DayTrading: Poniedziałek 14.01.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 14 sty 2013, 23:31

Wzrost
18
30%
Bez zmian
10
17%
Spadek
32
53%

Liczba głosów: 60

Awatar użytkownika
speedpips
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 14.01.2013

Nieprzeczytany post autor: speedpips »

ZielonaMgielka pisze:
Mahe pisze:
speedpips pisze:Dukas sam otwiera pozycję i nie można ich zamknąć a i jeszcze zmienia dźwignię na weekend LIPA PEŁNA ZWŁASZCZA Z OTWIERANIEM POZYCJI I TYLKO POŁĄCZYĆ JE MOŻNA... :(
A przecież każdy ma swój Sl :mrgreen:
Jak to sam otwiera pozycje??? Nie można ich zamknąć???
możesz rozwinąć o co chodzi?
Nic podobnego. Kolega ma pewnie na mysli to ze podczas duzej ekspozycji na rynku Dukas je niwelizuje otwierajac zlecenia przeciwne na weekend kiedy dzwignia spada z 1:100 na 1:30.
Tak to też ale jak mam większy SL i na minusie większym jestem to mi sami przeciwną otwierają i nie da się zamknąć ( jedynie obie pozycje można zamknąć i to ze stratą )
AHA jak już otwożą pzycję to dużo większą od tej jaką akurat się ma :D

Sam to przerabiałem ..

A i jeszcze jeden gość " Tommy_Boss " też kiedyś o tym pisał :d
Ostatnio zmieniony 14 sty 2013, 11:38 przez speedpips, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

speedpips pisze: Tak to też ale jak mam większy SL i na minusie większym jestem to mi sami przeciwną otwierają i nie da się zamknąć ( jedynie obie pozycje można zamknąć i to ze stratą )
AHA jak już otwożą pzycję to dużo większą od tej jaką akurat się ma :D
Gram juz tam od jakiegos czasu i szczerze mowiac pierwsze slysze. Skontaktuj sie z supportem bo to co tutaj opisujesz brzmi conajmniej dziwnie. Jestes pewien ze nie mialo to miejsca w momencie zmiany dzwigni?
Ostatnio zmieniony 14 sty 2013, 11:40 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

chf/pln na S - d1
Ostatnio zmieniony 14 sty 2013, 11:40 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
speedpips
Pasjonat
Pasjonat

ZielonaMgielka pisze:
speedpips pisze: Oni sami otwierają pozycję przeciwną bez mojej wiedzy a przecież mam SL
I nie można jej zamknąć a jak połączyć to już ze stratą i to jest LIPA :D
Widocznie nie przeczytales regulaminu. To wynika ze zmiany dzwigni na weekend. Swoja droga zostawianie pozycji z dzwignia 1:100 na weekend to samobojstwo wiec zamiast narzekac lepiej policzyc sobie jak duza weekendowa luka wycina calosc kapitalu przy takiej dzwigni :)

MÓJ KAPITAŁ MOJA RZECZ A I MÓJ " SL " WIĘC UWAŻAM TO ZA OKRADANIE Z KAPITAŁU POD PRZYKRYWKĄ
OCHRONY KAPITAŁU ( ale ich kapitału ) :d
NAWET W TYGODNIU MOŻE TO MIEĆ MIEJSCE !!!
Ostatnio zmieniony 14 sty 2013, 11:43 przez speedpips, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

W każdej setnej sekundzie powstaje więcej wszechświatów, niż wynosi zadłużenie USA podniesione do tej samej potęgi.
Przy tej perspektywie liczba scenariuszy na FOREX to pikuś, bo jest ich co najwyżej kilkanaście z czego zazwyczaj max. 5 jest najbardziej prawdopodobnych :)
Ostatnio zmieniony 14 sty 2013, 11:45 przez ForexTig3r, łącznie zmieniany 1 raz.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

speedpips pisze:
ZielonaMgielka pisze:
speedpips pisze: Oni sami otwierają pozycję przeciwną bez mojej wiedzy a przecież mam SL
I nie można jej zamknąć a jak połączyć to już ze stratą i to jest LIPA :D
Widocznie nie przeczytales regulaminu. To wynika ze zmiany dzwigni na weekend. Swoja droga zostawianie pozycji z dzwignia 1:100 na weekend to samobojstwo wiec zamiast narzekac lepiej policzyc sobie jak duza weekendowa luka wycina calosc kapitalu przy takiej dzwigni :)

MÓJ KAPITAŁ MOJA RZECZ A I MÓJ " SL " WIĘC UWAŻAM TO ZA OKRADANIE Z KAPITAŁU POD PRZYKRYWKĄ
OCHRONY KAPITAŁU ( ale ich kapitału ) :d

Wiec mogles sie wczesnie wycofac jesli czytalbys regulamin po lebkach. Teraz mozesz miec pretensje tylko do siebie.
Jasne ... najlepiej wszystko zwalic na zlych, chciwych brokerow... Masz tutaj kompletna racje - twoj kapital twoja rzecz :)

...jesli scenariusz -70% podczas 70 pipsowej luki weekendowej nie przemawia do Twojej wyobrazni to takze Twoj problem.

BTW.. nie krzycz tak :)
Ostatnio zmieniony 14 sty 2013, 11:49 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 2 razy.

koniaczek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: koniaczek »

ZielonaMgielka pisze:
koniaczek pisze:Ostro jak na siebie poszedł w góre kurs EurChf, pytanie czy to jakis konkret czy znów zdechnie do 1,2050
Ktos jeszcze trzyma eLki od 1.2 ? 8)
ja zauwazyłem ten ruch bo mi oczekujące weszły

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

na m1 zwrot na L na edku, tylko to m1, nie widomo czy sie zarobi 5 czy 15 czy więcej, zaraz zmyka się h4, a ona nawet jak się zamknie na lekko czerwono, to nie będzie mnie napawała do spadków

no i m1 sie za....ło
Ostatnio zmieniony 14 sty 2013, 11:51 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
speedpips
Pasjonat
Pasjonat

OCHRONY KAPITAŁU ( ale ich kapitału ) :d[/quote]

Wiec mogles sie wczesnie wycofac jesli czytalbys regulamin po lebkach. Teraz mozesz miec pretensje tylko do siebie.
Jasne ... najlepiej wszystko zwalic na zlych, chciwych brokerow... Masz tutaj kompletna racje - twoj kapital twoja rzecz :)

...jesli scenariusz -70% podczas 70 pipsowej luki weekendowej nie przemawia do Twojej wyobrazni to takze Twoj problem.[/quote]

ALE JA NIE MAM DO NIKOGO PRETENSJI JUŻ WIEM JAK SOBIE Z TYM RADZIĆ I OK - DO PRZODU PIPSY ZBIERAĆ I NIGDY SIĘ NIE PODDAWAĆ :d :d :d

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

nie wiadomo czy jest S
nie występują takie mocne zjazdy na niskich interwałach, a to mój kompas co do kierunku :D
jeszcze 26% do zakończenia świecy h4

Zablokowany