Jaki automat warto kupić?
Jaki automat warto kupić?
Witajcie, mam nadzieję, że pisze w dobrym miejscu forum. Zastanawiałem się nad "Programowanie" ale tam widzę same dyskusje specjalistów informatyków.
A mnie interesuje zakup jakiegoś automatu - lub przetestowanie, lub ewentualne dołączenie się z kapitałem do kogoś kto ma coś ciekawego.
Preferuję wyniki live i im dłuższe tym lepsze. Ze swojej strony, oprócz inwestycji mogę podzielić się wiedzą np. na temat optymalizacji MM (preferuję bardzo agresywne i być może mogę wskazać, gdzie będzie to względnie bezpieczne, w tym sensie że nie będzie jakichś niejasnych kwestii z brokerami tylko warunki będą stabilne).
Niestety (dla uprzedzenia ewentualnych pytań) zupełnie nie interesują mnie backtesty ani forward testy.
A mnie interesuje zakup jakiegoś automatu - lub przetestowanie, lub ewentualne dołączenie się z kapitałem do kogoś kto ma coś ciekawego.
Preferuję wyniki live i im dłuższe tym lepsze. Ze swojej strony, oprócz inwestycji mogę podzielić się wiedzą np. na temat optymalizacji MM (preferuję bardzo agresywne i być może mogę wskazać, gdzie będzie to względnie bezpieczne, w tym sensie że nie będzie jakichś niejasnych kwestii z brokerami tylko warunki będą stabilne).
Niestety (dla uprzedzenia ewentualnych pytań) zupełnie nie interesują mnie backtesty ani forward testy.
Badania traderów
Re: Jaki automat warto kupić?
Żadnego nie kupuj. Wszystko to chłam nastawiony tylko na ilość sprzedanych sztuk. Każdy z nich zarabia tylko w okresie, w którym zostal zoptymalizowany. Jeśli nawet zarabia to będzie zarabiał tylko przez pewien okres, po czym zeżre Ci konto. Istanieją EA, które zarabiają regularnie. EA, które przezwyciężyły statystykę dzięki złotym zasadom, a nie parametrom. Potocznie nazywa się je "Złotym Gralem". Ale takich EA nikt Ci nie udostępni, bo po co ? Lepiej sam opracuj sobie strateię i zleć ją programiście do zautomatyzowania. Sam sprawdzisz, czy ta strategia jest profitowa.
Solą życia jest kasa.
nie opłaca sie sprzedawać czegoś co działa
lepiej zatrzymać dla siebie
najlepszym przykładem na tym forum jest robot z arbitrażu trójkątnego działającego w oandzie
właściciel gdyby to zatrzymał dla siebie (i dobrze rozegrał)
to by był dzisiaj milionerem
(może jest ale nie za pomocą tego właśnie robota)
najlepszym przykładem na tym forum jest robot z arbitrażu trójkątnego działającego w oandzie
"Tylko silnych los obdarza hojnie "
eMisiek trochę recenzji i wyników z kont rzeczywistych masz na eareview.net i paru innych stronach. Niestety jak wspomnieli powyżej koledzy, to są roboty oparte na prostych wskaźnikach bez mechanizmów samoadaptacyjnych. Trzeba się liczyć z tym, że w każdej chwili mogą zacząć tracić, trzeba je cały czas monitorować.
W dziale reklam zaczynają się nieśmiało pokazywać oferty dołączenia z kapitałem, poparte wynikami kont rzeczywistych, ale tu też byłbym podwójnie ostrożny, szczególnie że tak naprawdę nigdy nie wiesz czy gra robot czy człowiek.
To czego szukasz nie bez powodu nazywane jest świętym gralem. Zastanów się, chciałbyś tak po prostu kupić możliwość długoterminowego zarabiania pieniędzy przez uruchomienie programu na komputerze? I jeszcze stawiać warunki?
Wesołych Świąt
W dziale reklam zaczynają się nieśmiało pokazywać oferty dołączenia z kapitałem, poparte wynikami kont rzeczywistych, ale tu też byłbym podwójnie ostrożny, szczególnie że tak naprawdę nigdy nie wiesz czy gra robot czy człowiek.
To czego szukasz nie bez powodu nazywane jest świętym gralem. Zastanów się, chciałbyś tak po prostu kupić możliwość długoterminowego zarabiania pieniędzy przez uruchomienie programu na komputerze? I jeszcze stawiać warunki?

