Wolumen

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
witek1286
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Wolumen

Nieprzeczytany post autor: witek1286 »

wiem na czym polega rsi ale jezeli wszyscy negują role wolumenu na MT4 to dlaczego nie negują rsi, obv i stocha

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Czy ty czytałeś artykuł który wkleiłem? Autorzy piszą w nim, że korelacja między wolumenem z największych ECN-ów, a tick volume jest powyżej 90%( dla par walutowych, które porównywali), więc to nie do końca jest tak że ten wolumen jest bezwartościowy. Natomiast zasadniczą kwestią jest jakość data feedu. Jeśli masz filtrowany data feed od jakiegoś MM-a, to niestety jest on bezwartościowy. Następne pytanie - który z brokerów udostępnia dobrej jakości data feed?

Co do sensowności i jakości wymienionych przez ciebie wskaźników niestety ci nie pomogę, ale nie oczekuj po nich zbyt wiele.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Jeżeli dla kogoś wolumen jest BARDZO ważny,dałem namiary co zrobić.Na razie nic więcej w Polsce nie wskóramy..
Jeżeli dla kogoś wolumen jest podstawą analizy to nie ma wyjścia,musi na tym rynku szukać swojego warsztatu..,dlaczego?.
Nie neguję tego co napisał DigitalSmoke że e korelacja między volumenem z największych ECN-ów, a tick volume jest powyżej 90%( dla par walutowych, które porównywali),jednak przypuszczam że Kolega DigitalSmoke miał na myśli normalne sytuacje rynkowe.
Zdarzają się jednak sytuacje że np. w ciągu sekund popyt na rynku walutowym regulowanym odbudowuje się na dziesiątki mld $ ,i w takiej sytuacji jeżeli pracujesz na volumenie i jest to dla Ciebie ważne to szukaj w tym to co Tobie dałem wyżej.

Pozdrawiam.

PS. co do Saxo Trader,to z tego co pamiętam nie jest tam CME tylko Eurex,niestety nie jestem do końca przekonany czy są tam dostępne przez Eurex PRAWDZIWE kontrakty.

-- Dodano: czw 06-12-2012, 15:44 --

PS. moja rada,na przyszłość pisz volumen ,ponieważ jeżeli ktoś przywiązuje wagę do drobnostek,to będzie go to razić...
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Jaroslav
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Jaroslav »

brother pisze:ściągnij sobie demo Saxo Trader tam będziesz miał CME, wolumen z CME to nie ten sam wolumen co na rynku spot więc VSA, czy inne analizy będą pewnie na granicy losowości. Tak jak napisał Cyb fx jest zdywersyfikowany i prawdziwego wolumenu nie zobaczysz.
Powiem ze mam realne konto na platformie Saxo Trader i wolum na roznych instrumentach to ruzny wolun i traktowac to trzeba w inny sposob, wolum na forex i wolum na akcjach to niebo i ziemia, nie radze wogole wolum brac pod uwage na walutach bo to nie jest wskaznik, co do akcji to inny temat!
Nie jestem polakiem, przepraszam za mój polski:)

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: as28 »

sureshot pisze:no widzisz nie chca ci powiedziec bo chytrusy, boja sie konkurencji, jak juz napewno zauwazyles, zarowno stoch jak i rsi chodza gora dol i nie ma szans, eby np stoch czy rsi w koncu nie spadly , czyli jak kreseczki wskanika sa u gory to wiemy , ze napewno spadnie, a jesli uzyjesz razem stocha i rsi to twoje sygnaly beda bardziej wiarygodne, czyli gdy stoch i rsi sa u gory to sprzedajesz, a jak u dolu to naciskasz buy, proste jak drut sam zobaczysz, ze to dziala, gdy jeszcze polaczysz to z informacjami zz na temat swiatowej bankowosci , a do tego zastosujesz ten super system http://system-dukersona.pl/, to nie ma takiej sily, zebys nie zarobil, graj zarabiaj, ciesz sie zyciem, jesli brakuje ci kapitalu, wez pozyczke np pod zastaw mieszkania, ewentualnie pozycz od rodziny , gdy juz zarobisz mnostwo kasy to im zwrocisz z nawiazka, milo bedzie zobaczyc ich dziwione miny pozdrawiam
na poważnie takie głupoty piszesz, czy sobie żarty robisz?
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.

ODPOWIEDZ