O to mi właśnie chodzi. Poza ekstremalnymi sytuacjami jak ta opisana powyżej albo np. tsunami w Japonii, wszystko będzie banglało ok. Dopiero przy nagłym istotnym impulsie mogą zacząć się problemy z realizacją zleceń po ustalonej cenie. Da?Akhh pisze: Właśnie nie. Oni nigdy bezpieczne nie są. Pokazała to np sytuacja CHF i decyzją banku o mrożeniu kursu. Reakcja runku była gwałtowna, a jeden z pierwszych polskich ECN na to nie przygotowany. Poślizgi były gigantyczne, konta zeszły na minus. Stratę poniósł klient.
Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow
Tak. Zaczną się problemy z realizacją po cenie zbliżonej. Bo w zależności od brokera zawsze będziesz miał 0,1 - 2-3pipsów różnicy. Aż tak. Zulutrade kiedyś opublikował takie statystyki. Wyszło chyba rekordziście 4pipsiy poślizgu średnio na transakcje. I był to poślizg na minus.Patyk89 pisze:O to mi właśnie chodzi. Poza ekstremalnymi sytuacjami jak ta opisana powyżej albo np. tsunami w Japonii, wszystko będzie banglało ok. Dopiero przy nagłym istotnym impulsie mogą zacząć się problemy z realizacją zleceń po ustalonej cenie. Da?Akhh pisze: Właśnie nie. Oni nigdy bezpieczne nie są. Pokazała to np sytuacja CHF i decyzją banku o mrożeniu kursu. Reakcja runku była gwałtowna, a jeden z pierwszych polskich ECN na to nie przygotowany. Poślizgi były gigantyczne, konta zeszły na minus. Stratę poniósł klient.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
-
- Stały bywalec
Dzieki za odpowiedzi na poprzednie pytanie, mam jeszcze jedno:
w terminalu mt mam 8 roznych instrumentow czy jest jakis skrypt zeby jednoczesnie na wszystkich 8 instrumentach zmieniac interwaly?
tzn mam np m1 na wszystkich 8 wykresach - klikam m5 - i zeby od razu na wszystkich zrobilo sie M5?
z gory dzieki za odp.
w terminalu mt mam 8 roznych instrumentow czy jest jakis skrypt zeby jednoczesnie na wszystkich 8 instrumentach zmieniac interwaly?
tzn mam np m1 na wszystkich 8 wykresach - klikam m5 - i zeby od razu na wszystkich zrobilo sie M5?
z gory dzieki za odp.
Nie, musisz zmieniać je po kolei lub utworzyć sobie różne profile z zapisanymi wykresami w różnych skalach czasowych i wtedy przełączać się między samymi profilami.dlugi_nick pisze:Dzieki za odpowiedzi na poprzednie pytanie, mam jeszcze jedno:
z gory dzieki za odp.
Lub jeśli analizujesz tylko 1 wykres na raz to przerzucać symbol na ten sam wykres...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
-
- Stały bywalec
Witam,
Chciałęm zapytam o wykresy w MT4
Jak mozna usawic widok tak aby wykresy byly wyswietlane obok siebie ( np 4 jednoczesnie)
Jak mozna usawic widok tak aby wykresy byly wyswietlane obok siebie ( np 4 jednoczesnie)
W pasku na samej górze Okno i tam do wyboru ustawienia.forexinvest pisze:Witam,
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Witam
Mam wykres RANGE BARS 30 pipsowy i minie miesiąc jak mi się załaduje aby można było grać. Jak mam zassać dane historyczne do MT4 ?
Mam wykres RANGE BARS 30 pipsowy i minie miesiąc jak mi się załaduje aby można było grać. Jak mam zassać dane historyczne do MT4 ?
Od niedawna posługuję się rzeczywistym kontem i właśnie przeglądam raporty przesyłane na maila...
Zastanawiam się czym jest opłata Commission.
Od czego zależy jej wysokość i zasadniczo za co jest naliczana ?

Zastanawiam się czym jest opłata Commission.
Od czego zależy jej wysokość i zasadniczo za co jest naliczana ?

To jest po prostu prowizja.
Jej wysokość jest naliczana w zależności od brokera, wielkości pozycji, oraz wartości tej pozycji.
Pobierana jest najczęściej w całości w momencie otwarcia pozycji (czasami jest dzielona po połowie i pobierana podczas otwarcia i zamknięcia).
Jej wysokość jest naliczana w zależności od brokera, wielkości pozycji, oraz wartości tej pozycji.
Pobierana jest najczęściej w całości w momencie otwarcia pozycji (czasami jest dzielona po połowie i pobierana podczas otwarcia i zamknięcia).
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Witam.
Forexem zainteresowałem się około tydzień temu, zacząłem od przeczytania podstawowych poradników, informacji. Po ich przeczytaniu już wiedziałem, że bez strategii ciężko cokolwiek osiągnąć. Nie chciałem korzystać z strategii innych osób, ogarnąłem parę wskaźników na ich podstawie coś starałem się skminić, no i w sumie coś mi zaczęło świtać, skuteczność coraz wyższa, jednak nie o to tu chodzi.
Chciałbym się spytać tak średnio na ile otwieracie pozycję? I po jakiej ilości pipsów na plus zamykacie? Wiem oczywiście, że nie są to stałe wielkości, lecz chodzi mi o takie mniej więcej. Pytam, ponieważ coś mi się wydaję, że za wcześnie zamykam, gdy jest zysk.. brak cierpliwości:P
Z góry dzięki.
Forexem zainteresowałem się około tydzień temu, zacząłem od przeczytania podstawowych poradników, informacji. Po ich przeczytaniu już wiedziałem, że bez strategii ciężko cokolwiek osiągnąć. Nie chciałem korzystać z strategii innych osób, ogarnąłem parę wskaźników na ich podstawie coś starałem się skminić, no i w sumie coś mi zaczęło świtać, skuteczność coraz wyższa, jednak nie o to tu chodzi.
Chciałbym się spytać tak średnio na ile otwieracie pozycję? I po jakiej ilości pipsów na plus zamykacie? Wiem oczywiście, że nie są to stałe wielkości, lecz chodzi mi o takie mniej więcej. Pytam, ponieważ coś mi się wydaję, że za wcześnie zamykam, gdy jest zysk.. brak cierpliwości:P
Z góry dzięki.