DayTrading: Poniedziałek 10.12.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Dzień na EURUSD zakończy się okolicach

Czas głosowania minął 10 gru 2012, 17:10

1.3050
5
8%
1.3000
14
23%
1.2950
11
18%
1.2900
5
8%
1.2850
14
23%
1.2800
13
21%

Liczba głosów: 62

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Poniedziałek 10.12.2012

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

GłosRyśka pisze:MarekDT
luki wyczerpania - powstają pod koniec większego ruchu cenowego i mogą oznaczać jego zakończenie. Robiona na małym volume...

Pytałem czy to ta luka rano?, bo wszystko na to wskazuje, ale tylko obraze dostałem...osobiście zależy mi na tej robocie więc...
Luki wyczerpania wizualizuja brak dostepnej podazy badz popytu na rynku.. Ty piszesz o zwyklej luce weekendowej.
Jesli w trendzie gornym pojaiwa sie luka do gory tzn. ze nie ma na rynku odpowiedniej podazy do skonsumowania wchodzacych zlecen kupna i cena przeskakuje do najblizszego pola plynnosci.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

cos im slabo idzie te przejscie MA50 - i tam tez oporek

Awatar użytkownika
GłosRyśka
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: GłosRyśka »

ZielonaMgielka pisze:
luki wyczerpania - powstają pod koniec większego ruchu cenowego i mogą oznaczać jego zakończenie. Robiona na małym volume...

Pytałem czy to ta luka rano?, bo wszystko na to wskazuje, ale tylko obraze dostałem...osobiście zależy mi na tej robocie więc...
Luki wyczerpania wizualizuja brak dostepnej podazy badz popytu na rynku.. Ty piszesz o zwyklej luce weekendowej.
Jesli w trendzie gornym pojaiwa sie luka do gory tzn. ze nie ma na rynku odpowiedniej podazy do skonsumowania wchodzacych zlecen kupna.
Osobiście wymiękam, ale mam info na ekranie, że ta luka wogóle nie jest sygnałem kupna, tylko coś innego, luka potwierdza tylko prawdopodobieństwo, poza tym nie ma czegoś takiego jak luka weekendowa...mały volume w tym przypadku potwierdza, że luka była robiona na braku zainteresowania dalszą sprzedażą...i dlatego rośnie kurs teraz i rosnąć będzie do poziomu...
Trzeba dużo trenować, tylko co...?

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

Gold - możliwe, że będziemy mieć tutaj konsolidację.... i zjazd.. nie wiem czy to będzie rozczarowanie po FOMC czy co?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

Scorpiman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Scorpiman »

wygląda jakby wszyscy z tego forum pakowali się w L-ki na edku,
ciekawe co z tego wyniknie

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

GłosRyśka pisze:
ZielonaMgielka pisze:

Jesli w trendzie gornym pojaiwa sie luka do gory tzn. ze nie ma na rynku odpowiedniej podazy do skonsumowania wchodzacych zlecen kupna.
Osobiście wymiękam, ale mam info na ekranie, że ta luka wogóle nie jest sygnałem kupna, tylko coś innego, luka potwierdza tylko prawdopodobieństwo, poza tym nie ma czegoś takiego jak luka weekendowa...mały volume w tym przypadku potwierdza, że luka była robiona na braku zainteresowania dalszą sprzedażą...i dlatego rośnie kurs teraz i rosnąć będzie do poziomu...
Maly volume? jeszcze mi napisz ze bierzesz go z platformy MT4 :). Jest znaczna roznica pomiuedzy lukami czasowymi i lukami spowodowanymi brakiem plynnosci. Ta ktora widzisz jest ta pierwsza a Exhaustion Gap ta druga. To prosta mechanika rynku a nie zadna teoria.

xantiros
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: xantiros »

Scorpiman pisze:wygląda jakby wszyscy z tego forum pakowali się w L-ki na edku,
na razie to wygląda na to ze rynek ma wszystkich w "pupie" :D, od m5-h1 mamy konsole,
na H4 wg. ichimoku cena zeszła pod chmurę co sugeruje "S", a na D1 cena wg. ichi jedzie po górnej krawędzi chmury.
na razie po za rynkiem, nie wiadomo jaki kierunek obiorą :D
Za jakiś czas WR 104 zmiecie ten cały bajzel...... i nastanie cisza.....

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

GłosRyśka pisze:Zapytam Rysia skąd bierze volume? Na razie nic nie wynika z twojego angielskiego określenia, podaj prosty target na TP, lub co teraz, bo mam dość konwersacji z tobą?
Sry... Sam pytales sie o Luke wyczerpania. Probowalem Ci wytlumaczyc czym ona jest ale widze ze pytasz tylko dla draki... Nie sugeruje w zadny sposob w ktora strone pojdzie rynek tylko opisuje mechanizm za powstaniem takiej luki.

Apropos.. Dlaczego admin jeszcze Cie nie zbanowal za zakladanie kolejnego konta po ostatnim Banie. Nie potrafisz prowadzic konwersacji ani merytorycznie sie wypowiadac wiec co chcesz osiagnac na tym forum?

// Juz polecial BAN za multikonto, dzieki za info.

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

Scorpiman pisze:wygląda jakby wszyscy z tego forum pakowali się w L-ki na edku,
Ja miałem pełne ręce roboty, ale nie na EURUSD.
Niemniej jednak - dwa wykresyEURUSD i AUDUSD i dwa trejdy po 20-30pips były możliwe. Od okolic południa.
Co masz na myśli pisząc ciekawe co z tego wyniknie ? :)
Jeśli kto miałby łeb na karku to by zabazpieczył zysk i dzień do przodu...

Swoją drogą EURUSD wygląda na bardzo zmęczonego... na H1. Na m30 m15 m5 nie widać, żeby miał się dalej wzbijać dalej niż 1.29427 -
no zabrakło 6pips do 1.2950...
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

ABC do 1.2850
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Zablokowany