rootec s starting trade // PA - ZL & MZ great journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Re: rootec s starting trade // PA - ZL & MZ great journal

Nieprzeczytany post autor: brother »

zobacz sobie jaka jest średnia zmienność na danym TF i pod to ustawiaj SL, wtedy możesz podejrzewać że wybicie ponad średnią zmienność może coś oznaczać(chociaż oczywiście może to być false break out itd).
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
rootec
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rootec »

chodzi o to z tym ciasnym SL, że najczęściej próbuję wejść maksymalnie blisko punktu zwrotnego, cena jednak póki co w moim wypadku robi za każdym razem wręcz odwrotnie niż mi się wydaje :)

drugie depo i drawndown 50%
no cóż, uczymy się dalej :)
"A co, jeżeli rzeczywistość tak naprawdę jest iluzją i nic nie istnieje? - Cóż, w takim razie zdecydowanie przepłaciłem mój nowy dywan. "

Awatar użytkownika
rootec
Gaduła
Gaduła

taak, zaczynam zmieniać powoli moje podejście bo widzę że w ten sposób jestem przynajmniej za cienki na takie wejście :)

thnx brother
"A co, jeżeli rzeczywistość tak naprawdę jest iluzją i nic nie istnieje? - Cóż, w takim razie zdecydowanie przepłaciłem mój nowy dywan. "

Awatar użytkownika
rootec
Gaduła
Gaduła

wejście w ejka znowu, moim zdaniem dołek jaki wykopał jest wyraźnie wyższy czyli można spodziewać się też HH,
czy jestem w błędzie?

SL 19pips
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Darkst
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Darkst »

rootec pisze:wejście w ejka znowu, moim zdaniem dołek jaki wykopał jest wyraźnie wyższy czyli można spodziewać się też HH,
czy jestem w błędzie?
Graj to co widzisz a nie to co myślisz. Patrz na wysokie TF bo w przypadku ejka kupowałeś pod oporem + podwójny szczyt. L w takim przypadku może mieć pod górkę do TP.

Awatar użytkownika
rootec
Gaduła
Gaduła

zgadza się, jak zaczynam obserwować niższy TF zapominam o o wyższych

/// no i ejek SL

imperator_wszechswiata
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: imperator_wszechswiata »

początki są trudne, przejrzałem pobieżnie Twój dziennik i widzę same błędy,
- starasz się mieć cały czas otwartą jakąś pozycję, ja obserwuję rynek (4 pary) codziennie od 8 do 18, a otwieram średnio 1 pozycję na dwa dni,
- graj na jednym interwale (dla day-tradingu np. M15 - ucz się cierpliwości) i na podstawie jego zmienności ustalaj rozsądny stop loss, aby konsola nie wyrzucała Cię cały czas z rynku,
- skup się wyłącznie na historii z bieżącej sesji,
na otwarciu np. Londynu bierz pod uwagę maksima i minima sesji poprzedzającej,
- jak chcesz możesz sobie rysować po wykresach kwiatki price action i modlić się aby odbiło się od jakiegoś oporu, zyskowna spekulacja wykorzystuje impuls (przebicia), który powstał w tej chwili, a nie "cokolwiek" co miało miejsce 3 dni temu,
- jeśli otworzysz pozycję, możesz co jakiś czas schodzić na niższy TF, przesuwając stopa, który zabezpieczy Ci część zysku lub przynajmniej na BE +1 lub 2 pipsy w razie poślizgu,

no i 100 czy 1000zł, to co najwyżej nadaje się do gry all-in w oczekiwaniu na dobry 1 setup.

Awatar użytkownika
zealot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zealot »

no i 100 czy 1000zł, to co najwyżej nadaje się do gry all-in w oczekiwaniu na dobry 1 setup.
Lol... mikrolot przy 1000 zł to 3000 pips marginu. Na utrzymanie nie zarobisz, ale bez przesady z tym "olinem".

Ja widze, ze mieszasz tfy. H4... M5... SL 44, 5, 8, 11? Co to jest? Moim zdaniem czas sie zdecydowac...
PFSOFT Protrader. Kompleksowa, wielozadaniowa platforma tradingowa.

Awatar użytkownika
rootec
Gaduła
Gaduła

zealot pisze:
Lol... mikrolot przy 1000 zł to 3000 pips marginu. Na utrzymanie nie zarobisz, ale bez przesady z tym "olinem".

Ja widze, ze mieszasz tfy. H4... M5... SL 44, 5, 8, 11? Co to jest? Moim zdaniem czas sie zdecydowac...
dokładnie o tym teraz myślę,
jako że interesuje mnie intradaytrading zamknę się bazowo w poszukiwaniu setupów na H1 i zejście na m5 trigger

Awatar użytkownika
rootec
Gaduła
Gaduła

i zdecydowanie od dziś ograniczam ilość obserwowanych par jednak :)
nie mam konkretnego poglądu kiedy skaczę po kilkunastu, to już wiem na pewno,
na pewno będą to
eurusd
usdjpy
eurjpy

i myślę nad jedną z dwóch par z naszym polskim złotym
usdpln albo eurpln

ODPOWIEDZ