Ja miałem takie coś już kilka razy ( u różnych brokerów , zarówno na kontach demo jak i real ) i błąd leżał gdzieś w mt4. W sumie nie doszedłem który plik i dlaczego się popsuł. Dopiero instalacja nowej pomogła.
Te same konto odpalone na drugim kompie śmigało, a na pierwszym ciągle problem.
Dlatego polecam mieć drugą zapasową czystą platformę, odpalaną tylko dla porównania.
Tak samo kiedyś platforma pogubiła mi dane do kont. Nie wiem czy to był bug, czy może problem sprzętowy ( ram ? ) .
Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
Masz zapisane te problemy w logach ?JD_Investment pisze: Witam!
1. Próba modyfikacji zlecenia oczekującego kwitowana była komunikatem (o ile dobrze pamiętam, bo nie zrobiłem sreeena) "Trade context is busy".
2. Próba wstawienia zlecenia oczekującego - j.w.
3. Transakcje wykonane wcześniej danego dnia przez długi czas (bodajże do wieczora tego dnia) nie były widoczne w historii.
j_d
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
- ArmadaMarkets
- Pasjonat
Błąd "trade context is busy" jest błędem po stronie platformy. Pojawia się on, gdy MT4 nie dokończył jednej operacji a zaczął następną. W takich przypadkach najczęściej pomaga restart platformy. W wyżej opisanym przypadku awaria platformy musiała być większa, gdyż pomogła dopiero reinstalacja.
nasz profil na Facebooku - ArmadaMarketsPL - zapraszamy!
Pomaga też rozłączenie i połączenie z innym DC bez restartu o ile DC istnieją. Rzecz jest w logach.. Np. logi powinny mieć flush i jeśli platforma się sypnie zachować plik z informacjami i błędem.. bo np. taki sam błąd może się uaktywnić przy trailing stop podczas modyfikacji.. ktoś zostawia platformę.. odchodzi a tu zonk..
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
Mam pytanie: Dlaczego nie działają mi w Armada skrypty buy, sell? Wrzucam na wykres i zero reakcji. Natomiast inne : close, LVOE działają normalnie bez problemów. Wszystkie przeniosłem z innej platformy. Do tej pory zawsze działały u rożnych brokerów, tylko w Armada nie. Demo i opcje mam wszystkie włączone
Może ktoś ma działające skrypty u Armada to będę wdzięczny
Może ktoś ma działające skrypty u Armada to będę wdzięczny
A może skrypt próbuje wysłać zlecenie od razu z TP lub SL ?
Tak. Co prawda jest samo SL. Zawsze miałem tak ustalone w skryptach i tylko w Armadzie jest problem. Czyżby u Armady tak nie było można?
Nie wiem czemu ale ja od jakiegoś czasu mam problem z OCT
Samoistnie zeruje mi SL lub w ogóle go nie ustawia. Problem zgłosiłem już do autora i czekam na odpowiedź. Jeśli ktoś też miał takie problemy i już je rozwiązał to również proszę o pomoc bo armada umyła ręce 

Luke: a to nie dlatego, że u brokerów typu STP nie można otworzyć zlecenia natychmiastowego z ustawionym od razu SL?
Luke23 - U brokerów STP nie ustawisz zlecenia razem z TP / SL.
Klimek - Przecież Armada nie odpowiada za to co robi klient. Nawet jak instalujesz OCT jest info że odpowiedzialność spoczywa na Tobie...
Oni nie pisali tego softu, a kupili bo tak chcieli ludzie.
Klimek - Przecież Armada nie odpowiada za to co robi klient. Nawet jak instalujesz OCT jest info że odpowiedzialność spoczywa na Tobie...
Oni nie pisali tego softu, a kupili bo tak chcieli ludzie.