DayTrading: Piątek 7.12.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Dzień na EURUSD zakończy się okolicach

Czas głosowania minął 07 gru 2012, 23:20

1.3100
4
5%
1.3050
2
3%
1.3000
15
20%
1.2950
5
7%
1.2900
25
33%
1.2850
14
18%
1.2800
11
14%

Liczba głosów: 76

Awatar użytkownika
Adam
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 7.12.2012

Nieprzeczytany post autor: Adam »

fajnynick21 pisze:
atlanticos pisze:
Mpapiez pisze:@ Nie ty pisałeś żeby się pakować w grube eSki o 14:30 %-) ??
zapomnial dodac ze od poniedzialku ;)

Sztuka polega na tym zeby byc kameleonem rynku i zmieniac sie tak jak rynek:D z Eski wtedy wyciagnalem duzo, na tych wasach potem widzialem ze nie idzie i opuscilem rynek:D( oczywiscie z zyskiem)
Mozna to i tak nazwać głównie chodzi o to żeby reagować a nie przewidywać czy zgadywać My wszyscy jestesmy maleńkimi pionkami (dawcami kapitału ci z kontami real) w tym biznesie. Musimy poznać sposoby działania grubych ryb i tylko ich naśladować uważając żeby nie zostać przez nich połknietym. W zrozumieniu tego biznesu mnie osobiście bardzoi pomogła wizyta na Paternoster Square w Londynie.Piszesz o wąsach owszem mozna zarobić ale ja jak widze 200pipsowe wąsy na niskim interwale to spieprzam aż się kurzy i modle się żeby zdążyć.
„chcący szuka sposobu, nie chcący szuka powodu"
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka

Awatar użytkownika
GłosRyśka
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: GłosRyśka »

Grubo napisane poniżej
Trzeba dużo trenować, tylko co...?

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Kolejny oRGR M15.
Zasięg 1.3040, potem S do 1.3000 (V lub kolejny oRGR) i dalej północ.
Myślę, iż Min. 1.32.
Hodis pisze:Na D1 widzę coś takiego, co myślicie ?
Lub jako zamiast samego G odebrać to jako V
Dość prawdopodobne, choć nie rzuca się w oczy od razu bo bardziej te świece z 1.10 i 11.10 niż 26-30.10.

Ale zgadzam się w pełni, w każdym bądź razie przynajmniej min. cel jest 1.32.
Taki oRGR ma duży zasięg, ale wcale nie zdziwiłbym się w sumie od początku dziwnym dla mnie było gdyby 1.3171 był celem ostatecznym w dłuższym terminie i spadki.

Patrząc długoterminowo jak dla mnie rozpracowaliśmy kierunek, a te problemy w EU to powód tak długiej fali 4 oraz odciągniętej czasowo 5.
W1 min. 1.34, ale raczej powyżej 1.4000, ja stawiam na 1.5000 :!:
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

fajnynick21 pisze:Ale ziomuś ja w tym tygodniu skoriłe 430% depo swojego wiec nikomu nic nie oddałem:D
No prosze. Menago znika i pojawia sie nastepny milioner. :)

Awatar użytkownika
jurekszczurek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jurekszczurek »

ZielonaMgielka pisze:
fajnynick21 pisze:Ale ziomuś ja w tym tygodniu skoriłe 430% depo swojego wiec nikomu nic nie oddałem:D
No prosze. Menago znika i pojawia sie nastepny milioner. :)
Jestem początkującym i szukam na forum wskazówek, patrzę jak rysujecie wykresy itp. Gdybym był nieomylnym guru to pewnie bym tu nie zajrzał, bo nie lubię się chwalić, ale niektórzy chyba lubią ..... "Milionerzy" pochwalcie się wykresami i wskazówkami jak "wyczuwacie" rynek.

