DM BZWBK - model ECN
Re: DM BZWBK - model ECN
Ktoś musi dać linka bo nie pamietam jak pisałem.. chodziło o rozłączenia oraz fakt iż broker ma nasz IP może nas torpedować. Na pewno autor tematu pamieta.. i inne osoby.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
aby klient byl pod atakiem to nie slyszalem,
ale broker tak, serwery fxpro kiedys przez kilka dni byly ostro atakowane ddos ale co ich nie zabilo to umocnilo
ale broker tak, serwery fxpro kiedys przez kilka dni byly ostro atakowane ddos ale co ich nie zabilo to umocnilo

Z całym szacunkiem ale tezy jakoby broker miał używać DDOS (zwracam uwagę na pierwsze D- distributed) czyli korzystać z sieci kompów własnych albo sieci zombie żeby wywalić klienta są co najmniej lekko przesadzone.
A gdyby było to zwykłe DOS to byłoby stosunkowo łatwe do wyśledzenia. I wszystko po co? Broker ECN zarabiający na prowizjach miałby wywalać własnych klientów?
Może jakiś MM spod ciemnej gwiazdy ale to chyba nie w tym temacie o tym...
Faktem jest, że jeżeli platforma nie działa to zlecenie powinno być przyjęte telefonicznie o każdej porze i to bezpłatnie (niezależnie od tego czy w cenniku przewidziano opłatę czy nie).
A gdyby było to zwykłe DOS to byłoby stosunkowo łatwe do wyśledzenia. I wszystko po co? Broker ECN zarabiający na prowizjach miałby wywalać własnych klientów?
Faktem jest, że jeżeli platforma nie działa to zlecenie powinno być przyjęte telefonicznie o każdej porze i to bezpłatnie (niezależnie od tego czy w cenniku przewidziano opłatę czy nie).
Hehe, ja pamiętam, jak kiedyś w trakcie wielce oczekiwanego ogłoszenia NFP była silna burza w mojej okolicy, a łącze było radiowe. W końcu cały internet padł na minutę przed ogłoszeniem (14:29). Cóż za niezwykły zbieg okoliczności
PS. nie było to BZ WBK, tylko jakiś inny broker (MM), ale tak mi się przypomniało, jak Was czytam. Ówczesnemu mojemu brokerowi wyszła ta sytuacja bokiem, bo moje limity weszły pięknie w "knee jerk"
.

PS. nie było to BZ WBK, tylko jakiś inny broker (MM), ale tak mi się przypomniało, jak Was czytam. Ówczesnemu mojemu brokerowi wyszła ta sytuacja bokiem, bo moje limity weszły pięknie w "knee jerk"

Proszę o odpowiedź przedstawiciela DM BZWBK. DziękujęExpansion pisze: Czy w BZWBK infolinia dziala 24H? Jeżeli padnie mi platforma na sesji azjatyckiej to bede mógł złożyc zlecenie broniace przez telefon powiedzmy o 2 w nocy?

- InvestoronlineFX
- Gaduła
Od 1 grudnia 2012 roku nasza infolinia działa od godziny 7:00 do 23:00 w dni robocze.Expansion pisze:Proszę o odpowiedź przedstawiciela DM BZWBK. DziękujęExpansion pisze: Czy w BZWBK infolinia dziala 24H? Jeżeli padnie mi platforma na sesji azjatyckiej to bede mógł złożyc zlecenie broniace przez telefon powiedzmy o 2 w nocy?
Pozdrawiamy,
Zespół Forex
Dom Maklerski BZ WBK
Dom Maklerski BZ WBK
Dziękuję. Czyli na sesji azjatyckiej mogą być problemy... Narazie jednak jest ok więc się nie czepiam 
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Dlaczego przesadzone? To pluginów używają,ale atakować nie atakują,bo Ty tak twierdzisz?dwnl pisze:Z całym szacunkiem ale tezy jakoby broker miał używać DDOS (zwracam uwagę na pierwsze D- distributed) czyli korzystać z sieci kompów własnych albo sieci zombie żeby wywalić klienta są co najmniej lekko przesadzone.
Nikt nie twierdzi,że ECN (który kolwiek nim jest) lub,że BZWBK.. a że w tym temacie..
Czy Stforex,Damian,Ink wykryje atak? Jest tyle możliwości..
Znalazłem
http://forex-nawigator.biz/forum/gor-cy ... 21353.html
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
Brokerzy mają lepsze i skuteczniejsze metody obdzierania swoich traderów z kasy niż jakieś dziecinne ataki DDOS! / blokowanie dostępu. Na prowizjach lub/i spreadach tyle zarabiają i nie ważne czy zarabiasz czy tracisz. Natomiast MM do tego gra pozycjami przeciwnymi. Jak broker jest do d*** to po prostu zmienić na takiego , który jest sprawdzony i chwalony bynajmniej nie przez referentów!, ale zwykłych użytkowników, którzy trochę już grają na forexie (grają - bo forex to nie inwestycja). BZWBK jest ok. co prawda znam go tylko od strony GPW. Choć polecałbym zagranicznych, miedzynarodowych brokerów. To że gdzieć komuś wytnie SL czy nie wleci TP itp. to nie złosliwość brokera tylko nie umiejetnosc stawiania we włąściwych miejscach tych SL, TP itp. oraz nie znajomość zasady działania Forex.
>WWW< Serwis Internetowy Poświęcony FOREX, CFDs, EA, Programom Afiliacyjnym Forex, Brokerom Forex.
Jesteś w błędzie,FX jako jedne z nielicznych instrumentów na świecie można zaliczyć do inwestycji!!!/alien1983 pisze:(grają - bo forex to nie inwestycja). Forex.
Dlaczego?.Dlatego że w przypadku np. walut piecze nad ich emisją ma Państwo...,a nie Kazik z Bronkiem i Józkiem ,którym jak się uwidzi...

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów