Ale mi chodzi o moment kiedy już jestem przy 1.3050 i chcę ustawić SL na 1.3020 ;/;/ np a kupiłem przy 1.30000atlanticos pisze:u nikogo nie dziala bo pomiedzy cena aktualna a cena kupna stawiasz przy Longu SL a nie TP...bo dla Twojej obecnej transakcji to jest strata w domysle w stosunku do obecnej pozycjiPipsKong pisze:u mnie na FxPro nie działa SL ponad cenę kupna ;/;/ bezsensu
-- Dodano: 04 sty 2013, 15:41 --
po co s-ke dawales jak tylko oddech lapal... bez paniki... poleci dalej do goryspeedpips pisze:I na stopie wybiło SHMMMMM
Ja mam DUKASA
zobaczcie jak pieknie od kilku dni zloto koreluje z edkiem... najlepszy ze wskaznikow obecnie
DayTrading: Piątek 4.01.2012
Re: DayTrading: Piątek 4.01.2012
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
-
- Stały bywalec
Czekajcie -jeszce beda drgawki za 10 minut- trz wazne dane -w tym ISM w uslugach USA,
PipsKong pisze:Ale mi chodzi o moment kiedy już jestem przy 1.3050 i chcę ustawić SL na 1.3020 ;/;/ np a kupiłem przy 1.30000atlanticos pisze:u nikogo nie dziala bo pomiedzy cena aktualna a cena kupna stawiasz przy Longu SL a nie TP...bo dla Twojej obecnej transakcji to jest strata w domysle w stosunku do obecnej pozycjiPipsKong pisze:u mnie na FxPro nie działa SL ponad cenę kupna ;/;/ bezsensu
-- Dodano: 04 sty 2013, 15:41 --
po co s-ke dawales jak tylko oddech lapal... bez paniki... poleci dalej do goryspeedpips pisze:I na stopie wybiło SHMMMMM
Ja mam DUKASA
zobaczcie jak pieknie od kilku dni zloto koreluje z edkiem... najlepszy ze wskaznikow obecnie
To ja sam sobie przesuwam do góry SL i jak cena cofnie i zamknie to i tak na jakimś tam zysku

- atlanticos
- Maniak
ISM moze tylko nastroje poprawic wiec wtedy dalszy UPzbankimuiwdynke pisze:Czekajcie -jeszce beda drgawki za 10 minut- trz wazne dane -w tym ISM w uslugach USA,

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
-
- Stały bywalec
atlanticos pisze:ISM moze tylko nastroje poprawic wiec wtedy dalszy UPzbankimuiwdynke pisze:Czekajcie -jeszce beda drgawki za 10 minut- trz wazne dane -w tym ISM w uslugach USA,
Chyba S
Aktualne spojrzenie okiem para-tradera:
1) Na H1 macie wyraźną i silną świecę wzrostową
2) Na m5 cena przebiła się przez EMA100 i EMA 200, co nie wróży spadkom i te linie są aktualnie wsparciem.
3) Na m15 (moim wykresie roboczym) celem oznaczyłem pierwsze fajne i możliwe miejsce nawrotu. Linia rozgraniczająca, 2 ciekawe opory oraz EMA 200 która się tam kręci. EMA 100 została naruszona, więc cena najprawdopodbniej dobije do EMA200.
Powodzonka i co po niektórym więcej cierpliwości życzę.
1) Na H1 macie wyraźną i silną świecę wzrostową
2) Na m5 cena przebiła się przez EMA100 i EMA 200, co nie wróży spadkom i te linie są aktualnie wsparciem.
3) Na m15 (moim wykresie roboczym) celem oznaczyłem pierwsze fajne i możliwe miejsce nawrotu. Linia rozgraniczająca, 2 ciekawe opory oraz EMA 200 która się tam kręci. EMA 100 została naruszona, więc cena najprawdopodbniej dobije do EMA200.
Powodzonka i co po niektórym więcej cierpliwości życzę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- zastapmnie
- Pasjonat
a jednak spadli nieco, teraz wprawdzie negują ten spadek, ale chyba mogłeś zabezpieczyć pozycjęMERLIN pisze:
siedzę na tym ale raczej liczę na motyla z h1 ,problem w ty że na dziennym jest jeszcze formacja i obawiam się że mogą zrobić kraba :roll:eh to mnie podkusiło

Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...
Jednak L 

- atlanticos
- Maniak
dobry ISM to lepsze nastroje i inwestowanie w bardziej ryzykowne aktywa...zbankimuiwdynke pisze:atlanticos pisze:ISM moze tylko nastroje poprawic wiec wtedy dalszy UPzbankimuiwdynke pisze:Czekajcie -jeszce beda drgawki za 10 minut- trz wazne dane -w tym ISM w uslugach USA,
Chyba S
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
zobaczymy jak sie ma teoria do praktyki
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!