Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Cyb pisze:
Akhh pisze: W praktyce trzeba ogromnej niekompetencji brokera w połączeniu z nagłą sytuacją rynkową (wojna, ogłoszenie połączenia kursu walut etc) jeśli chodzi o normalny tydzień.
Lub niekompetencji inwestora - granie za 100% lewara. Wtedy byle dane i poślizg na 10 pips zabije Ci konto jak dobrze trafi.

Pewnie, ale tutaj musi się nałożyć sporo czynników. Duży lewar, poślizg - wbrew pozorom wcale nie tak łatwo. Raczej nikt z dużym kontem tak nie zrobi.
Powiem szczerze, różne rzeczy robiłem. Wiele kont wyzerowałem - ani razu mi się minus nie zdarzył. Oczywiście to o niczym nie świadczy, ale tak starając się policzyć prawdopodobieństwo i elementarne zasady zdrowego rozsądku, dodając do tego dobrego brokera - praktycznie zerowe szanse.
Nie licząc luk weekendowych.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

mefesis
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: mefesis »

Witam

Chce zainwestować ,a jako że nie czytałem od początku to mam dwa pytania.

1. Lewar +loty z dema w 100% odzwierciedlają konto real ?

2. Co z złodziejskim US ? jak się ma z pitami.

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ArmadaMarkets »

1. Lewar jest zależny od wysokości depozytu, jest również negocjowalny. Loty z dema jak najbardziej odzwierciedlają rachunek rzeczywisty.
2. Jako podmiot zarejestrowany w Estonii nie wystawiamy oficjalnych PITów. Na życzenie klienta pomagamy w rozliczeniu.
nasz profil na Facebooku - ArmadaMarketsPL - zapraszamy!

Awatar użytkownika
Fantômas
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Fantômas »

Lewar negocjowalny...jak na targu! Zajebiscie! :D
I saw you twice...
Try again.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Fantômas pisze:Lewar negocjowalny...jak na targu! Zajebiscie! :D

Nie widzę w tym nic złego. Ktoś sobie skalpuje większym lotem to mu dadzą większy. Ktoś grana long term, zostawia pozycje na noc to dadzą mniejszy. To jest ryzyko brokera.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Fantômas pisze:Lewar negocjowalny...jak na targu! Zajebiscie! :D
A czym się różni forex od targu??? Bo zdaje się, że nie masz pojęcia jak interbank wygląda :lol:

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

Jak na dziś pracuje się na kontach real?Pytanie do tych co grają na REAL
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Normalnie, zero problemów.

Awatar użytkownika
abgarman
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: abgarman »

Pytanka do Armady.

1. Zauważyłem, że teraz na stronie podane jest konto w Polskim banku. Czy to znaczy, że mogę przelać pieniądze na rachunek rzeczywisty przy użyciu np. BlueCash podając w tytule nr MetaTrader? Dużo szybszy przelew niż zwykły no i są sporo tańsi od Skrill'a....

2. Czy mogę mieć więcej niż jedno konto exchange w pln? Jeśli mogę, to czy na dwóch kontach może być różny lewar, czy patrzycie na kapitał globalnie?

3. Jeśli można mieć więcej niż jedno konto - czy mogę między nimi przelać pieniądze bez dodatkowych opłat? Niektórzy brokerzy oferują taką opcję.

Teraz podsumowanie używania konta Real - Exchange PLN: bardzo szybka realizacja, brak rekwotowań - to prawda. To co mi się nie podoba, to:
- swapy na AUD w pozycjach short, strasznie drogo (ale z drugiej strony long dobrze płatny, więc się czepiam...) :)
- na MT4 w wersji iPhone strasznie długo trwa logowanie/wczytywanie ustawień przy kontach Armady (do tego wyświetlają się jakieś japońskie znaczki przy opisie...). Nie boli mnie to bardzo, bo iPhone używam tylko do monitorowania sytuacji na rynku, ew. trailowania stopa z palca
- Wkurzająca dziura na wykresach (co dzień jest gap w czasie wyłączenia handlu o 23...) - nawet, jeśli handel jest wyłączony, to moglibyście dalej podawać feed z cenami.
-Brakuje mi jeszcze Dax'a, FTSE, S&P i DJ, Jeśli nie do handlu, to chociaż po to, żeby je monitorować z jednego programu. Tak muszę śledzić sytuację na rynku u konkurencji :)

Reszta - uważam, że na najwyższym poziomie. Spready super, prowizje akceptowalne. I jeszcze raz podkreślę + za egzekucję. W XTB na przykład to jakaś masakra w porównaniu z Armadą (XTB ma inne plusy, typu PIT i większa ilość instrumentów, ale rekwotowania są na porządku dziennym i to czasem kilka pod rząd - przy scalpowaniu już wejście potrafi się nie opłacać))
Sygnały daytrading + daily webinar + trade copy zobacz http://abgarfx.com | Twitter: @abgarman - można pytać o opinie o mnie | MyFXBook - konto sygnałowe: http://www.myfxbook.com/members/fxsigna ... nce/634307

JD_Investment
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: JD_Investment »

meylo pisze:Jak na dziś pracuje się na kontach real?Pytanie do tych co grają na REAL
Dziś jest OK, za to wczoraj przed południem były problemy. Konto oczywiście real.

j_d

ODPOWIEDZ