DayTrading: Środa 2.01.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 02 sty 2013, 18:47

Wzrost
24
41%
Bez zmian
3
5%
Spadek
32
54%

Liczba głosów: 59

sonny
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Środa 2.01.2013

Nieprzeczytany post autor: sonny »

poleci to w końcu w którąś stronę ?

Raus
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Raus »

liczę że na zielono

rosiu
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: rosiu »

na sp500 możnaby spróbować S po takiej luce na otwarciu

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

Stiglitz: Europa głównym zagrożeniem dla światowej gospodarki w 2013 r.
dzisiaj, 11:09 PAP

Europa będzie stanowić główne zagrożenie dla światowej gospodarki w 2013 roku - ocenił w środę w komentarzu dla niemieckiego dziennika "Handelsblatt" amerykański ekonomista Joseph Stiglitz i laureat nagrody Nobla w dziedzinie ekonomii z 2001 roku.
Joseph Stiglitz

Wskazał na trudności ekonomiczne Hiszpanii i Grecji, które, według niego, znajdują się "w depresji i nie widać żadnych oznak wyjścia".

Amerykański ekonomista wyraził opinię, że pakt fiskalny "nie jest rozwiązaniem" trwającego od wielu miesięcy kryzysu w strefie euro. Ocenił też, że skupowanie obligacji państwowych przez Europejski Bank Centralny (EBC) może być jedynie "tymczasowym środkiem zaradczym".

"Jeśli EBC nadal będzie uzależniał finansowanie od polityki oszczędności, to tylko pogłębi to stan chorobowy" - napisał Stiglitz. Według niego europejscy politycy nie doszli do porozumienia w sprawie planu wzrostu dla krajów strefy euro, pogrążonych w kryzysie ekonomicznym.

Nie wykluczył, że w 2013 roku dojdzie do kolejnych turbulencji w strefie euro. 8)

Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MowmiSasiad »

rosiu pisze:na sp500 możnaby spróbować S po takiej luce na otwarciu
Lubisz się kopać z koniem? :p

Jak dla mnie baaaardzo małe szanse na zamknięcie luki

Awatar użytkownika
jurekszczurek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jurekszczurek »

snikers_m pisze:Leci w ciula edek...
dlaczego?
w nocy odsypiałem sylwka ale rano ustawiłem BL na 1,3235 i ładnie weszło 11:27
w życiu najważniejsze jest szczęście- pieniądze, zdrowie, młodość mieli na "TITANICU" - ja jestem dziecko szczęścia "urodzony w niedzielę" :)

snikers_m
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: snikers_m »

Ja to się nawet załapałem na górze na S-kę a na 1,3234 na L-kę ale napisałem to popatrz o której godz... kiedy edek odbił od wsparcia i za chwile wrócił wyglądało to tak jakby chciał iść niżej ale odbił i gra :D nawet kulturalnie się zachował bo dał tym którzy w nocy spali odegrać sobie te 100 pipsów, a tak swoja droga o 1 w nocy wszedłem na giełde bo z trasy wróciłem i korciło mnie na L-kę ale odpuściłem teraz żałuje hehe
Nikt nie jest nie omylny, jestem tylko człowiekiem... więc się mną nie sugeruj...

Awatar użytkownika
jurekszczurek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jurekszczurek »

snikers_m pisze:Ja to się nawet załapałem na górze na S-kę a na 1,3234 na L-kę ale napisałem to popatrz o której godz... kiedy edek odbił od wsparcia i za chwile wrócił wyglądało to tak jakby chciał iść niżej ale odbił i gra :D nawet kulturalnie się zachował bo dał tym którzy w nocy spali odegrać sobie te 100 pipsów, a tak swoja droga o 1 w nocy wszedłem na giełde bo z trasy wróciłem i korciło mnie na L-kę ale odpuściłem teraz żałuje hehe

ja miałem oczekujace L zostawić na noc ale .......
w życiu najważniejsze jest szczęście- pieniądze, zdrowie, młodość mieli na "TITANICU" - ja jestem dziecko szczęścia "urodzony w niedzielę" :)

snikers_m
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: snikers_m »

Ja dałem na 1,3165 :D myślałem że pójdzie na dół żeby odbić i up, dałem też S-kę na oporze która weszła a jeswzcze szybciej poszła bo walnęło w górę jak korkiem z szampana, zrobili sobie ponownego Sylwestra hehe,

a patrząc na teraźniejszość myślicie że edek złapie szczyt na 1,3308 ? bo wsparcie na 1,323.. trzyma puki co ładnie, może zbierają siły na przejście barykady z pędem UP ?

dane z niemiec lepsze od prognoz ale na rynku brak reakcji hmm
Nikt nie jest nie omylny, jestem tylko człowiekiem... więc się mną nie sugeruj...

stst
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: stst »

Czy działa ktoś z Was na alior trader,czy też ma problemy z zamykaniem pozycji,brakiem działania stop los,rozłączeniami itd

Zablokowany