Witam.
Ostatnio udało mi się zautomatyzować moją strategię. Automat to EA na MT4 niestety ostatnio pojawił się duży problem z szybkością mojego domowego łącza. Z tego co przeczytałem duża część brokerów ma zewnętrze serwery blisko swoich brokerów i własnie na tych serwerach odpala swoja automaty. Tutaj pojawia się moje pytanie:
Czy ktoś może zna jakieś dobre "serwerownie" z Londynu ?
Na jakiej zasadzie umieszczam automat na takim serwerze ? ( czy jest tak jak z umieszczaniem stron czy może mam zdalny pulpit )
Z góry dziękuję za pomoc
Michał
PS: myślę, że temat umieściłem we właściwym miejscu jeżeli nie, z góry przepraszam i proszę admina o przeniesienie.
Serwer ?
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum
Re: Serwer ?
Witam
najprawdopodobniej chodzi Ci o VPS .
tu masz watek o takich usługach jak działają .
http://forex-nawigator.biz/forum/vpsy-t ... ?hilit=VPS
ja osobiście jeżeli chodzi o lokalizacje w UK korzystam z SWVPS podobnie z US .
w Polsce mam w EXONE.pl
najprawdopodobniej chodzi Ci o VPS .
tu masz watek o takich usługach jak działają .
http://forex-nawigator.biz/forum/vpsy-t ... ?hilit=VPS
ja osobiście jeżeli chodzi o lokalizacje w UK korzystam z SWVPS podobnie z US .
w Polsce mam w EXONE.pl
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
swvps.com ma swoja firme w wielkiej brytfanii o nazwie: http://swtech.co.uk/Skrzypek pisze:Witam.
Ostatnio udało mi się zautomatyzować moją strategię. Automat to EA na MT4 niestety ostatnio pojawił się duży problem z szybkością mojego domowego łącza. Z tego co przeczytałem duża część brokerów ma zewnętrze serwery blisko swoich brokerów i własnie na tych serwerach odpala swoja automaty. Tutaj pojawia się moje pytanie:
Czy ktoś może zna jakieś dobre "serwerownie" z Londynu ?
Na jakiej zasadzie umieszczam automat na takim serwerze ? ( czy jest tak jak z umieszczaniem stron czy może mam zdalny pulpit )
Z góry dziękuję za pomoc
Michał
PS: myślę, że temat umieściłem we właściwym miejscu jeżeli nie, z góry przepraszam i proszę admina o przeniesienie.
jednakze taniej wychodzi wykupic usluge w usa z umiejscowieniem servera w uk.
Za server: Maxi-WINVZ Package z 2GB ram i 40 GB hdd w UK trzeba zaplacic 400 euro rocznie a w usa wychodzi mi to ... o polowe taniej (kupuje sie pakiet WVPS-1 i trzeba sie upomniec o podwojenie pamieci ram za platnosc z gory za rok).
i to wychodzi $180 rocznie !!!! tyle, ze trzeba chyba jakies 2 dolce doplacic za to, ze server jest w UK a nie w usa.
Wesolych Swiat !!!
Szczerze nie polecam, wykupilem u nich trzydniowy test, juz w pierwszej dobie serwer mial 7-mio godzinowy pad.Pierz Andrzej pisze:w Polsce mam w EXONE.pl
Od dwóch miesiecy zadowolony z linkuphost..
Ja od roku korzystam z exone i chodzi bez problemów.grafikk pisze:Szczerze nie polecam, wykupilem u nich trzydniowy test, juz w pierwszej dobie serwer mial 7-mio godzinowy pad.Pierz Andrzej pisze:w Polsce mam w EXONE.pl
Od dwóch miesiecy zadowolony z linkuphost..
Z exone tez nie mam problemów. Korzystam ponad 6 m-cy.
- Co ja tutaj robię ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?
Jest gdzieś jakiś serwer/serwis gdzie po prostu można bezpłatnie umieścić jedno czy kilka EA w mt4 i obserwować jego wyniki? Ewentualnie gdzie można wpisać algorytm. Te "bezpłatne" wynalazki powyżej są kosztowne dal początkujących.
utrzymanie takich serwerow kosztuje wiec nie sadze zeby bylo cos takiego, bo po co mialby to ktos robic? chyba zeby przechwycic czyjes ea tylko ze jak ktos ma dobre ea to go stac zeby sobie kupic najlepszy vps albo w domu sobie zrobic