Pomocy, problem związany z komputerem.

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Pomocy, problem związany z komputerem.

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Otóż parę dni temu skończył mi się Avast darmowy i po dniu czy dwóch internet zaczął takk potwornie mulić, że nie da sie w ogóle czegokolwiek robić. Teraz piszę z komputera znajomej, bo jak próbowałem wejść na navi czy cokolwiek to albo udawało się załadować albo "przekrozono limit czasu połączenia" czy coś w tym stylu..

Dla mnie dziwne jest to, że prędkość internetu nie spadła, udao mi się jakimś cudem ściągnąć antywira. To samo z grami interjeetowymi, Legaue of Legends działa bez problemu, platformy fx też, tylko przeglądarki zamulają. (Sprawdzałem na innej niż mozilla, a dokladinej opere i tez dupa byla)

edit. przed chwila na chwile zaiwesil sie komputer i wyskoczylo cos o jakims skrypcie (zaluje, ze screena nie zrobilem), kliknalem, zeby wylaczyc i od tego momentu dziala tak jak kiedys.

ps. sory za lterowki i brak polskich znakow, nie umiem pisac nie laptopie :P
ps2. mam zamiar zrobbic format ale najpierw musze od znajomego ogarnac dysk przenosny, bo troche danych nie vhce tracic.

Pozdraiwwam, Midas

Awatar użytkownika
Fantômas
Gaduła
Gaduła

Re: Pomocy, problem związany z komputerem.

Nieprzeczytany post autor: Fantômas »

http://seriousbit.com/download?file=Net ... eSetup.exe

Zainstaluj, zrob zrzut i poka tu albo na priv.
I saw you twice...
Try again.

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

Fantômas pisze:http://seriousbit.com/download?file=Net ... eSetup.exe

Zainstaluj, zrob zrzut i poka tu albo na priv.
A co ten program robi , jesli mozna spytac ?
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
Fantômas
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Fantômas »

Monituruje ruch sieciowy. Możesz również przy jego poocy blokować dostęp do sieci. W darmowej wersji 3 procesy.
Nie wolno Ci pytać w tym temacie. Robisz to na własne ryzyko ;]
foregzampl
Obrazek
I saw you twice...
Try again.

Awatar użytkownika
4promile
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 4promile »

:) Dobry ten fragment z "nie umiem pisać na laptopie" i "żałuję, że nie zrobiłem screna jak komputer się zawiesił" :)
w ogóle to darmowy Avast się nie kończy tylko co roku przedłuża się darmową licencję wpisując w program emaila (obojętnie jakiego emaila).
i zamiast doinstalowywać programy, wejdź w panel sterowania i w "dodaj/usuń programy" odinstaluj z listy wszystko co nie wiesz do czego służy, gwarantuję że po tym wszystko zacznie lepiej chodzić

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

A moze postapic standardowo: pozabezpieczac dane i zainstalowac Windowsa na nowo. Zainstaluj Kaspersky Suite 12, jest to dobry program - leci na laptopach zony i corki, a ta ostatnia jednak preferuje Linuxa :) - dobra curusia! ;)
Porob sobie kopie wirtualnych maszyn i spoko , co bedzie mulic wywalasz i zaoszczedzisz sobie przy tym cala mase czasu i nerwow.

PS. A teraz ja prosze o pomoc. Pod Ubuntu 10.10 Jtrader przestal nagle funkcjonowac - ot tak z dnia na dzien. Dziwne to troche.
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

Hikari pisze:A moze postapic standardowo: pozabezpieczac dane i zainstalowac Windowsa na nowo. Zainstaluj Kaspersky Suite 12, jest to dobry program - leci na laptopach zony i corki, a ta ostatnia jednak preferuje Linuxa :) - dobra curusia! ;)
Porob sobie kopie wirtualnych maszyn i spoko , co bedzie mulic wywalasz i zaoszczedzisz sobie przy tym cala mase czasu i nerwow.

PS. A teraz ja prosze o pomoc. Pod Ubuntu 10.10 Jtrader przestal nagle funkcjonowac - ot tak z dnia na dzien. Dziwne to troche.
to jest wlasnie w linuxie normalne ;p

przez aktualizacje

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

No to pieknie. A moze jakis niepotrzebny synaptic pakecik za duzo i stad te problemy? Jutro wycinam wszystko i zaczynam od 10.04 ponownie. Zobaczymy.
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Zrobiłem reinstalkę systemu. Niestety trwało to długo, bo nie miałem dostępu do żadnego przenośnego dysku, a nie chciałem stracić zdjęć i screenów. Ogólnie jest już wszystko dobrze i w ogóle zaczął działać monitor nowszy (Mam 2, nowszy i starszy, ten nowszy po awarii prądu przestał działać, a dokładnie był ekran jakby o 95% przyciemniony) więc same plusy.

Nie wiem jak to się dzieje, ale mam wrażenie, że te wszystkie elektroniczne rzeczy chcą mnie wydymać. Zawsze miałem z czymś problemy, czy to internet, czy to komputer, czy to jakaś gra.. A w dodatku nie radzę sobie z tym w ogóle. Mimo, że jestem młodym człowiekiem wychowanym już w erze komputer to jest to ogólnie czarna magia dla mnie :P (ale z reinstalką systemu sobie poradziłem -> tak wiem, wystarczy wsadzić płytę i po kolei robić co trzeba, ale i tak było to dla mnie wyzwanie)

Dzięki za pomoc Panowie,
Pozdrawiam, Midas

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexsowicz91 »

podłączę się pod temat. Ale mój problem jest taki, że gdy mam włączony mt4 to gaśnie ekran i nie można nic innego zrobić jak tylko reset. dzieje się tak tylko przy mt4 i u różnych brokerów. Od pewnego czasu jest to standard bo po kilka razy dziennie. wcześniej nie było tego problemu. W czym może być problem?

sys to xp
1.6 ghz
1 gb ram
intel core 2 duo CPU
laptop hp

może za słaba wydajność..?

ODPOWIEDZ