~2 pipsy ale staram się wchodzić zleceniami bid i offer więc 0 spreadupr7emo pisze: jaki masz spread że w ogóle chciało ci się uczyć grać na tej parze?
Supply & Demand - Peter's FX Journal
Re: Supply & Demand - Peter's FX Journal
Planuj Trejd, Trejduj Plan
musisz mnie tego kiedyś nauczyć 

Jutro wrzucę screeny z tego co ja odpierdzielałem na jenach, dzisiaj w dzień to było odrabianie strat z nocy, zostawiłem zlecenia i poszedłem spać, dla usprawiedliwienia nie spałem 2 doby... ale mimo wszystko zostawić L-ki przy takich gwałtownych spadkach
w każdym razie do 16 miałem już odrobione
teraz jestem zły na siebie bo mściłem się na rynku i to mogło się dla mnie źle skończyć, szczególnie że broker próbował nie pomagać
anyway, z ostatniej godziny
ejki +80 pipek
gofer +67
euro +17
mogło być dużo lepiej jakbym nie panikował i lepiej wchodził S-kami na zemstę
btw. zmniejszyłem moje pozycje do 2 micro i w tym tygodniu zrobiłem największy % konta w tak krótkim okresie czasu, może w następnym spróbuję z jednym micro, fakt że trochę dubluje pozycje wchodząc na ejku i gofrze ale nobodys perfect

w każdym razie do 16 miałem już odrobione

teraz jestem zły na siebie bo mściłem się na rynku i to mogło się dla mnie źle skończyć, szczególnie że broker próbował nie pomagać

anyway, z ostatniej godziny
ejki +80 pipek
gofer +67
euro +17
mogło być dużo lepiej jakbym nie panikował i lepiej wchodził S-kami na zemstę

btw. zmniejszyłem moje pozycje do 2 micro i w tym tygodniu zrobiłem największy % konta w tak krótkim okresie czasu, może w następnym spróbuję z jednym micro, fakt że trochę dubluje pozycje wchodząc na ejku i gofrze ale nobodys perfect

cześć, podrzuć może jakieś screeny na te trajdy, chętnie je zobaczę.
Rynek dzisiaj strasznie chaotyczny więc się pobawię z wykresami.
Dobra to najpierw ogarniam środę i czwartek,
na początek euro +18 pipek licząc zysk ze środy 61 i wszystkie porażki z czwartku

Jak widać sporo wejść z małymi stratami i raz na jakiś czas duży zysk, tak właśnie skalpuję jeszcze tylko nauczę się przestawiać stop na BE i wyeliminuje ustawianie zbyt dużych stopów (większe straty) to będzie super.
ejki z nocy środa/czwartek -90 pipek

Stopy na tych pozycjach oryginalnie wynosiły max 10 pipsów, zgodnie z moimi zasadami skalpowania, ostatecznie zostawiłem je na prawie 30 pipsowych...
czwartek ejki +68

gofer środa -8pipek, i tak to powinno wyglądać, jedna L-ka nie poszło więc kolejna dopiero na silnym poziomie, żadnego mszczenia się na rynku i ustawiania zleceń na pałę

eua/aud czwartek +36

ejki czwartek/piątek +67 pipek

gofer +80 pipek

euro +27 jedyna para gdzie zamknąłem L-ke na plusie

Dobra to najpierw ogarniam środę i czwartek,
na początek euro +18 pipek licząc zysk ze środy 61 i wszystkie porażki z czwartku

Jak widać sporo wejść z małymi stratami i raz na jakiś czas duży zysk, tak właśnie skalpuję jeszcze tylko nauczę się przestawiać stop na BE i wyeliminuje ustawianie zbyt dużych stopów (większe straty) to będzie super.
ejki z nocy środa/czwartek -90 pipek

Stopy na tych pozycjach oryginalnie wynosiły max 10 pipsów, zgodnie z moimi zasadami skalpowania, ostatecznie zostawiłem je na prawie 30 pipsowych...

