DayTrading: Wtorek 8.01.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 08 sty 2013, 23:27

Wzrost
24
38%
Bez zmian
6
9%
Spadek
34
53%

Liczba głosów: 64

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: 8.01.2013

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

ForexTig3r pisze: Do czwartku jeszcze 2 dni, a w czwartek wiadomo co się stanie - kurs przyśpieszy na północ.
Od 1.3 będzie ze 500 pipsów.
a co jest w czwartek??
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
adk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: adk »

kabel zaliczyl korekte do poziomu 6075, wzrosty docelowo 6180, z przystankiem na 6100 i 6140.

Awatar użytkownika
Konrad Pustelnik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Konrad Pustelnik »

czwartek:
13:45 Strefa Euro Decyzja ECB ws. stóp procentowych
14:30 Strefa Euro Konferencja prasowa po posiedzeniu ECB

movinghead
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: movinghead »

Dobije do 3170 jednak, trza sie przezbroić.. :)

Asset
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Asset »

Czy ktoś mądry może mi w kilku słowach wytłumaczyć jak ma się obniżka stóp % przez ECB do kursu eur/usd?
Co jeśli pkb eurostrefy wypadnie na dobrym poziomie? Jak się zachowa para eurodolar gdy pkb będzie wyższe od oczekiwanego a stopy % będą zmniejszone?

Awatar użytkownika
Konrad Pustelnik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Konrad Pustelnik »

Asset pisze:Czy ktoś mądry może mi w kilku słowach wytłumaczyć jak ma się obniżka stóp % przez ECB do kursu eur/usd?
Co jeśli pkb eurostrefy wypadnie na dobrym poziomie? Jak się zachowa para eurodolar gdy pkb będzie wyższe od oczekiwanego a stopy % będą zmniejszone?
Wg mnie jeśli PKB wypadnie dobrze lub lepiej niż się spodziewają to stopy pozostaną na poziomie i Euro poszybuje. Jeśli jednak będzie gorzej to obniżą stopy w celu "doładowania" gospodarki strefy euro (tańszy pieniądz) i wtedy dolar się umocni.

To wnioskuje z własnej wiedzy i chętnie posłucham kogoś mądrego :)

Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MowmiSasiad »

Konrad Pustelnik pisze:
Asset pisze:Czy ktoś mądry może mi w kilku słowach wytłumaczyć jak ma się obniżka stóp % przez ECB do kursu eur/usd?
Wg mnie jeśli PKB wypadnie dobrze lub lepiej niż się spodziewają to stopy pozostaną na poziomie i Euro poszybuje. Jeśli jednak będzie gorzej to obniżą stopy w celu "doładowania" gospodarki strefy euro (tańszy pieniądz) i wtedy dolar się umocni.

To wnioskuje z własnej wiedzy i chętnie posłucham kogoś mądrego :)

Słusznie pod kątem fundamentalnym natomiast moim zdaniem Edek zależy od RISKO ON/RISKO OFF i obniżka stóp mogłaby paradoksalnie podnieść wartość euro. A wy jak to oceniacie?

dwnl
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dwnl »

Moim zdaniem stopy pozostaną bez zmian bez względu na PKB strefy Euro, przynajmniej na tym etapie.
To nieco zmiana sytuację bo słabe dane i brak obniżki stóp powinien skutkować osłabieniem edka.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

dwnl pisze:Moim zdaniem stopy pozostaną bez zmian bez względu na PKB strefy Euro, przynajmniej na tym etapie.
To nieco zmiana sytuację bo słabe dane i brak obniżki stóp powinien skutkować osłabieniem edka.
W jaki sposob brak obnizki jest niedzwiedzi dla EUR?

Awatar użytkownika
blesS
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: blesS »

Po co dywagujecie na ten temat? Juz padla odpowiedz pustelnika. Albo kurs wzrosnie albo spadnie.:) A tlumaczyc bedziecie po fakcie.

Zablokowany