DayTrading: Środa 9.01.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 09 sty 2013, 23:08

Wzrost
22
36%
Bez zmian
5
8%
spadek
34
56%

Liczba głosów: 61

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Środa 9.01.2012

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

ja nie Edkiem USD bo nie idzie to U J wyciagaja E J :) hahahah

Awatar użytkownika
marker74
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marker74 »

eurusd czas +1h ale marazm
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 09 sty 2013, 15:33 przez marker74, łącznie zmieniany 1 raz.
-Wygrywa tylko ten kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie aby go osiągnąć.
-Mądry człowiek nie opłakuje przegranej, lecz szuka sposobu jak wyleczyć odniesione straty.
-"zwycięstwo to nie wszystko, a zaledwie część wszystkiego"

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

zeuss pisze:
michal-tl pisze:
moze tak jest a moze ja już z nudów widze to co chce widzieć hehe
piękna sprzedaż dołka :clap:
Dołka powiadasz ? Ach ten ci mój mistrzuniu AT. Straszysz gościa, a ja bym powiedział że z innego punku widzenia dobrze wszedł. Biorąc pod uwagę dzisiejszy trend, zagrał zgodnie z nim.
~50 było przebite, sprzedał na powrocie (resteście) ,klasyczne zagranie - gość wziął wariant dojścia do "20".
Co w tym złego ? Zakładając SL 20 pips, jest kryty przez jeszcze jeden opór - co już kompletnie nie jest sprzedażą dołka, tylko sprzedażą pod oporem - nawet pod tym, ktory sobie wyskrobałeś przed momentem. W DT przy dużej skuteczności RR 1,5:1 jest jak najbardziej ok.

Oczywiście Ty, jak zwykle po fakcie już możesz powiedzieć, że to był dołek, bo cena na reteście podskoczyła trochę wyżej.
Tylko że podskoczyła i co dalej ? Gdzie byłeś wcześniej ze swoimi odkryciami ? Albo lepiej - pokaż swoje miejsca handlu ;).

Ps. Michal, może się zasugerowałeś moim wejście, ale eSke postawiłem (dokładkę) dokładnie w tym samym miejscu i z tych samych powodów. Trzymaj dopóki cię SL nie wywali. Jest duże prawdopodbieństwo dobicia "20". A na pewno większe niż wyjście w górę.

szybki_lopez_13
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: szybki_lopez_13 »

szybki_lopez_13 pisze:
szybki_lopez_13 pisze:Od dziś będę dawał strategie grania na cały dzień:) wejście na 1,30919 SELL, SL 15,1 pipsa, TP na 1,30292.
Zobaczymy jaka sprawdzalność oczywiście edek...
P.S. po 10 pipsach zabezpieczam pozycję na BE czyli poniżej miejsca wejścia na 0.6 pipsa - bynajmniej u mojego broka.
1. 1.3066 - okolica kilku pipsów powinna dać rade i dalej es jak nie to trzeba będzie podarować sobie na dziś.
2. SL na 686
Zdaje mi się że jada misie:) - opcja chyba się broni wiec brędzel do 16 jeśli powstrzyma rynek a on później będzie miał jeszcze siłę potem może. przestawiam SL na 818.
P.S. oczywiście między czasie skalpelek też chodzi wiec najwyżej wezmę mniej niż chce ale luz.
Ostatnio zmieniony 09 sty 2013, 16:10 przez szybki_lopez_13, łącznie zmieniany 1 raz.

michal-tl
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: michal-tl »

Mpapiez pisze:
zeuss pisze:
michal-tl pisze:
moze tak jest a moze ja już z nudów widze to co chce widzieć hehe
piękna sprzedaż dołka :clap:
Dołka powiadasz ? Ach ten ci mój mistrzuniu AT. Straszysz gościa, a ja bym powiedział że z innego punku widzenia dobrze wszedł. Biorąc pod uwagę dzisiejszy trend, zagrał zgodnie z nim.
~50 było przebite, sprzedał na powrocie (resteście) ,klasyczne zagranie - gość wziął wariant dojścia do "20".
Co w tym złego ? Zakładając SL 20 pips, jest kryty przez jeszcze jeden opór - co już kompletnie nie jest sprzedażą dołka, tylko sprzedażą pod oporem - nawet pod tym, ktory sobie wyskrobałeś przed momentem. W DT przy dużej skuteczności RR 1,5:1 jest jak najbardziej ok.

Oczywiście Ty, jak zwykle po fakcie już możesz powiedzieć, że to był dołek, bo cena na reteście podskoczyła trochę wyżej.
Tylko że podskoczyła i co dalej ? Gdzie byłeś wcześniej ze swoimi odkryciami ? Albo lepiej - pokaż swoje miejsca handlu ;).

Ps. Michal, może się zasugerowałeś moim wejście, ale eSke postawiłem (dokładkę) dokładnie w tym samym miejscu i z tych samych powodów. Trzymaj dopóki cię SL nie wywali. Jest duże prawdopodbieństwo dobicia "20". A na pewno większe niż wyjście w górę.
dzieki, wrzucałem tu juz swoje analizy dzisiaj i gram to co widze
zreszta przyzwyczailem się do takiego gadania czytajać FF

uważam że było to warte zagrania ale to tylko moja subiektywna ocena
greed is right

Awatar użytkownika
speedpips
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: speedpips »

CIERPLIWOŚĆ SIĘ OPŁACIŁA :d :d :d

Awatar użytkownika
pkubiu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pkubiu »

kochani kto gra na uj teraz pojdzie na 88.44
chciwość jest dobra

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Cena wyszła z tej chwilowej konsoli. Jak ktoś liczy na odbijanie się do góry, to teraz jest możliwość lepsza 35-38 ale wg. mnie słaba.

"20" welcome to, a potem to się zobaczy.

Ps. Michal, nie zapomnij przesunąć sl lekko ponad 55 - "35-38" może posłużyć do podbicia. Niby wsparcie słabe, ale zawsze.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 09 sty 2013, 15:23 przez Mpapiez, łącznie zmieniany 1 raz.

Groszke
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Groszke »

speedpips pisze:CIERPLIWOŚĆ SIĘ OPŁACIŁA :d :d :d
właśnie tego mi brakuje najbardziej... peniam i zamykam opcje zbyt szybko. W zyciu bym nie pomyslał, że 80% sukcesu w forexie leży w psychice :(

szybki_lopez_13
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: szybki_lopez_13 »

Groszke pisze:
speedpips pisze:CIERPLIWOŚĆ SIĘ OPŁACIŁA :d :d :d
właśnie tego mi brakuje najbardziej... peniam i zamykam opcje zbyt szybko. W zyciu bym nie pomyslał, że 80% sukcesu w forexie leży w psychice :(
to prawda im mniej myślisz tym lepiej oczywiście jak już masz otwarte pozycje bo jak je planujesz to lepiej użyć tego większego organu mniejszą głowę należy zostawić do sypialni i również zrobić z niej użytek.

Zablokowany