Mpapiez pisze:zeuss pisze:michal-tl pisze:
moze tak jest a moze ja już z nudów widze to co chce widzieć hehe
piękna sprzedaż dołka

Dołka powiadasz ? Ach ten ci mój mistrzuniu AT. Straszysz gościa, a ja bym powiedział że z innego punku widzenia dobrze wszedł. Biorąc pod uwagę dzisiejszy trend, zagrał zgodnie z nim.
~50 było przebite, sprzedał na powrocie (resteście) ,klasyczne zagranie - gość wziął wariant dojścia do "20".
Co w tym złego ? Zakładając SL 20 pips, jest kryty przez jeszcze jeden opór - co już kompletnie nie jest sprzedażą dołka, tylko sprzedażą pod oporem - nawet pod tym, ktory sobie wyskrobałeś przed momentem. W DT przy dużej skuteczności RR 1,5:1 jest jak najbardziej ok.
Oczywiście Ty,
jak zwykle po fakcie już możesz powiedzieć, że to był dołek, bo cena na reteście podskoczyła trochę wyżej.
Tylko że podskoczyła i co dalej ? Gdzie byłeś wcześniej ze swoimi odkryciami ? Albo lepiej -
pokaż swoje miejsca handlu 
.
Ps. Michal, może się zasugerowałeś moim wejście, ale eSke postawiłem (dokładkę) dokładnie w tym samym miejscu i z tych samych powodów. Trzymaj dopóki cię SL nie wywali. Jest duże prawdopodbieństwo dobicia "20". A na pewno większe niż wyjście w górę.