A propos symetrii o której wczoraj pisałem - możliwe że pojedziemy teraz na 1,2990 i potem na 1,2825 ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
w życiu najważniejsze jest szczęście- pieniądze, zdrowie, młodość mieli na "TITANICU" - ja jestem dziecko szczęścia "urodzony w niedzielę" :)

xantiros
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: xantiros »

ForexTig3r pisze: W1 min. 1.34, ale raczej powyżej 1.4000, ja stawiam na 1.5000 :!:
chyba za bardzo popłynołeś :D

najpierw do przejścia jest poziom 1,3150-170 (od września nie przebity) a potem można dopiero myśleć o czymś więcej. Na razie to idzie to w trójkąt (W1 - wykres).

Zależy w którym kierunku wybije :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Za jakiś czas WR 104 zmiecie ten cały bajzel...... i nastanie cisza.....

jacek-g
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jacek-g »

podpowiedzcie jakieś pomysły co do luki na EUR/USD na poniedziałek bo zostałem ze sporą pozycją której nie zdążyłem zamknąć przed 22 00 i się trochę niepokoję :)

xantiros
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: xantiros »

jacek-g pisze:podpowiedzcie jakieś pomysły co do luki na EUR/USD na poniedziałek bo zostałem ze sporą pozycją której nie zdążyłem zamknąć przed 22 00 i się trochę niepokoję :)
a mamy cię pogłaskać na pocieszenie :D ? Jak cena pójdzie zgodnie z twoim TP to będziesz ucieszony, jak inaczej to już sam wiesz.
Za jakiś czas WR 104 zmiecie ten cały bajzel...... i nastanie cisza.....

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

xantiros pisze:
ForexTig3r pisze: W1 min. 1.34, ale raczej powyżej 1.4000, ja stawiam na 1.5000 :!:
chyba za bardzo popłynołeś :D

najpierw do przejścia jest poziom 1,3150-170 (od września nie przebity) a potem można dopiero myśleć o czymś więcej. Na razie to idzie to w trójkąt (W1 - wykres).

Zależy w którym kierunku wybije :D
Tak, tak. Na takich interwałach można to uznać za gdybanie typu Pana Rybińskiego, czy innego "znawcy rynku".
Jednak na WN1 widać, iż kurs już 2 razy się ładnie poruszał w przedziałach od ~1.2 do 1.5 (na tyle było to mocną regułą, iż nawet ostatnio wbrew wszelkim prawom i teorii Eliota trend nie zatrzymał w czerwcu na poziomie 1.23 /osiągnąwszy 1000 pipsów spadków/, a szedł dalej w dół do 1.2, gdzie nie można było określić tego już falami Eliota).

Tak teraz na podstawie mniejszego interwału zakładam taką teorię. NA ten moment oczywiście zasięg na H4 to okolice 1.32, natomiast formacja którą zauważył kolega na D1 już to już 511 pipsów (okolice 1.3682).
Jeśli tak głęboko zajdziemy to raczej od razu się nie poddamy i nie zaczniemy spadać.

Na moich wykresach Eliot mówi, iż kierunek jest północny. Lepiej daj jakieś analizy konkretne, gdzie mógłby pójść kurs jak zauważać trójkąt (w tej chwili zdecydowanie większe prawdopodobieństwo wybicia gorą).

-- Dodano: 08 gru 2012, 15:34 --
ZielonaMgielka pisze:EU D1:
http://screencast.com/t/rlsPSgLm
No, właśnie właśnie.
Jeśli wracamy z takiego dołku jakim jest 1.2660 i ot tak przebijamy sobie tak silne opory na 2830 potem ponownie 2880 i w tej chwili jeszcze odbijamy się od 2.880 na fali 4 H4 to naprawdę nie wiem czy można było by to zrobić bardziej czytelnym.

Ale jak zwykle nie jedna osoba powie coś innego, tj. było na fali 3 D1 czy przy spadkach w maju.
Nie każdy widać próbuje szukać logicznych i czytelnych znaków na niebie tylko po prostu uznaje to jako hazard, a więc dziwię się im iż tracą tutaj czas i pieniądze, przecież mogli by się zająć czymś lepszym czy przyjemniejszym.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Zablokowany