a co jest w czwartek??ForexTig3r pisze: Do czwartku jeszcze 2 dni, a w czwartek wiadomo co się stanie - kurs przyśpieszy na północ.
Od 1.3 będzie ze 500 pipsów.
DayTrading: Wtorek 8.01.2013
Re: DayTrading: 8.01.2013
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
kabel zaliczyl korekte do poziomu 6075, wzrosty docelowo 6180, z przystankiem na 6100 i 6140.
- Konrad Pustelnik
- Stały bywalec
czwartek:
13:45 Strefa Euro Decyzja ECB ws. stóp procentowych
14:30 Strefa Euro Konferencja prasowa po posiedzeniu ECB
13:45 Strefa Euro Decyzja ECB ws. stóp procentowych
14:30 Strefa Euro Konferencja prasowa po posiedzeniu ECB
-
- Gaduła
Dobije do 3170 jednak, trza sie przezbroić.. 

Czy ktoś mądry może mi w kilku słowach wytłumaczyć jak ma się obniżka stóp % przez ECB do kursu eur/usd?
Co jeśli pkb eurostrefy wypadnie na dobrym poziomie? Jak się zachowa para eurodolar gdy pkb będzie wyższe od oczekiwanego a stopy % będą zmniejszone?
Co jeśli pkb eurostrefy wypadnie na dobrym poziomie? Jak się zachowa para eurodolar gdy pkb będzie wyższe od oczekiwanego a stopy % będą zmniejszone?
- Konrad Pustelnik
- Stały bywalec
Wg mnie jeśli PKB wypadnie dobrze lub lepiej niż się spodziewają to stopy pozostaną na poziomie i Euro poszybuje. Jeśli jednak będzie gorzej to obniżą stopy w celu "doładowania" gospodarki strefy euro (tańszy pieniądz) i wtedy dolar się umocni.Asset pisze:Czy ktoś mądry może mi w kilku słowach wytłumaczyć jak ma się obniżka stóp % przez ECB do kursu eur/usd?
To wnioskuje z własnej wiedzy i chętnie posłucham kogoś mądrego

- MowmiSasiad
- Pasjonat
Konrad Pustelnik pisze:Wg mnie jeśli PKB wypadnie dobrze lub lepiej niż się spodziewają to stopy pozostaną na poziomie i Euro poszybuje. Jeśli jednak będzie gorzej to obniżą stopy w celu "doładowania" gospodarki strefy euro (tańszy pieniądz) i wtedy dolar się umocni.Asset pisze:Czy ktoś mądry może mi w kilku słowach wytłumaczyć jak ma się obniżka stóp % przez ECB do kursu eur/usd?
To wnioskuje z własnej wiedzy i chętnie posłucham kogoś mądrego
Słusznie pod kątem fundamentalnym natomiast moim zdaniem Edek zależy od RISKO ON/RISKO OFF i obniżka stóp mogłaby paradoksalnie podnieść wartość euro. A wy jak to oceniacie?
Moim zdaniem stopy pozostaną bez zmian bez względu na PKB strefy Euro, przynajmniej na tym etapie.
To nieco zmiana sytuację bo słabe dane i brak obniżki stóp powinien skutkować osłabieniem edka.
To nieco zmiana sytuację bo słabe dane i brak obniżki stóp powinien skutkować osłabieniem edka.
- ZielonaMgielka
- Maniak
W jaki sposob brak obnizki jest niedzwiedzi dla EUR?dwnl pisze:Moim zdaniem stopy pozostaną bez zmian bez względu na PKB strefy Euro, przynajmniej na tym etapie.
Po co dywagujecie na ten temat? Juz padla odpowiedz pustelnika. Albo kurs wzrosnie albo spadnie.
A tlumaczyc bedziecie po fakcie.