zabezpieczone na BE+2TwojaStaraTrader pisze:Short 1.2913 SL 1.2928 TP 1.2857
TwojaStara zbiera na Ferrari
- TwojaStaraTrader
- Gaduła
Re: TwojaStara zbiera na Ferrari
albo bedzie słońce, albo bedzie dysc, hej!
- TwojaStaraTrader
- Gaduła
zamknięte na +2TwojaStaraTrader pisze:zabezpieczone na BE+2TwojaStaraTrader pisze:Short 1.2913 SL 1.2928 TP 1.2857
- TwojaStaraTrader
- Gaduła
I ponownie short na EU 1.2904 SL 1.2921 TP 1.2857

- TwojaStaraTrader
- Gaduła
TwojaStaraTrader pisze:I ponownie short na EU 1.2904 SL 1.2921 TP 1.2857
Zamknięte przez BE+1
- TwojaStaraTrader
- Gaduła
Powrót po urlopie. Moje dzisiejsze wejścia. -8+1+1=-6. Miałem trochę pecha.

Siema,
Spojrzałem na ten screen i uznałem, że może coś Ci doradzę.
Ogólnie te 3 kreski poziome to sr'y jakie ja miałem już wcześniej narysowane (wszystkie widać ładnie na m5/m15 i na h1 w sumie też)
1. Tutaj bym raczej nie zamknął, ponieważ była ładna sytuacja na h1, która sugerowała, że polecimy jeszcze trochę (poranny impuls
korekta świeczką z długim knotem do ZL
kolejny impuls)
2. Tutaj masz kolejny SR i tu bym pewnie zamykał tą pierwszą pozycję. (1.3073)
3. Tu masz kolejny SR i w dodatku LT po szczytach, tu (1.3083) bym zamknął tą drugą pozycje.
Wiem, że to jest analiza historii i łatwo się mówi, ale po prostu staram się pomóc, bo mi też pomagali i pomagają
Przy wyznaczaniu TP biorę pod uwagę to co KlonMarcin pisał czyli: Dla shortów dajemy z końcówką 7 dla longów 3 czyli pierwsze zlecenie można było dawać TP pod sr'em na 1.3073 a drugie też pod sr'em a w dodatku lt na 1.3083.
Kolejna sprawa - Nie boli Cię oddawanie całego zysku?
Mnie kurwica strzelała jak z +20 robiło się 0 po czym szło do TP, dlatego od jakiegoś czasu robię tak jak Andy11 czyli po jakimś tam ruchu (zależy od pary, zależy od sytuacji
) przestawiam na +6-10p. Może i czasem wywali i pójdzie w dobrą stronę, ale wolę być wywalony na + niż na 0, bo to dodatkowy stres a o psychikę trzeba dbać.
Druga opcja to nie dawać w ogóle BE, czyli SL albo TP
te rzeczy musisz sam pod siebie dopasować i pod swój system, najlepiej sprawdzić na historii zleceń różne warianty i zobaczyć, na którym byłby największy plus.
Pozdrawiam, Midas
Spojrzałem na ten screen i uznałem, że może coś Ci doradzę.
Ogólnie te 3 kreski poziome to sr'y jakie ja miałem już wcześniej narysowane (wszystkie widać ładnie na m5/m15 i na h1 w sumie też)
1. Tutaj bym raczej nie zamknął, ponieważ była ładna sytuacja na h1, która sugerowała, że polecimy jeszcze trochę (poranny impuls

2. Tutaj masz kolejny SR i tu bym pewnie zamykał tą pierwszą pozycję. (1.3073)
3. Tu masz kolejny SR i w dodatku LT po szczytach, tu (1.3083) bym zamknął tą drugą pozycje.
Wiem, że to jest analiza historii i łatwo się mówi, ale po prostu staram się pomóc, bo mi też pomagali i pomagają

Przy wyznaczaniu TP biorę pod uwagę to co KlonMarcin pisał czyli: Dla shortów dajemy z końcówką 7 dla longów 3 czyli pierwsze zlecenie można było dawać TP pod sr'em na 1.3073 a drugie też pod sr'em a w dodatku lt na 1.3083.
Kolejna sprawa - Nie boli Cię oddawanie całego zysku?
Mnie kurwica strzelała jak z +20 robiło się 0 po czym szło do TP, dlatego od jakiegoś czasu robię tak jak Andy11 czyli po jakimś tam ruchu (zależy od pary, zależy od sytuacji

Druga opcja to nie dawać w ogóle BE, czyli SL albo TP

Pozdrawiam, Midas
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- TwojaStaraTrader
- Gaduła
Midas dzięki za komentarz. Jasne, jak widzę, jak mój zysk topnieje to aż mnie w dupie swędzi, ale podobne uczucie towarzyszą mi gdy widzę jak cena robi piękny wystrzał na 60-100 pips w kierunku który obrałem... ale bez mnie
podejrzewam że wiesz o czym mówię. Prowadzenie pozycji i tp muszę jeszcze "dokalibrować", na pewno. Miałem prowadzić pozycje podobnie jak anady11, jednak dziś zaryzykowałem i się nie opłaciło. Nauczka. 

- TwojaStaraTrader
- Gaduła
Wejścia wczorajsze i od razu dzisiejsze. W pierwszym wczorajszym popełniłem błąd, wszedłem tak na prawdę bez oznak zmiany trendu na moim "master tf" czyli h1. Wszedłem z m15, i mnie oszukało
. Później się zreflektowałem i było już lepiej, jednak chyba zamknąłem chyba za wcześnie, w przeciwieństwie do przedwczoraj
kiedy wychodziłem za późno. -15+22=+7

Co z Tobą? Walczysz nadal? Czy już na Hawajach jesteś i Ci się nie chce jurnala prowadzić
?

- TwojaStaraTrader
- Gaduła
Midas, hej, żyje nie pisałem, nie będę ściemniał, bo się rozleniwiłem i właściwie za bardzo nie ma o czym. Hawaje do daleka przyszłość, ale widze że u Ciebei już całkeim realna
. Jestem w fazie poszukiwań, dalej, i ostanie miesiące mógłbym sprowadzić do okreśelnai "dziwka systemowa"
Wiem już czego nie chce robić
i doszedłem do wnioksu, że system najlepiej sobie budować samemu. Obecnie skupiam sie na najporstszych rzeczach, podstawach, czyli kierunku i trendzie miejsce wejscia na razie mniej istotne. Stwierdziłem tak dlatego, ponieważ przy wielu systemach po jakaimś czasie o kierunku zaczynał decydować spust, a nie analiza, jakby moja gra ulegała swoistej entropii. W sumie wywołałes mnie troche do tablicy
wiec może mnie to zmobilizuje do systematycznego pisania i powrotu do... planu