Na h4 widać że jesteśmy na szczytach. Zobaczymy jak się rozwinie sytuacja.molmomas pisze:usdjpy,
powie mi coś ktoś na temat niniejszej pary ?
DayTrading: Środa 12.12.2012
Re: DayTrading: Środa 12.12.2012
szcyty pokonane,nastepny opor okolice 84.000BLUESMAN pisze:Na h4 widać że jesteśmy na szczytach. Zobaczymy jak się rozwinie sytuacja.molmomas pisze:usdjpy,
Ja czekam bo może to fałszywka być...menago pisze:szcyty pokonane,nastepny opor okolice 84.000BLUESMAN pisze:Na h4 widać że jesteśmy na szczytach. Zobaczymy jak się rozwinie sytuacja.molmomas pisze:usdjpy,
bo właśni się zastanawiałem, czy nie jest to wybicie z kanału o takiego...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Money flow.
"pips to the people"
"pips to the people"
Ciężko "coś" powiedzieć, wszystko zależne od interwału na którym grasz.molmomas pisze:usdjpy,
Patrząc z mojego punktu przyłączam się do opinii kolegów - posty wcześniej.
Moim zdaniem warto poczekać na wyklarowanie sytuacji na rynku, od 22 listopada ta para się konsoliduje, ostatnie godziny to próba przełamania, może to być sygnał do dalszych wzrostów ale nie musi. Czas pokaże.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ojczyzna to nie tylko miły sercu krajobraz, ale i ciągłe wobec Niej obowiązki do spełnienia.
[
szcyty pokonane,nastepny opor okolice 84.000[/quote]
Ja czekam bo może to fałszywka być...[/quote]
dlaczego? sama Japonia gra na oslabienie jena,pod wybory ,gdzie partia prowadzaca w sadazach,chce dodruku jena,kupuj plotki sprzedawaj....
-- Dodano: 12 gru 2012, 15:10 --
szcyty pokonane,nastepny opor okolice 84.000[/quote]
Ja czekam bo może to fałszywka być...[/quote]
dlaczego? sama Japonia gra na oslabienie jena,pod wybory ,gdzie partia prowadzaca w sadazach,chce dodruku jena,kupuj plotki sprzedawaj....
-- Dodano: 12 gru 2012, 15:10 --
dlaczego piszesz,moze byc?skoro wybilo sie z prostokata,ktory sam zaznaczyles,poczytaj co to za formacja i bedziesz wiedzial wiecej,tylko teraz poczekaj na lekka korekte,ktora moze byc do gornej krawedzi prostokataArkadiusz pisze:Ciężko "coś" powiedzieć, wszystko zależne od interwału na którym grasz.molmomas pisze:usdjpy,
Patrząc z mojego punktu przyłączam się do opinii kolegów - posty wcześniej.
Moim zdaniem warto poczekać na wyklarowanie sytuacji na rynku, od 22 listopada ta para się konsoliduje, ostatnie godziny to próba przełamania, może to być sygnał do dalszych wzrostów ale nie musi. Czas pokaże.
dlaczego piszesz,moze byc?skoro wybilo sie z prostokata,ktory sam zaznaczyles,poczytaj co to za formacja i bedziesz wiedzial wiecej[/quote]
To zdanie akurat troszkę aroganckie, dlatego nie wszyscy się udzielają na forum. Nie pouczaj tylko wypowiadaj się z kulturą bo nie wiesz czym zajmuje się i ile czasu spędzam przed wykresami.
Druga sprawa każdy widzi po swojemu, zdarza się tak, że kolejne wybicie z formacji prostokąta stanowiące maksimum może zawrócić i następuje albo odwrócenie trendu albo kolejna przesunięcie w trendzie bocznym.
Interwał D1, zerknij jakie szpilki były, stąd moje zdanie, że nie musi to być wybicie.
Pozamykają się świece, przetestują górne ograniczenie prostokąta i jak odbiją będę grał.
To zdanie akurat troszkę aroganckie, dlatego nie wszyscy się udzielają na forum. Nie pouczaj tylko wypowiadaj się z kulturą bo nie wiesz czym zajmuje się i ile czasu spędzam przed wykresami.
Druga sprawa każdy widzi po swojemu, zdarza się tak, że kolejne wybicie z formacji prostokąta stanowiące maksimum może zawrócić i następuje albo odwrócenie trendu albo kolejna przesunięcie w trendzie bocznym.
Interwał D1, zerknij jakie szpilki były, stąd moje zdanie, że nie musi to być wybicie.
Pozamykają się świece, przetestują górne ograniczenie prostokąta i jak odbiją będę grał.
Ojczyzna to nie tylko miły sercu krajobraz, ale i ciągłe wobec Niej obowiązki do spełnienia.
To zdanie akurat troszkę aroganckie, dlatego nie wszyscy się udzielają na forum. Nie pouczaj tylko wypowiadaj się z kulturą bo nie wiesz czym zajmuje się i ile czasu spędzam przed wykresami.Arkadiusz pisze:dlaczego piszesz,moze byc?skoro wybilo sie z prostokata,ktory sam zaznaczyles,poczytaj co to za formacja i bedziesz wiedzial wiecej
Pozamykają się świece, przetestują górne ograniczenie prostokąta i jak odbiją będę grał.[/quote]
jak urazilem,to przepraszam,nie mialem zamiaru,ale nie wiesz o co chodzi japoni?przecierz im chodzi o export i taniego jena,AT i AF sa za spadkiem jena,tu u Ciebie przypomnialem sobie o tym i juz dalem zlecenie bay limit przy gornej krawedzi,za przypomnienie dziekuje,a jak korekta nie dojdzie tak nisko,to kupie normalnie,poza tym wiesz ,ze jak cena pokona szczyt ,to atakuje nastepne,a nastepny jest 84,0000,o czym pisalem,a jak dodasz wysokosc prostokata ,to wlasnie tez taki zasieg ma cena,czego wiecej chciec
- ForexTig3r
- Maniak
PRO WZROSTOWO

NA M2 jedna spadki, czyżby do 18:30 grano pod FOMC?
FOMC = 80% wzrosty
NA M2 jedna spadki, czyżby do 18:30 grano pod FOMC?
FOMC = 80% wzrosty
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
Mnie ciekawi jedna rzecz. Chwilę temu pojawiły się informacje ogólnie o bilansie handlowym w tym miesiącu, który okazał się zdecydowanie gorszy niż oczekiwano. Analogicznie, dolar powinien słabnąć, co dla kursu EUR/USD powinno oznaczać wzrost, kurs natomiast spada. Ciekawi mnie właśnie to czy źle na to patrzę czy rzeczywiście coś jest nie tak. Chociaż to i tak aż tak ogromnego wpływu nie ma żeby ruszyć rynkiem, ale jednak troszkę powinno. Głupi się staję już przy tej parze walutowej.