Wesołych Świąt
To zdanie znakomicie podsumowuje cały temat.matka pisze:Zastanów się, chciałbyś tak po prostu kupić możliwość długoterminowego zarabiania pieniędzy przez uruchomienie programu na komputerze? I jeszcze stawiać warunki?
Jakby to było takie proste to już dawno bym sobie taką możliwość kupił

Solą życia jest kasa.
Dzięki za odpowiedź, jakbym wiedział jak dałbym w podziękowaniu pochwałęmatka pisze:eMisiek trochę recenzji i wyników z kont rzeczywistych masz na eareview.net i paru innych stronach. Niestety jak wspomnieli powyżej koledzy, to są roboty oparte na prostych wskaźnikach bez mechanizmów samoadaptacyjnych. Trzeba się liczyć z tym, że w każdej chwili mogą zacząć tracić, trzeba je cały czas monitorować.
Wesołych Świąt

Moje podejście jest proste, nie napinam się na nic ani Graala nie szukam, po prostu czekam aż technologia jeszcze dojrzeje.
I liczę, że być może jest ktoś, kto coś już ma, potrzebuje kapitału albo ... stabilnego miejsca gdzie mógłby puścić automat.

Ze swojej strony mam kilka sposobów na "podkręcenie" wyników, bo kilka lat temu pracowałem przy podkręceniu wyników. No i zająłbym się czyms jeszcze bo ostatnio mi się nudzi i potrzebuję jakiegoś wyzwania. A jesli może ono przynieść jakieś pieniądze - to tym fajniej.
Za chwile będe poszukiwał kogoś, kto mi napisze coś użytecznego pod mój system i to być może interesująco w coś wyewoluuje, ale to za chwilę. Nie będzie to full automat ale coś puszczanego w określonym czasie - oczekiwanego większego ruchu. Czyli taki półautomat.
Ale być może coś ktoś już ma interesującego. Po bliższym przyjrzeniu się fajny byłby jakiś skalper bo tu wyniki można osiągnąć szybko i widać co ma pod maską.
-- Dodano: pn 31-12-2012, 18:09 --
Tych powszechnie dostępnych to raczej unikam. Kilka tygodni temu widziałem statement 10 z nich puszczonych chyba 2 lata temu - przez zawodowego tradera tylko po to, żeby pokazać, że ... nie zarabiająpersonov pisze:Żadnego nie kupuj. Wszystko to chłam nastawiony tylko na ilość sprzedanych sztuk. Każdy z nich zarabia tylko w okresie, w którym zostal zoptymalizowany. Jeśli nawet zarabia to będzie zarabiał tylko przez pewien okres, po czym zeżre Ci konto. Istanieją EA, które zarabiają regularnie. EA, które przezwyciężyły statystykę dzięki złotym zasadom, a nie parametrom. Potocznie nazywa się je "Złotym Gralem". Ale takich EA nikt Ci nie udostępni, bo po co ? Lepiej sam opracuj sobie strateię i zleć ją programiście do zautomatyzowania. Sam sprawdzisz, czy ta strategia jest profitowa.

Właśnie kluczowe pytanie jest po co dzielić się robotem ze mną?
Myślę, że sa dwa powody - być może mam dostęp do miejsca gdzie nikt nie będzie robił numerów zarabiającemu automatowi, po drugie mogę wnieść swój wkład w dopracowanie maszynki - lub tylko jej części MM moją metodą, która maksymalizuje zyski. Oprócz kapitału oczywiście.
P.S. Na jakim forum zagranicznym warto zadać pytanie o takiego robota? A nuż coś się znajdzie, temat jest dla mnie ciekawy.
-- Dodano: pn 31-12-2012, 18:12 --
Otóż właśnie, to kwestia dobrego rozegrania i postawienia na właściwych ludzi - jeśli się nie umie pewnych rzeczy rozegrać samemu. Sprzedawać "każdemu" można cokolwiek ale gdy ma się coś poważnego to lepiej pewne rzeczy zachować dla siebie albo dla właściwych ludzi. Chociażby dlatego, że pieniądze lubią ciszę a duże pieniądze lubią dużą ciszę.TARKIN pisze:nie opłaca sie sprzedawać czegoś co działa
Badania traderów
- ForexTig3r
- Maniak
Niestety bardzo wielu szuka takich "dróg na skróty", nic samo się nie zrobi.personov pisze:To zdanie znakomicie podsumowuje cały temat.matka pisze:Zastanów się, chciałbyś tak po prostu kupić możliwość długoterminowego zarabiania pieniędzy przez uruchomienie programu na komputerze? I jeszcze stawiać warunki?
Jakby to było takie proste to już dawno bym sobie taką możliwość kupił
Takie automaty auto-adaptacyjne podobno istnieją ale korzystają z nich najwięksi i kosztują więcej niż Ty i cała Twoja rodzina zarobicie przez całe swoje życie.
Lepszy pomysł to podążanie za sygnałami.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
A tak z ciekawości ile dali byście za system zarabiający średnio powyżej 50% w skali roku?
nie masz lepszych...?lekarz2 pisze:A tak z ciekawości ile dali byście za system zarabiający średnio powyżej 50% w skali roku?
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...
He he zaczyna się odpowiedź wymijająca Panie Andy:)
Ile byś dał za system który daje Ci 50 % rocznie.
Od razy mówię że nie chce nic sprzedać.
Ile byś dał za system który daje Ci 50 % rocznie.
Od razy mówię że nie chce nic sprzedać.