DayTrading: Wtorek 8.01.2013
- ZielonaMgielka
- Maniak
Re: DayTrading: 8.01.2013
Bez przesady Bless. Publikacje IR to jedne z lepszych okazji do zarobku ostatnio pod warunkiem ze oczekiwania rynku sa dosyc klarowne 

blesS, rynek zachowa się tak się spodziewam, czyli kompletnie mnie zaskoczy 
zara dane o bezrobolach z ue, może być ciekawie. Taka konsola to też zapowiedź czegoś mocniejszego

zara dane o bezrobolach z ue, może być ciekawie. Taka konsola to też zapowiedź czegoś mocniejszego
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
Nie jest. Brak zmiany stóp jest neutralny w sytuacji gdy nikt nie spodziewa się ich zmiany a tak jest teraz.ZielonaMgielka pisze:W jaki sposob brak obnizki jest niedzwiedzi dla EUR?dwnl pisze:Moim zdaniem stopy pozostaną bez zmian bez względu na PKB strefy Euro, przynajmniej na tym etapie.
To nieco zmiana sytuację bo słabe dane i brak obniżki stóp powinien skutkować osłabieniem edka.
W takiej sytuacji zadecydowałyby dane makro- i dlatego w przypadku słabych danych edek poszedłby w dół.
- ZielonaMgielka
- Maniak
Stawiam na to ze do czwartku nie zobaczymy mocniejszych ruchow na rynku i kurs bedzie wachal sie pomiedzy 1.30-1.32. W kazdym razie tak czesto wyglada trading w tygodniu w ktorym jest publikacja IR. Likwidacja otwartego interesu i oczekiwanie na krok ECB. Fading silniejszych ruchow moze byc dobra strategia aktualnie IMO.BOCZEK pisze:blesS, rynek zachowa się tak się spodziewam, czyli kompletnie mnie zaskoczy
o 11 dane na temat

-- Dodano: wt 08-01-2013, 10:55 --
nie macie się co rozwodzić na temat reakcji po decyzji ECB, ponieważ nie umiecie określić poziomu przewartościowania lub niedowartościowania instrumentu, więc nawet jak decyzja będzie zgodna z oczekiwaniami (np. obniżka), a instrument będzie niedowartościowany w momencie ogłaszania, to reakcja będzie odwrotna do spodziewanej.

-- Dodano: wt 08-01-2013, 10:55 --
nie macie się co rozwodzić na temat reakcji po decyzji ECB, ponieważ nie umiecie określić poziomu przewartościowania lub niedowartościowania instrumentu, więc nawet jak decyzja będzie zgodna z oczekiwaniami (np. obniżka), a instrument będzie niedowartościowany w momencie ogłaszania, to reakcja będzie odwrotna do spodziewanej.

- ZielonaMgielka
- Maniak
" ponieważ nie umiecie określić poziomu przewartościowania lub niedowartościowania instrumentu"
Kto nie umie ten nie umie. Mow za siebie
Kto nie umie ten nie umie. Mow za siebie

Przezbroiłeś sięmovinghead pisze:Dobije do 3170 jednak, trza sie przezbroić..

panowie wisielec został potwierdzony to jednosznaczna zmaina tredu według mnie na spadkowy jakis news może podcignac edka do 1.3060 to max i koniec 

chciwość jest dobra
-
- Gaduła
hehe tak - wszedłem w ELkę od razu ale stwierdziłem że nie ma mocy i odwróciłem pozycję w eSa
posługuję się interwałem H1 i M5 więc z miejsca widze co jest grane.
z tym odwracaniem różnie jest, raz jak widze ze nie moze przebic wsparcia czy oporu ważnego
to odwracam, no a gdy leci w odpowiednią strone to czekam
kwestia umiejętności używania oscylatora
posługuję się interwałem H1 i M5 więc z miejsca widze co jest grane.
z tym odwracaniem różnie jest, raz jak widze ze nie moze przebic wsparcia czy oporu ważnego
to odwracam, no a gdy leci w odpowiednią strone to czekam

kwestia umiejętności używania oscylatora

A co powiecie na korektę Edka do 1,2685 ???
D1
A następnie jazda w kosmos i nowe szczyty
( takie marzenie )

A następnie jazda w kosmos i nowe szczyty