Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Nieprzeczytany post autor: ArmadaMarkets »

abgarman pisze:Pytanka do Armady.

1. Zauważyłem, że teraz na stronie podane jest konto w Polskim banku. Czy to znaczy, że mogę przelać pieniądze na rachunek rzeczywisty przy użyciu np. BlueCash podając w tytule nr MetaTrader? Dużo szybszy przelew niż zwykły no i są sporo tańsi od Skrill'a....

2. Czy mogę mieć więcej niż jedno konto exchange w pln? Jeśli mogę, to czy na dwóch kontach może być różny lewar, czy patrzycie na kapitał globalnie?

3. Jeśli można mieć więcej niż jedno konto - czy mogę między nimi przelać pieniądze bez dodatkowych opłat? Niektórzy brokerzy oferują taką opcję.

Teraz podsumowanie używania konta Real - Exchange PLN: bardzo szybka realizacja, brak rekwotowań - to prawda. To co mi się nie podoba, to:
- swapy na AUD w pozycjach short, strasznie drogo (ale z drugiej strony long dobrze płatny, więc się czepiam...) :)
- na MT4 w wersji iPhone strasznie długo trwa logowanie/wczytywanie ustawień przy kontach Armady (do tego wyświetlają się jakieś japońskie znaczki przy opisie...). Nie boli mnie to bardzo, bo iPhone używam tylko do monitorowania sytuacji na rynku, ew. trailowania stopa z palca
- Wkurzająca dziura na wykresach (co dzień jest gap w czasie wyłączenia handlu o 23...) - nawet, jeśli handel jest wyłączony, to moglibyście dalej podawać feed z cenami.
-Brakuje mi jeszcze Dax'a, FTSE, S&P i DJ, Jeśli nie do handlu, to chociaż po to, żeby je monitorować z jednego programu. Tak muszę śledzić sytuację na rynku u konkurencji :)

Reszta - uważam, że na najwyższym poziomie. Spready super, prowizje akceptowalne. I jeszcze raz podkreślę + za egzekucję. W XTB na przykład to jakaś masakra w porównaniu z Armadą (XTB ma inne plusy, typu PIT i większa ilość instrumentów, ale rekwotowania są na porządku dziennym i to czasem kilka pod rząd - przy scalpowaniu już wejście potrafi się nie opłacać))
Witam

Ad1 : Może Pan dokonać przelew w dowolny sposób. Jak tylko środki zostaną zaksięgowane na naszym koncie, zostaną dopisane do Pana konta rzeczywistego.

Ad2: Może Pan. Lewar również może być różny. Patrzymy na kapitał globalnie aczkolwiek jesteśmy w tej kwestii bardzo elastyczni.

Ad3: Można transferować środki pomiędzy kontami. Natomiast nie jest to proces automatyczny. Należy wysłać do Nas maila z prośbą i środki zostaną przeksięgowane. Czas oczekiwania zależny jest od tego, jak dużo pracy jest w dziale odpowiedzialnym za transfery.

Co do reszty - tak jak kiedyś wspominaliśmy. Oferta będzie poszerzona, jednak najpierw wymagane są odpowiednie regulacje. A ten proces niestety trwa. Tak więc nie mam żadnej konkretnej daty.
nasz profil na Facebooku - ArmadaMarketsPL - zapraszamy!

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

JD_Investment pisze:
meylo pisze:Jak na dziś pracuje się na kontach real?Pytanie do tych co grają na REAL
Dziś jest OK, za to wczoraj przed południem były problemy. Konto oczywiście real.

j_d
Możesz opisać w skrócie te problemy?
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

stodofox
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: stodofox »

Zastanawiałem się ostatnio nad zmianą brokera i sprawdziłem armade.Instaluje demo, wszystko ładnie śmiga, spready niskie.Dukas ma niższe na niektóre nieco bardziej egzotyczne jak usd/pln, ale to tyle. W międzyczasie czytałem co też armada o sobie pisze. Wchodze na http://www.armadamarkets.pl/warunki-han ... 5gfro4gqi4 i co widze ?
Należy pamiętać, że im mniejsza dźwignia, tym mniejsze potencjalne zyski, ale też większe szanse na zysk w dłuższym okresie czasu
Okres czasu ... okres czasu ... no nie wierzę. Rozumiem taką pomyłke w rozmowie, na forum , ale na oficjalnej stronie ?
Myśle sobie zgłosze przedstawicielowi, nie będe ośmieszał na forum ( jak można ośmieszać broka, który oferuje takie warunki ? :D ). Napisalem maila przedstawiającego opinie autorytetów :) , ale nie otrzymałem odpowiedzi, a okres czasu nadal jest na stronie.

Jakby ktoś był zaintersowany jakimi autorytetami się podpierałem: :D
http://www.youtube.com/watch?v=_6HCOgTc5r4
http://obcyjezykpolski.strefa.pl/?md=archive&id=443

Ktoś tutaj napisał, że ma wrażenie, że zmieniły się osoby odpowiadające za kontakt z klientem na forum. Ja mam takie samo wrażenie.

ps: potencjalne zyski/straty zależą od wielkości pozycji, a nie dźwigni.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

ŁŁolaaa bogaaa
ale wtopa...

już naprawdę nie miałeś się do czego przyczepić:D
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

Witam

Otrzymaliśmy Pana wiadomość w niedzielę. Nie jest to sprawa na tyle pilna, abyśmy rzucali wszystko i zmieniali od ręki treść strony WWW, priorytetem dla nas jest sprawna obsługa Klientów. Pretensje można mieć do tłumacza, który robił nam tłumaczenie.

Co do drugiej sprawy - wielkość maksymalnej pozycji, jak również wielkość depozytu zabezpieczającego zależy od dźwigni. Część traderów, szczególnie tych z mniejszym stażem, ma tendencje do grania zbyt dużym lotem w stosunku do depozytu. Zmniejszenie dźwigni może w pewien sposób ograniczyć to zjawisko. Jest to uczciwa informacja na temat niebezpieczeństwa. Nie wiem, z czym tutaj ma Pan problem.

stodofox
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: stodofox »

Witam

Wcale nie chodzi mi o "rzucanie wszystkiego".Chciałem po prostu pomóc i wskazać błąd.Wystarczyło mi odpisać - "dziękujemy, zajmiemy się sprawą" i bym miał poczucie spełnienia dobrego uczynku ^^.W międzyczasie pojawił się Pana post na forum więc uznałem, że odpowiedzi już nie otrzymam. Nie mam też żadnych pretensji do tłumacza i nie wiem dlaczego miałbym mieć.

Co do drugiej sprawy - Mając wysoką dźwignie na koncie nie zawsze trzeba jej używać.

pozdrawiam

expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

stodofox pisze:Co do drugiej sprawy - Mając wysoką dźwignie na koncie nie zawsze trzeba jej używać.
Przecież zostało wyżej napisane kto ma tendencje do jej nadużywania i czyje względy ma się pisząc takie ostrzeżenia na stronie, a Ty dalej swoje.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Ja mam dzisiaj problemy z połączeniem z Armadą. Admiral śmiga.

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

obserwuje non stop od otwarcia londynu, smiga bezproblemowo

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

Przejrzeliśmy nasze terminale chodzące non stop i też nie mieliśmy problemów z łącznością.

ODPOWIEDZ