Pytanka do Armady.
1. Zauważyłem, że teraz na stronie podane jest konto w Polskim banku. Czy to znaczy, że mogę przelać pieniądze na rachunek rzeczywisty przy użyciu np. BlueCash podając w tytule nr MetaTrader? Dużo szybszy przelew niż zwykły no i są sporo tańsi od Skrill'a....
2. Czy mogę mieć więcej niż jedno konto exchange w pln? Jeśli mogę, to czy na dwóch kontach może być różny lewar, czy patrzycie na kapitał globalnie?
3. Jeśli można mieć więcej niż jedno konto - czy mogę między nimi przelać pieniądze bez dodatkowych opłat? Niektórzy brokerzy oferują taką opcję.
Teraz podsumowanie używania konta Real - Exchange PLN: bardzo szybka realizacja, brak rekwotowań - to prawda. To co mi się nie podoba, to:
- swapy na AUD w pozycjach short, strasznie drogo (ale z drugiej strony long dobrze płatny, więc się czepiam...)
- na MT4 w wersji iPhone strasznie długo trwa logowanie/wczytywanie ustawień przy kontach Armady (do tego wyświetlają się jakieś japońskie znaczki przy opisie...). Nie boli mnie to bardzo, bo iPhone używam tylko do monitorowania sytuacji na rynku, ew. trailowania stopa z palca
- Wkurzająca dziura na wykresach (co dzień jest gap w czasie wyłączenia handlu o 23...) - nawet, jeśli handel jest wyłączony, to moglibyście dalej podawać feed z cenami.
-Brakuje mi jeszcze Dax'a, FTSE, S&P i DJ, Jeśli nie do handlu, to chociaż po to, żeby je monitorować z jednego programu. Tak muszę śledzić sytuację na rynku u konkurencji
Reszta - uważam, że na najwyższym poziomie. Spready super, prowizje akceptowalne. I jeszcze raz podkreślę + za egzekucję. W XTB na przykład to jakaś masakra w porównaniu z Armadą (XTB ma inne plusy, typu PIT i większa ilość instrumentów, ale rekwotowania są na porządku dziennym i to czasem kilka pod rząd - przy scalpowaniu już wejście potrafi się nie opłacać))