czwartek ejki +68

gofer środa -8pipek, i tak to powinno wyglądać, jedna L-ka nie poszło więc kolejna dopiero na silnym poziomie, żadnego mszczenia się na rynku i ustawiania zleceń na pałę

eua/aud czwartek +36

ejki czwartek/piątek +67 pipek

gofer +80 pipek

euro +27 jedyna para gdzie zamknąłem L-ke na plusie

elo po świętach
Piątku przed świętami nie będę wklejać bo mi się nie chce, to była generalnie porażka składająca się z wielu małych porażek, niby jako skalper powinienem sobie z tym kotłem poradzić ale byłem chyba zbyt zdekoncentrowany.
anyway
+101 pipek euro (2 pozycje bo ładnie wchodziły
)

Piątku przed świętami nie będę wklejać bo mi się nie chce, to była generalnie porażka składająca się z wielu małych porażek, niby jako skalper powinienem sobie z tym kotłem poradzić ale byłem chyba zbyt zdekoncentrowany.
anyway
+101 pipek euro (2 pozycje bo ładnie wchodziły

Obijałem się trochę w święta i nie przygotowałem nawet analizy na poprzedni tydzień, pora to nadrobić.
Ograniczyłem pary na których handluję do ejków, euro (głównie orientacyjnie) i eur/aud, być może dorzucę coś z funtem, na razie kabel i gofer strasznie szarpią i ciężko to handlować krótko terminowo a reszta par jak aussie/kiwi czy loonie stoi w miejscu.
Od razu ciekawy poziom na ejku który obserwowałem parę tygodni temu i o którym oczywiście zapomniałem.
cena już wyleciała z tego poziomu (140 pipek) tylko Dukas nie odświeża wykresów w weekend
niebieskie pionowe kreski to potencjał spadkowy, czyli akurat do luki, poziom na dole to świeży tygodniowy popyt, w najbliższym czasie raczej tego nie przebijemy

tak swoją drogą ejek wchodzi w tygodniowe/miesięczne strefy podaży, więc jakiejś tam korekty można się pewnie spodziewać

poziomy 4h na najbliższy tydzień

Ograniczyłem pary na których handluję do ejków, euro (głównie orientacyjnie) i eur/aud, być może dorzucę coś z funtem, na razie kabel i gofer strasznie szarpią i ciężko to handlować krótko terminowo a reszta par jak aussie/kiwi czy loonie stoi w miejscu.
Od razu ciekawy poziom na ejku który obserwowałem parę tygodni temu i o którym oczywiście zapomniałem.
cena już wyleciała z tego poziomu (140 pipek) tylko Dukas nie odświeża wykresów w weekend
niebieskie pionowe kreski to potencjał spadkowy, czyli akurat do luki, poziom na dole to świeży tygodniowy popyt, w najbliższym czasie raczej tego nie przebijemy

tak swoją drogą ejek wchodzi w tygodniowe/miesięczne strefy podaży, więc jakiejś tam korekty można się pewnie spodziewać

poziomy 4h na najbliższy tydzień

no widzę że ozzi się trochę ruszyło
ładny poziom do S-ek na dziennym

miejsce w którym ozzi zaczęło spadać jak dla mnie nie do przewidzenia za to kiwi podręcznikowo co do pipsa, muszę sobie zacząć alarmy ustawiać na takich poziomach

ładny poziom do S-ek na dziennym

miejsce w którym ozzi zaczęło spadać jak dla mnie nie do przewidzenia za to kiwi podręcznikowo co do pipsa, muszę sobie zacząć alarmy ustawiać na takich poziomach

Czasem lubię tą powolną sesję azjatycką, można na spokojnie się zastanowić i wyłapać takie ruchy, szczególnie S-ka 2 którą mogłem wrzucić z SL-em na 2 pipsy z wykresu 30 sekundowego, ostatecznie zaszalałem i dałem cztero pipsowego stopa

30 sekundowy

30 sekundowy

Chwilowo musiałem wypłacić moje depo (brak kasy
) więc gram na koncie demo, aż mnie ściska jak patrze na to co się dzisiaj działo
+167 pipek euro

+167 pipek euro