DayTrading: Piątek 4.01.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 sty 2013, 21:56

Wzrost
20
38%
Bez zmian
2
4%
Spadek
31
58%

Liczba głosów: 53

movinghead
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 4.01.2012

Nieprzeczytany post autor: movinghead »

MaciejWLKP pisze:Ifarrg, kapitał na koncie brokera to 1000zł, minimalny lot to 0,1
ja osobiście uważam że to wystarczy na początek
nie ma co szaleć :D

WOGÓLE to mam pytanie jeżeli ktoś z was czyta ten post
czy ktoś z was gra całym depozytem?
ale dosłownie... kupuje i sprzedaje używając do tego
wielkości lota za wszystkie dostępne pieniądze
na koncie?

Awatar użytkownika
speedpips
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: speedpips »

Ja tak robię ale rzadko i muszę mieć pewność że będzie ok
Tylko że ja mam mały kapitał na takie akcje do 2000 zł i wtedy za wszystko potrafię wejść na dużej dźwigni 1:500

Ifarrg
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Ifarrg »

Trzeba mieć jaja i być pewnym swego, ale ja bym tak nie radził.

Miałem kiedyś taką przygodę, że zamiast 0,05l ustawiło mi się 005 i poleciałem 5 lotami :/ Z początku szło ok, potem zawróciło, zadzwoniłem do broka, kazali zwiększyć kapitał i czekać, bo powinno zawrócić. Byłem 4k na minusie, ale zawróciło na szczęście, 4 loty sprzedałem z zyskiem 120 zeta, kolejnego potrzymałem i poszedł za 800 zeta. Spread w momencie otwarcia pozycji wyniósł 1500 zeta, bo to była para chfcad...

Niech każdy widzi tylko ruch w swoim kierunku, bo obserwowanie, jak szybko może znikać realny kapitał jest nieciekawym przeżyciem. Zwłaszcza, jak żona w szpitalu na porodówce... I nie gra się jak się ma w głowie co innego :/

Awatar użytkownika
speedpips
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: speedpips »

Fakt kilka razy miałem MC ale w skali roku to na +

I do takich akcji mam osobne konto :d

Awatar użytkownika
pkubiu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pkubiu »

xantiros pisze:
pkubiu pisze:a ja uważam ze na dziś dobra jest L pod koniec dnia będzie realizacja zysków po takim maratonie
popatrz na rysunek zeusa, przed nami NFP - zajmowanie czegokolwiek teraz to jest proszenie się o kłopoty
możesz nieuczonej blondynce wyjaśniać co to NFP - będę wdzięczna :D
chciwość jest dobra

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

xantiros pisze:
pkubiu pisze:a ja uważam ze na dziś dobra jest L pod koniec dnia będzie realizacja zysków po takim maratonie
popatrz na rysunek zeusa, przed nami NFP - zajmowanie czegokolwiek teraz to jest proszenie się o kłopoty
co to za formacja?

NFP - non farm payrolls - czyli po polskiemu zatrudnienie bez sektora rolniczego

a pro po, co wczoraj powiedział FED ??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 04 sty 2013, 12:33 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 2 razy.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

dwnl
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dwnl »

Ifarrg pisze:(...) Niech każdy widzi tylko ruch w swoim kierunku, bo obserwowanie, jak szybko może znikać realny kapitał jest nieciekawym przeżyciem. Zwłaszcza, jak żona w szpitalu na porodówce... I nie gra się jak się ma w głowie co innego :/
Mnie to właśnie kompletnie nie rusza- patrzę jak leci w dół tylko pod kątem "margin level".
Tak samo się przejmowałem na demie jak w realu- czyli niezbyt. Nie oznacza to, że nadmiernie ryzykuje ale problemów z zasypianiem nie mam na stratach.

Z innej beczki- proponowałbym rozważenie L-ek w pary z PLN (z wyjątkiem EUR/PLN). Jeżeli dziś przebije 1.3 na głównej to da się zarobić a jak będzie korekta na głównej, to pary z PLNem potrzymać do środy i do tego czasu powinno się nałożyć posiedzenie RPP na ponowne spadki EUR/USD i tez da się zarobić.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

13000 tam nic nie ma tylko psychologiczny poziom

movinghead
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: movinghead »

GRA całym depozytem mnie bardzo ciekawi, zauważyłem że przy tym bardzo ważna jest wycena ewentualnego MC
na jakim poziomie może się to skończyć, ta ciekawość we mnie się narodziła pewnego pięknego dnia gdy
wyrzuciło mnie tak że straciłem jednorazowo w kilka minut 1,5k, ale siedziałem przed komputerem dalej
"hej, przecież nie zgodzisz sie komuś odsprzedać ze stratą skoro wiesz że nastąpi korekta - poczekaj"
rzekł mi anioł, diabeł mi mówił "zamknij pozycję bo stracisz jeszcze więcej"
posłuchałem tego pierwszego - skończyło się na tym że zyskałem +100 i dopiero zamknąłem pozycję
jednak pomyślałem po wszystkim "skoro wytrzymałem taką presję dlaczego nie nauczyć się ryzykować bardziej"
zacząłem liczyć jak to wygląda w przypadku margin call i cały czas chodzi mi po głowie dlaczego nie spróbować
tego live, zrozumiałem wtedy również że jest to możliwe jednak trzeba się za to zabrać od dobrej strony
teraz cały czas patrzę w wykresy i testuję patrząc głównie na ocenę ryzyka - nie bacząc jak wiele można
zyskać grając w taki sposób, nie jak do tej pory mniejszymi jednostkami i ostrożnie ale tutaj też się ma
do tego wiedza no i fakt faktem również duża precyzja wejść i wyjść - jednak dla mnie temat jest jeszcze
do przewałkowania [potrzebuję wysłuchać śmiałków którzy już to robili i jaką mają "grę wewnętrzną" robiąc
to w taki sposób]

Awatar użytkownika
pkubiu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pkubiu »

BOCZEK pisze:
xantiros pisze:
co to za formacja?

NFP - non farm payrolls - czyli po polskiemu zatrudnienie bez sektora rolniczego

a pro po, co wczoraj powiedział FED ??
cvzyli co jaki to ma wpływ na wahania

fed: bezrobocie 6,5 inflacja 2,5 jak nie przeproczy tych wartości będzie dalej drukował
chciwość jest dobra

Zablokowany