tak naprawdę jest iluzją i nic nie istnieje? - Cóż, w takim razie zdecydowanie przepłaciłem mój nowy dywan. "
wejście w ejka znowu, moim zdaniem dołek jaki wykopał jest wyraźnie wyższy czyli można spodziewać się też HH,
czy jestem w błędzie?
SL 19pips
czy jestem w błędzie?
SL 19pips
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Graj to co widzisz a nie to co myślisz. Patrz na wysokie TF bo w przypadku ejka kupowałeś pod oporem + podwójny szczyt. L w takim przypadku może mieć pod górkę do TP.rootec pisze:wejście w ejka znowu, moim zdaniem dołek jaki wykopał jest wyraźnie wyższy czyli można spodziewać się też HH,
czy jestem w błędzie?
zgadza się, jak zaczynam obserwować niższy TF zapominam o o wyższych
/// no i ejek SL
/// no i ejek SL
-
- Gaduła
początki są trudne, przejrzałem pobieżnie Twój dziennik i widzę same błędy,
- starasz się mieć cały czas otwartą jakąś pozycję, ja obserwuję rynek (4 pary) codziennie od 8 do 18, a otwieram średnio 1 pozycję na dwa dni,
- graj na jednym interwale (dla day-tradingu np. M15 - ucz się cierpliwości) i na podstawie jego zmienności ustalaj rozsądny stop loss, aby konsola nie wyrzucała Cię cały czas z rynku,
- skup się wyłącznie na historii z bieżącej sesji,
na otwarciu np. Londynu bierz pod uwagę maksima i minima sesji poprzedzającej,
- jak chcesz możesz sobie rysować po wykresach kwiatki price action i modlić się aby odbiło się od jakiegoś oporu, zyskowna spekulacja wykorzystuje impuls (przebicia), który powstał w tej chwili, a nie "cokolwiek" co miało miejsce 3 dni temu,
- jeśli otworzysz pozycję, możesz co jakiś czas schodzić na niższy TF, przesuwając stopa, który zabezpieczy Ci część zysku lub przynajmniej na BE +1 lub 2 pipsy w razie poślizgu,
no i 100 czy 1000zł, to co najwyżej nadaje się do gry all-in w oczekiwaniu na dobry 1 setup.
- starasz się mieć cały czas otwartą jakąś pozycję, ja obserwuję rynek (4 pary) codziennie od 8 do 18, a otwieram średnio 1 pozycję na dwa dni,
- graj na jednym interwale (dla day-tradingu np. M15 - ucz się cierpliwości) i na podstawie jego zmienności ustalaj rozsądny stop loss, aby konsola nie wyrzucała Cię cały czas z rynku,
- skup się wyłącznie na historii z bieżącej sesji,
na otwarciu np. Londynu bierz pod uwagę maksima i minima sesji poprzedzającej,
- jak chcesz możesz sobie rysować po wykresach kwiatki price action i modlić się aby odbiło się od jakiegoś oporu, zyskowna spekulacja wykorzystuje impuls (przebicia), który powstał w tej chwili, a nie "cokolwiek" co miało miejsce 3 dni temu,
- jeśli otworzysz pozycję, możesz co jakiś czas schodzić na niższy TF, przesuwając stopa, który zabezpieczy Ci część zysku lub przynajmniej na BE +1 lub 2 pipsy w razie poślizgu,
no i 100 czy 1000zł, to co najwyżej nadaje się do gry all-in w oczekiwaniu na dobry 1 setup.
Lol... mikrolot przy 1000 zł to 3000 pips marginu. Na utrzymanie nie zarobisz, ale bez przesady z tym "olinem".no i 100 czy 1000zł, to co najwyżej nadaje się do gry all-in w oczekiwaniu na dobry 1 setup.
Ja widze, ze mieszasz tfy. H4... M5... SL 44, 5, 8, 11? Co to jest? Moim zdaniem czas sie zdecydowac...
PFSOFT Protrader. Kompleksowa, wielozadaniowa platforma tradingowa.
dokładnie o tym teraz myślę,zealot pisze:Lol... mikrolot przy 1000 zł to 3000 pips marginu. Na utrzymanie nie zarobisz, ale bez przesady z tym "olinem".no i 100 czy 1000zł, to co najwyżej nadaje się do gry all-in w oczekiwaniu na dobry 1 setup.
Ja widze, ze mieszasz tfy. H4... M5... SL 44, 5, 8, 11? Co to jest? Moim zdaniem czas sie zdecydowac...
jako że interesuje mnie intradaytrading zamknę się bazowo w poszukiwaniu setupów na H1 i zejście na m5 trigger
i zdecydowanie od dziś ograniczam ilość obserwowanych par jednak 
nie mam konkretnego poglądu kiedy skaczę po kilkunastu, to już wiem na pewno,
na pewno będą to
eurusd
usdjpy
eurjpy
i myślę nad jedną z dwóch par z naszym polskim złotym
usdpln albo eurpln

nie mam konkretnego poglądu kiedy skaczę po kilkunastu, to już wiem na pewno,
na pewno będą to
eurusd
usdjpy
eurjpy
i myślę nad jedną z dwóch par z naszym polskim złotym
usdpln albo eurpln