_/_/Dariusz_/_/ pisze:Pewnie zwrócą, bo widać że mała płynność była, ale mogli to sprawdzić zanim dopuścili taki instrument, w sumie zazwyczaj tak jest jak coś nowego wchodzi do oferty. Pewnie zobaczyli , że nie mają szans na utrzymanie spreadu bo za duża strata by wyszła i puścili to co powstało na małej płynności. Miałem kiedyś taką sytuację na CFD, ale broker pisał o tym wcześniej i przy zwiększonym spreadzie na niskiej płynności zamkną transakcje na BE. Nie wiem czy to lepiej , czy gorzej, ale przynajmniej straty nie zaksięgował.
Ja dzisiaj też świętuję bo mam dobre wejście z wczoraj na EU z poziomu 30480 i TG na 31200. Myślałem o 700, ale nie będę kusił losu ;-)
Dokladnie. Oanda ma generalnie duze opoznienia w informowaniu klientow na temat wprowadzanych zmian. Nowe instrumenty powinny byc dokladnie przeanalizowane pod katem plynnosci na wolatylnym rynku zanim zostana wprowadzone do publicznej oferty.
Co do EU to widze ze to wejscie na samym wczorajszym doleczku ... NAJS!

Ja tylko obserwuje z zaciekawieniem jak sie sytuacja potoczy na D1 w obrebie tych oporow.
Troche za pozno sie dzis obudzilem i ominal mnie dobry L na M15:
http://screencast.com/t/Rl5Yhp3nTpda