Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Asset pisze:Jeśli to ta część gdzie początkujący może zadać nawet najgłupsze pytanie to moje brzmi:
Jaka platformę transakcyjną możecie polecić osobie stawiającej dopiero pierwsze kroki w forexowym świecie, najlepiej o jak najniższym depozycie początkowym?

W tej chwili poleciłbym promocję gdzie dają Ci kasę na konto real. Np w Brokers Star dają 50USD za darmo na konto. Masz miesiąc na zrobienie 5lotów, jak nie to tracisz. Armada miała też podobną promocję. Założę, się że coś takiego będzie pojawiać się też u innych, także warto obserwować.

Natomiast generalnie na wstępie wystarczy demo do zapoznania się, nauczenia tradingu. Dopiero po tym warto ryzykować swoje pieniądze. Chociaż wiele osób twierdzi, ze najlepiej uczyć się ryzykując własne środki.

Później żeby grać małymi środkami - przede wszystkim broker musi mieć micro loty i oczywiście małą kwotę wymaganą na start. Takich jest już całkiem sporo.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Asset
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Asset »

Hmmm mi chodziło bardziej o zwykłe konto bez bonusowych pieniędzy obwarowanych tysiącem przepisów i zasad ale o właśnie jak najmniejszym początkowym depozycie.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Asset pisze:Hmmm mi chodziło bardziej o zwykłe konto bez bonusowych pieniędzy obwarowanych tysiącem przepisów i zasad ale o właśnie jak najmniejszym początkowym depozycie.
Brokers Star, FxSalt, Armada Markets - 100pln i pewnie wiele innych.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
rootec
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rootec »

Armada jest całkiem spoko (mam porównanie tylko FxSalt), MT4 i do tego konto bonusowe 50pln real money, jak zrobisz z tego Włodka Jagiełło przelewasz na real account, potem już tylko 4 loty i bierzesz jak swoje :d

a tak poważnie, to któryś dzień już siedzę na tym, korzystam również z platformy mobilnej na Android,
żadnych zarzutów póki co
... (no poza saldem depozytu) ;)
"A co, jeżeli rzeczywistość tak naprawdę jest iluzją i nic nie istnieje? - Cóż, w takim razie zdecydowanie przepłaciłem mój nowy dywan. "

alien1983
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: alien1983 »

Moja odp. brzmi: >> Jakąkolwiek platformę - brokera najlepiej z mt4 lub mt5 "dla osoby stawiającej pierwsze kroki" masz ponad 95% szans ,że wtopisz pierwszy swój kapitał i kolejne. Jeśli ktoś będzie ci mówił , że jest inaczej, że tak łatwo zarobić na forex to albo nie ma zielonego pojęcia na temat tego rynku, albo ma w tym jakiś interes aby polecać ludzi tzn. na forex liczy sie tylko kasa.
>WWW< Serwis Internetowy Poświęcony FOREX, CFDs, EA, Programom Afiliacyjnym Forex, Brokerom Forex.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

A ja wręcz przeciwnie. Nie polecałbym konta, gdzie dają jakieś darmowe depozyty i trzeba wypracować dany obrót, bo początkujący może za bardzo skupić się właśnie na generowaniu obrotu by tylko otrzymać ten bonus zamiast na trenowaniu własnych umiejętności (czyli prawdopodobnie przegra).

Co innego jak ktoś już ogarnia i ten bonus będzie miłą nagrodą, a nie celem samym w sobie, bo niestety tak może się stać (w końcu dają coś za "nic").

Przetestuj sobie kilka platform na demo, porównaj ich funkcjonalności, ofertę i zobacz co najbardziej Ci odpowiada. Potem wystarczy przejrzeć opinie na forach i spróbować. Powodzenia!
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
rootec
Gaduła
Gaduła

raposo pisze:A ja wręcz przeciwnie. Nie polecałbym konta, gdzie dają jakieś darmowe depozyty i trzeba wypracować dany obrót, bo początkujący może za bardzo skupić się właśnie na generowaniu obrotu by tylko otrzymać ten bonus zamiast na trenowaniu własnych umiejętności (czyli prawdopodobnie przegra).

Co innego jak ktoś już ogarnia i ten bonus będzie miłą nagrodą, a nie celem samym w sobie, bo niestety tak może się stać (w końcu dają coś za "nic").

Przetestuj sobie kilka platform na demo, porównaj ich funkcjonalności, ofertę i zobacz co najbardziej Ci odpowiada. Potem wystarczy przejrzeć opinie na forach i spróbować. Powodzenia!
po części się z Tobą zgadzam,
jednak dla mnie cały czas była to możliwość grania prawdziwymi poniekąd pieniędzmi bez ich faktycznego wkładu,
a to duża różnica od demo, którą czuć nawet przy takim bonusie i przy takiej jego wielkości,
przy mikro lotach 0.01 gram już nim kilka dni,
przynajmniej dla mnie to ważne i ma duże znaczenie,
co do ciśnienia żeby wykonać misję to zgadzam się z Tobą w 100%, sam się na tym złapałem
"A co, jeżeli rzeczywistość tak naprawdę jest iluzją i nic nie istnieje? - Cóż, w takim razie zdecydowanie przepłaciłem mój nowy dywan. "

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Ale i tak musisz wpłacić swój depozyt i wtedy dostajesz bonus ;). I jak nie obrócisz 5 lotami (pewnie w jakimś tam czasie) to bonus przepada, a straty jakie poniosłeś próbując grać (i pewnie po części skupiając się na wyrobieniu w/w wymogu) odejmowane są tylko z Twoich środków.

Stąd też uważam, że lepiej dla początkującego jak bonusu nie ma. Oczywiście każdy może mieć inne zdanie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
rootec
Gaduła
Gaduła

raposo pisze:Ale i tak musisz wpłacić swój depozyt i wtedy dostajesz bonus ;). I jak nie obrócisz 5 lotami (pewnie w jakimś tam czasie) to bonus przepada, a straty jakie poniosłeś próbując grać (i pewnie po części skupiając się na wyrobieniu w/w wymogu) odejmowane są tylko z Twoich środków.

Stąd też uważam, że lepiej dla początkującego jak bonusu nie ma. Oczywiście każdy może mieć inne zdanie.
otóż nie, nie musisz robić własnej wpłaty, nie jest wymagana dlatego tylko postanowiłem pobawić się właśnie tym bonusem, warunek jest taki tylko żeby przewalić go na realny rachunek trzeba go zwiększyć, jeśli ktoś zarobi na nim 25pln, przelewa sobie 25pln, jeśli ktoś go pomnoży razy dwa, czyli 50+50= przelewa stówkę i to jest już maks, nawet jeśli wygeneruje więcej, za to już wtedy tą stówką gra na swoim rachunku live i żeby móc go wypłacić trzeba machnąć 4 loty, jako początkujący skubiący sobie po parę pips nie uważam żeby było to dużo,
obiecuję się pochwalić jak już przeleję stówkę na rachunek live a to mój początek na fx ;)
jeśli wtopię całość tego depo też się pochwalę ofkors :d

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

A to przepraszam :). Widać jakas innowacja. To obyś nie traktował tego jak demo-pieniądze, bo tak też może być. i Tymbardziej powodzenia ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