Czy ktoś z Kolegów spotkał się z anulowaniem zysków/strat za cały okres?
W moim przypadku anulowano całość tranzakcji na fxsalt za okres 01-10.01.2013. Czy są innymi poszkodowani?
Szczegóły poniżej:
Szanowni Państwo,
W wyniku interwencji Klientów, FXSalt wraz z dostawcą płynności dokonał szczegółowej analizy sygnału dla par: USDCZK, USDHUF, USDPLN, EURPLN, EURTRY, EURDKK, EURHUF, dostarczonego w okresie ‘IV tydzień grudnia 2012 – styczeń 2013’.
Efektem kontroli jest odkrycie błędu, który spowodował naliczenie nieprawdziwych wartości zysków / strat na kontach klientów, którzy dokonali transakcji w powyższym okresie (dotyczy tylko par: USDCZK, USDHUF, USDPLN, EURPLN, EURTRY, EURDKK, EURHUF).
Rezultatem zaistniałej sytuacji jest decyzja banku anulująca wszystkie transakcje na powyższych parach zawarte od chwili otwarcia rynku w b.r. do 10.01.2013 g. 21:00 GMT . FXSalt dokona korekty wartości zysków / strat na kontach, których dotyczy powyższa awaria w najbliższy weekend.
W imieniu swoim oraz dostawcy płynności przepraszamy za uniedogodnienia Klientów, których wartość konta po korekcie ulegnie obniżeniu.
Życzymy udanego weekendu, załączając pozdrowienia,
Regards
Maribiel
Team FXSALT
Anulowanie zysków od 01.01.2013 fxsalt
Re: Anulowanie zysków od 01.01.2013 fxsalt
Anulowanie zysków i strat. Napisanie anulowanie zysków to manipulacja.
Czy dotknęło Cię to bezpośrednio? Jeśli Twoje zyski mają pokrycie w rzeczywistym rynku wyjaśnię sprawę i postaram się , żeby zyski zostały Ci wypłacone. Nigdy z FxSalt nie było problemów jeśli chodzi o to.
Czy dotknęło Cię to bezpośrednio? Jeśli Twoje zyski mają pokrycie w rzeczywistym rynku wyjaśnię sprawę i postaram się , żeby zyski zostały Ci wypłacone. Nigdy z FxSalt nie było problemów jeśli chodzi o to.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Tak dotknęło, tak anulowano mi zyski.
Czy są inni poszkodowani lub tacy, którzy zyskali (żeby nie manipulować)?
ZPzdr
MB
Czy są inni poszkodowani lub tacy, którzy zyskali (żeby nie manipulować)?
ZPzdr
MB
Wyślij mi proszę o jakie pozycje chodzi. W poniedziałek zajmę się tym i postaram się oficjalnie wyjaśnić.
marcin.wenus@comparic.pl
marcin.wenus@comparic.pl
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
A to akurat nie prawda. Są tu na forum posty o tym jak fxsalt skorygował już naliczone dodatnie swapy na 0.Akhh pisze:Jeśli Twoje zyski mają pokrycie w rzeczywistym rynku wyjaśnię sprawę i postaram się , żeby zyski zostały Ci wypłacone. Nigdy z FxSalt nie było problemów jeśli chodzi o to.
Wiem bo sam o tym pisałem, co prawda w moim wypadku chodziło o niewielką kwotę ale sam sposób tego wykonania był jak dla mnie skandaliczny. Nie zostałem o tym poinformowany, na kolejny mail z moimi wątpliwościami nie odpowiedział nikt.
Ciekawe o jakie pozycje chodzi tym razem, możesz coś więcej napisać ?
green7 pisze:A to akurat nie prawda. Są tu na forum posty o tym jak fxsalt skorygował już naliczone dodatnie swapy na 0.Akhh pisze:Jeśli Twoje zyski mają pokrycie w rzeczywistym rynku wyjaśnię sprawę i postaram się , żeby zyski zostały Ci wypłacone. Nigdy z FxSalt nie było problemów jeśli chodzi o to.
Wiem bo sam o tym pisałem, co prawda w moim wypadku chodziło o niewielką kwotę ale sam sposób tego wykonania był jak dla mnie skandaliczny. Nie zostałem o tym poinformowany, na kolejny mail z moimi wątpliwościami nie odpowiedział nikt.
Ciekawe o jakie pozycje chodzi tym razem, możesz coś więcej napisać ?
Teraz niezręcznie się o tym wypowiadać, ale konto u nich mam od około 3 lat. Wpadki się zdarzały, ale zawsze problemy szybko rozwiązywali. Kiedy zmieniali model na ECN i dołączali nowych LP coś było nie tak z przekazywaniem zleceń. Różnicę powyżej pipsa poślizgu na transakcję oddali.
Zobaczymy jak będzie teraz.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów