MT4- wysylanie transakcji do zewn. bazy
MT4- wysylanie transakcji do zewn. bazy
Witam, czy w MT istnieje możliwośc zeby wszystkie moje transakcje, edycje SL, Tp byly wysylane do zewn bazy? Chcialbym udostepnić swoje transakcje na wlasnej stronie i fajnie by było gdyby MT sam aktualizował wpisy na stronie
Re: MT4- wysylanie transakcji do zewn. bazy
A myfxbook Ci nie wystarczy ?
Ostatnio zmieniony 03 sty 2013, 21:36 przez green7, łącznie zmieniany 1 raz.
Wolałbym coś prostszego np wlasna strona 

Moim zdaniem to ciut bez sensuKunio pisze:Wolałbym coś prostszego np wlasna strona

By mieć to na własnej stronie musisz to oprogramować - sporo roboty. A i tak nie osiągniesz promila tej funkcjonalności jaką dają analizy z myfxbook.
Druga sprawa: myfxbook umożliwia weryfikację transakcji - więc jeśli zależy Ci na tym by komuś pokazać wyniki to własna strona będzie zupełnie niewiarygodna. A myfxbook tak.
Chyba, że potrzebujesz to tylko dla siebie. To tymbardziej myfxbook jest lepszy - bo będziesz mógł analizować wejścia. Ot choćby sprawdzić na której parze tracisz...
Trzy: Jeśli koniecznie chcesz mieć coś na własnej stronie to myfxbook udostępnia widgety do tego.
Nie chcę nic weryfikować itp. Chcę aby MT wysyłał moje zagrania do zewn bazy (otwarcie pozycji, zamknięcie, zmian SL/TP), pod którą podpięta będzie strona i będzie ona aktualizowana online. Po prostu chcę udostępnić swoje transakcje innym ale chcę to zrobić na własnym skrypcie
No to jak chcesz na własnym skrypcie to pozostaje Ci jedynie zabrać się do roboty i go napisać 

Jakaś dokumentacja do MT by się przydała (odnoście skryptów)
Wszystko masz w edytorze pod F1. W sumie w mt4 nie musisz nic pisać. W opcjach masz opcję publikacji na ftpie-jak wypełnisz parametry to terminal sam będzie na ftpa słał plik z historią. Pozostaje Ci dopisać po stronie serwera coś co go zanalizuje, wrzuci do bazy a następnie będzie wyświetlać.
No właśnie tu jest haczyk ze ja nie chcę historii tylko aktualne transakcje. Załóżmy że wziąłem S na EUR/USD i po kilku sek ta transakcja jest w bazie
Nie pamietam skad to mam i czy jest na 100% ok ale kiedys tego uzywalem i dzialalo. Trzeba delikatnie rozbudowac.
Nic tylko sie laczyc z mysqlem.
PS
Przepraszam za brak polskich liter ale od 2 lat sie zbieram zeby to ustawic w Gentoo
Kod: Zaznacz cały
#import "libmysql.dll"
int mysql_init(int db);
int mysql_errno(int TMYSQL);
int mysql_real_connect( int TMYSQL,string host,string user,string password, string DB,int port,int socket,int clientflag);
int mysql_real_query(int TMSQL,string query,int length);
void mysql_close(int TMSQL);
int mysql_store_result(int TMSQL);
string mysql_fetch_row(int result);
int mysql_num_rows(int result);
void mysql_free_result(int result);
int mysql;
void connect() {
mysql = mysql_init(mysql);
if (mysql!=0) Print("allocated");
int clientflag=0;
int port=3306;
string socket="";
host = "example.com";
user = "sqlUser";
password = "pass";
DB = "foo";
int res=mysql_real_connect(mysql,host,user,password,DB,port,socket,clientflag);
int err=GetLastError();
if (res==mysql) {
Alert("connected");
}
else {
Alert("error=",mysql," ",mysql_errno(mysql)," ");
}
}
void disconnect() {
mysql_close(mysql);
}
void executeQuery(string query) {
int length=StringLen(query);
mysql_real_query(mysql,query,length);
}
PS
Przepraszam za brak polskich liter ale od 2 lat sie zbieram zeby to ustawic w Gentoo