ile kosztuje premia opcyjna na dow jones?
ile kosztuje premia opcyjna na dow jones?
hej chlopaki jak wyzej nigdzie nie moge tego znalesc, chcialem zobaczyc u brokera ale tez nie podaje wartosci premii opcyjnej wiem premia opcyjna sie zmienia ale chcialbym tak wiedziec w przyblizeniu jakim kapitalem musial bym dysponowac dzieki za odp
Re: ile kosztuje premia opcyjna na dow jones?
Pytanie z gatunku a ile pali auto ? 
Czy aby na pewno wiesz o co pytasz ?
Może byś sprecyzował: termin wykonania, strike, rodzaj opcji (biega Ci o waniliową? Europejską czy Amerykańską? a może binarną? ), put czy call ? Jak sprecyzujesz to może coś da się odpowiedzieć.....

Czy aby na pewno wiesz o co pytasz ?
Może byś sprecyzował: termin wykonania, strike, rodzaj opcji (biega Ci o waniliową? Europejską czy Amerykańską? a może binarną? ), put czy call ? Jak sprecyzujesz to może coś da się odpowiedzieć.....
amerykanska, put, tygodniowa, strike no nie wiem normalny ale nie zawyzony, chodzi mi o to w jakich granicach trzeba miec depo dzieki za odp
- NicDoStracenia
- Gaduła
poszperaj tu:
http://www.cmegroup.com/trading/equity- ... tions.html
na mini na pewno cie stac, np. 5$ za put na jedna akcje, jesli kupisz sto to 500$ plus commision, strike nie moze byc zawyzony, znasz go od razu, problem to wycena
http://www.cmegroup.com/trading/equity- ... tions.html
na mini na pewno cie stac, np. 5$ za put na jedna akcje, jesli kupisz sto to 500$ plus commision, strike nie moze byc zawyzony, znasz go od razu, problem to wycena
"Frankly, in my experience, I`ve known few people who have gotten rich off technical analysis. " Jim Beeland Rogers
Nie wiem czy na pewno chodzi Ci o index DJ.
Jeśli tak to na strike ciut powyżej obecnej ceny, put 7 dni pokazuje wycenę 109 USD (DJ mini). Więc jakoś strasznie kapitału nie trzeba - o ile oczywiście chcesz kupić a nie wystawić.
Odpal sobie saxo demo tam wyceny są takie jak w realu z grubsza.
Jeśli tak to na strike ciut powyżej obecnej ceny, put 7 dni pokazuje wycenę 109 USD (DJ mini). Więc jakoś strasznie kapitału nie trzeba - o ile oczywiście chcesz kupić a nie wystawić.
Odpal sobie saxo demo tam wyceny są takie jak w realu z grubsza.
dzieki wielkie chlopaki