DM BZWBK - model ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
13%
Poza paroma minusami są ok
1
13%
Przeciętny
2
25%
Mają wiele wad
2
25%
Stanowczo odradzam:
2
25%

Liczba głosów: 8

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: DM BZWBK - model ECN

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

zz ale ja opisuję jedynie fakt że operator łącza a broker to 2 różne sprawy. Jak coś się popsuje u brokera - jego problem. Jak coś się zepsuje u ISP - mój problem. Proste. Dyskutuje tylko i wyłącznie na temat ISP.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Cyb pisze:zz ale ja opisuję jedynie fakt że operator łącza a broker to 2 różne sprawy. Jak coś się popsuje u brokera - jego problem. Jak coś się zepsuje u ISP - mój problem. Proste. Dyskutuje tylko i wyłącznie na temat ISP.
OK Cyb,jednak w takich przypadkach sytuacja jest ,nie między naszym dostawcą internetu ,a brokerem,lecz po złożeniu zlecenia i nie mogąc ustawić zleceń obronnych między brokerem ,a jego dostawcami płynności..
Pozdrawiam.

PS, w takiej sytuacji ,że niezależnie od nas // czyli inwestorów/// że nie możemy złożyć zleceń obronnych,nie wnikając o potencjalnym zarobku...,broker powinien mam ,// skoro nie może nam zapewnić zleceń obronnych// zapewnić na 100% ZAGWARANTOWANIE ANULOWANIE STRAT...!!!!!///
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Expansion
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Expansion »

ZZ ja myśle ze jak jest sytuacja ze ustawiles zlecenia a nie mozesz stopa to dzwonisz do brokera (który nagrywa rozmowy bo ma taki obowiazek), zglaszasz brak mozliwosci zabezpieczenia pozycji i dyktujesz osobie po drugiej stronie poziomy SL / TP. Konsultant/opiekun klienta/support to notuje i zlecenie niezaleznie od dalszych awarii jest zabezpieczone.

baczniew
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: baczniew »

Expansion pisze:ZZ ja myśle ze jak jest sytuacja ze ustawiles zlecenia a nie mozesz stopa to dzwonisz do brokera (który nagrywa rozmowy bo ma taki obowiazek), zglaszasz brak mozliwosci zabezpieczenia pozycji i dyktujesz osobie po drugiej stronie poziomy SL / TP. Konsultant/opiekun klienta/support to notuje i zlecenie niezaleznie od dalszych awarii jest zabezpieczone.

dokladnie! ktos tutaj zpaomnial o zleceniach telefonicznych...
kiedys ze swojej winy niewiny bylem zmuszony do tego i kurcze jakos odżałowałem te kilka groszy za zlecenie telefoniczne
a ile nerwow zaoszczedzilem! polecam :P
Skills pay the bill's

Expansion
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Expansion »

Jeżeli platforma nie dziala jak nalezy do zlecenie telefoniczne nie powinno kosztować ani jednego centa. Składałem takie zlecenia u kilku zagranicznych broków, a w Polsce dzwoniłem do Aliora (ok. 1 w nocy) i zawsze miałem zlecenia składane bez kosztów. Rozumiem problemy techniczne (byle nie za czesto) i zawsze sa jakies drogi wyjscia.

Czy w BZWBK infolinia dziala 24H? Jeżeli padnie mi platforma na sesji azjatyckiej to bede mógł złożyc zlecenie broniace przez telefon powiedzmy o 2 w nocy?

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Zapytam WODZA z DM WBK kiedy zamarzacie wprowadzi inne instrumenty - surowce, indeksy itd zgaduje ze juz nie w tym roku wiec 1 kwartal czy 2 2013 sie wyrobicie

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Cyb pisze:zz ale ja opisuję jedynie fakt że operator łącza a broker to 2 różne sprawy. Jak coś się popsuje u brokera - jego problem. Jak coś się zepsuje u ISP - mój problem. Proste. Dyskutuje tylko i wyłącznie na temat ISP.
Zapominasz o pewnej sprawie, która mogła cie nie dotknąć jeszcze,a która jest innym znana bardziej dokładnie
Chodzi o atakowanie klienta metodą ddos itp.. był temat rozłaczeń nie pamiętam tytułu.
Ważna sprawa przy okazji TIPTOP :?

Nowy123 dobre pytanie :lol:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Ale nie problem terminal zalogować z kilku różnych IP ( różnych ISP ) . Wtedy masz log na to że nie było to po Twojej stronie, ani stronie operatora.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Cyb.. za rok będą rady, że jak chcesz inwestować na fx to dokup też karabin. Dobranie ISP nie wiele da.Broker zawsze się może odłaczyć serwer produkcyjny i przejść na watchdoga.Klienci są poza a oni tam mają czas do namysłu. AM akurat tu są/byli geniuszami. Więc sprawa nie jest taka prosta. Ucichło trochę po ostatniej interwencji z tematu, ludzie zaczęli się budzić,że coś jest nie tak.Ale nigdy nic nie wiadomo.. kiedy znów strategia komuś się spodoba.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

reptile pisze: Zapominasz o pewnej sprawie, która mogła cie nie dotknąć jeszcze,a która jest innym znana bardziej dokładnie
Chodzi o atakowanie klienta metodą ddos itp.. był temat rozłaczeń nie pamiętam tytułu.
Ważna sprawa przy okazji TIPTOP :?

Nowy123 dobre pytanie :lol:
reptile,prosiłbym Ciebie abyś nam to ddos .. opisał ,ja się domyślam o co chodzi,lecz to moje tylko domysły,jeżeli możesz to rozwiń temat.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

ODPOWIEDZ