DayTrading: Środa 2.01.2013
Re: DayTrading: Środa 2.01.2013
poleci to w końcu w którąś stronę ?
liczę że na zielono
na sp500 możnaby spróbować S po takiej luce na otwarciu
Stiglitz: Europa głównym zagrożeniem dla światowej gospodarki w 2013 r.
dzisiaj, 11:09 PAP
Europa będzie stanowić główne zagrożenie dla światowej gospodarki w 2013 roku - ocenił w środę w komentarzu dla niemieckiego dziennika "Handelsblatt" amerykański ekonomista Joseph Stiglitz i laureat nagrody Nobla w dziedzinie ekonomii z 2001 roku.
Joseph Stiglitz
Wskazał na trudności ekonomiczne Hiszpanii i Grecji, które, według niego, znajdują się "w depresji i nie widać żadnych oznak wyjścia".
Amerykański ekonomista wyraził opinię, że pakt fiskalny "nie jest rozwiązaniem" trwającego od wielu miesięcy kryzysu w strefie euro. Ocenił też, że skupowanie obligacji państwowych przez Europejski Bank Centralny (EBC) może być jedynie "tymczasowym środkiem zaradczym".
"Jeśli EBC nadal będzie uzależniał finansowanie od polityki oszczędności, to tylko pogłębi to stan chorobowy" - napisał Stiglitz. Według niego europejscy politycy nie doszli do porozumienia w sprawie planu wzrostu dla krajów strefy euro, pogrążonych w kryzysie ekonomicznym.
Nie wykluczył, że w 2013 roku dojdzie do kolejnych turbulencji w strefie euro.
dzisiaj, 11:09 PAP
Europa będzie stanowić główne zagrożenie dla światowej gospodarki w 2013 roku - ocenił w środę w komentarzu dla niemieckiego dziennika "Handelsblatt" amerykański ekonomista Joseph Stiglitz i laureat nagrody Nobla w dziedzinie ekonomii z 2001 roku.
Joseph Stiglitz
Wskazał na trudności ekonomiczne Hiszpanii i Grecji, które, według niego, znajdują się "w depresji i nie widać żadnych oznak wyjścia".
Amerykański ekonomista wyraził opinię, że pakt fiskalny "nie jest rozwiązaniem" trwającego od wielu miesięcy kryzysu w strefie euro. Ocenił też, że skupowanie obligacji państwowych przez Europejski Bank Centralny (EBC) może być jedynie "tymczasowym środkiem zaradczym".
"Jeśli EBC nadal będzie uzależniał finansowanie od polityki oszczędności, to tylko pogłębi to stan chorobowy" - napisał Stiglitz. Według niego europejscy politycy nie doszli do porozumienia w sprawie planu wzrostu dla krajów strefy euro, pogrążonych w kryzysie ekonomicznym.
Nie wykluczył, że w 2013 roku dojdzie do kolejnych turbulencji w strefie euro.

- MowmiSasiad
- Pasjonat
Lubisz się kopać z koniem?rosiu pisze:na sp500 możnaby spróbować S po takiej luce na otwarciu

Jak dla mnie baaaardzo małe szanse na zamknięcie luki
- jurekszczurek
- Gaduła
dlaczego?snikers_m pisze:Leci w ciula edek...
w nocy odsypiałem sylwka ale rano ustawiłem BL na 1,3235 i ładnie weszło 11:27
w życiu najważniejsze jest szczęście- pieniądze, zdrowie, młodość mieli na "TITANICU" - ja jestem dziecko szczęścia "urodzony w niedzielę" 

Ja to się nawet załapałem na górze na S-kę a na 1,3234 na L-kę ale napisałem to popatrz o której godz... kiedy edek odbił od wsparcia i za chwile wrócił wyglądało to tak jakby chciał iść niżej ale odbił i gra
nawet kulturalnie się zachował bo dał tym którzy w nocy spali odegrać sobie te 100 pipsów, a tak swoja droga o 1 w nocy wszedłem na giełde bo z trasy wróciłem i korciło mnie na L-kę ale odpuściłem teraz żałuje hehe

Nikt nie jest nie omylny, jestem tylko człowiekiem... więc się mną nie sugeruj...
- jurekszczurek
- Gaduła
snikers_m pisze:Ja to się nawet załapałem na górze na S-kę a na 1,3234 na L-kę ale napisałem to popatrz o której godz... kiedy edek odbił od wsparcia i za chwile wrócił wyglądało to tak jakby chciał iść niżej ale odbił i granawet kulturalnie się zachował bo dał tym którzy w nocy spali odegrać sobie te 100 pipsów, a tak swoja droga o 1 w nocy wszedłem na giełde bo z trasy wróciłem i korciło mnie na L-kę ale odpuściłem teraz żałuje hehe
ja miałem oczekujace L zostawić na noc ale .......
w życiu najważniejsze jest szczęście- pieniądze, zdrowie, młodość mieli na "TITANICU" - ja jestem dziecko szczęścia "urodzony w niedzielę" 

Ja dałem na 1,3165
myślałem że pójdzie na dół żeby odbić i up, dałem też S-kę na oporze która weszła a jeswzcze szybciej poszła bo walnęło w górę jak korkiem z szampana, zrobili sobie ponownego Sylwestra hehe,
a patrząc na teraźniejszość myślicie że edek złapie szczyt na 1,3308 ? bo wsparcie na 1,323.. trzyma puki co ładnie, może zbierają siły na przejście barykady z pędem UP ?
dane z niemiec lepsze od prognoz ale na rynku brak reakcji hmm

a patrząc na teraźniejszość myślicie że edek złapie szczyt na 1,3308 ? bo wsparcie na 1,323.. trzyma puki co ładnie, może zbierają siły na przejście barykady z pędem UP ?
dane z niemiec lepsze od prognoz ale na rynku brak reakcji hmm
Nikt nie jest nie omylny, jestem tylko człowiekiem... więc się mną nie sugeruj...
Czy działa ktoś z Was na alior trader,czy też ma problemy z zamykaniem pozycji,brakiem działania stop los,rozłączeniami itd