DayTrading: Środa 12.12.2012
Re: DayTrading: Środa 12.12.2012
L-ki zmknięte
kto jeszcze czeka na reakcję rynku i dlaczego?
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
- ZielonaMgielka
- Maniak
Spojrzcie na spread na Oandzie w momencie publikacji:
http://screencast.com/t/ShDRguLDJNI
To instrument dopiero wprowadzony wiec pewnie uwzglednia reklamacje ale prawdopodobnie wycielo 100% graczy...
10Y T-Note
http://screencast.com/t/ShDRguLDJNI
To instrument dopiero wprowadzony wiec pewnie uwzglednia reklamacje ale prawdopodobnie wycielo 100% graczy...
10Y T-Note
Ostatnio zmieniony 12 gru 2012, 18:47 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.
CIekae ze na USD JEN nie robi nowych szczytow
co to ma za znaczenie ? grunt aby się konkretny kierunek ustalił i siedziec w odpowiednim pociąguNowy123 pisze: slaba reakcja rynek dostal to co oczekiwal myslalem ze wywla wyzej na kiwi
na fxcm znowu detal w pupe dostał, większość w "S", obserwuję ten wskaźnik od pół roku i porównuję jego sprawdzalność w czasie publikacji danych takich jak NFP czy FOMC, i w 70% się sprawdza (speculative sentiment index).EURUSD - The ratio of long to short positions in the EURUSD stands at -2.21 as approximately 31% of traders are long. Yesterday the ratio was -1.90; 35% of open positions were long. In detail, long positions are 7.2% lower than yesterday and 12.8% above levels seen last week. Short positions are 7.8% higher than yesterday and 5.7% below levels seen last week. Open interest is 2.6% higher than yesterday and 1.6% above its monthly average. We use our SSI as a contrarian indicator to price action, and the fact that the majority of traders are short gives signal that the EURUSD may continue higher. Current SSI is lower than yesterday and higher from last week. The combination of current sentiment and recent changes gives a further mixed trading bias.
Za jakiś czas WR 104 zmiecie ten cały bajzel...... i nastanie cisza.....
Za wcześnie. W piątek owszem.Scorpiman pisze:L-ki zmknięte
Po ostatnim gadaniu Bena na drugi dzień Europa cały czas rosła.
Wydaje się że 1.3125 mogą w tym tygodniu puknąć.
- ForexTig3r
- Maniak
Jest V, będzie fala 2 do 3040.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
czy stopke na s-ce juz wycieloo?[/quote]Nowy123 pisze:falę korekcyjną i zamknął moje zlecenie na tp (1,3030 61,8% fibo fali pierwszej).Juz stoi S z tp 1,2735 (161,8%fibo fali pierwszej) i oczekuję 3 fali impulsowej.Jeżeli analiza nie sprawdzi sie to SL w dniu dzisiejszym jest najmniejszy a jeżeli pójdzie w moja strone to powinienem złapać całą 3 falę
no nic megano, tylko pogratulować trafności, sam siedze w "l" od 1,2900

no i o to chodzi,tez gratuluje,Benek zawsze bral pod uwage ,to co mysli rynek i nie chcial tym razem zawiesc
nowy@ i co z kiwi -korekta?[/quote]
slaba reakcja rynek dostal to co oczekiwal myslalem ze wywla wyzej na kiwi[/quote]
wszedzie tak bylo,teraz pomalu sie bedzie wspinal,bo jebnal ten opor z fibo 261,3 co pisalem,
poza tym od rana jak pisalem,a ty pisales o korekcie on zrobil 100pipsow,to malo?
-- Dodano: 12 gru 2012, 19:52 --
moze i tak,ale lepie by dla mnie bylo jak by juz szla cena z owczym pędem wyzej i wyzej,w kazdym razie trzymam -l-ki do 1,3180 na edku na kiwi grubo wyzej i na ejku tez,a czy dzisiaj czy jutro to juz mnie nie obchodzi,tam czeka sell limitForexTig3r pisze:Jest V, będzie fala 2 do 3040.
Ostatnio zmieniony 12 gru 2012, 18:57 przez menago, łącznie zmieniany 1 raz.
- ForexTig3r
- Maniak
Zerknijcie sobie na pierwszą stronę dzisiejszego DT.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
tego RGRa z XTB to ktoś na forum dwa dni przed nimi pokazywał ;P
a m1 mam spadjący wolumen, i formację korekcyjną, może wyglądać nawet i na spadki
ale ja pass
a m1 mam spadjący wolumen, i formację korekcyjną, może wyglądać nawet i na spadki
ale ja pass
Ostatnio zmieniony 12 gru 2012, 18:59 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!