a na jakim interwale? Napewno to wezme pod uwage. najwyzej zamkne blisko b.atlanticos pisze:eurgbp wg mnie skonczylo wczoraj 5-falowa strukture wzrostow.... i robi korekteNowy500 pisze:Mnie mikolaj sprezentowal 4% depo w plecy. W przyszlym tyg moze byc ciekawie. Nastawiony jestem na L bo sp jakos nie chcialo dzisiaj sie korelowac z eu. sytuacja o tyle ciekawa ze jestesmy na sr'ach z W1 wiec jutrzejszy dzien i zamkniecie swiecy moga sporo powiedziec na przyszly tydz. aktualnie L na eurgbp
DayTrading: Czwartek (Mikołaj) 6.12.2012
Re: DayTrading: Czwartek (Mikołaj) 6.12.2012
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797
- atlanticos
- Maniak
jak na rysunku - wg mnie oczywiście ma jeszcze miejsce do spadków - interwał H4Nowy500 pisze:a na jakim interwale? Napewno to wezme pod uwage. najwyzej zamkne blisko b.atlanticos pisze:eurgbp wg mnie skonczylo wczoraj 5-falowa strukture wzrostow.... i robi korekteNowy500 pisze:Mnie mikolaj sprezentowal 4% depo w plecy. W przyszlym tyg moze byc ciekawie. Nastawiony jestem na L bo sp jakos nie chcialo dzisiaj sie korelowac z eu. sytuacja o tyle ciekawa ze jestesmy na sr'ach z W1 wiec jutrzejszy dzien i zamkniecie swiecy moga sporo powiedziec na przyszly tydz. aktualnie L na eurgbp
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Nikt sie nie chwali , poprostu wczoraj wieczorem pokazywalem co moze byc na kiwi i rozpoczelismy maly czat z kolega Atlanticos ktory ostrzegal ze moze byc nie ciekawie a ja dalej trzymalem , dlatego o tym pisze ...BOCZEK pisze:od chwalenia się swoimi super i złymi trejdami jest odpowiedni dział, a widzę ze dział umiera więc ktoś może coś wrzuci.
tutaj, moje wczorajsze dokonania, złapane 30% konta na plus, szkoda ze dziś mnie nie było
BTW a te twoje trejdy to ile procent depo pod ryzyko ? Jak znam Ciebie to pewnie 10 albo wiecej ...

Ze mnie dupa nie trejder!!! 

- atlanticos
- Maniak
dziewczynyrabit pisze:Nikt sie nie chwali , poprostu wczoraj wieczorem pokazywalem co moze byc na kiwi i rozpoczelismy maly czat z kolega Atlanticos ktory ostrzegal ze moze byc nie ciekawie a ja dalej trzymalem , dlatego o tym pisze ...BOCZEK pisze:od chwalenia się swoimi super i złymi trejdami jest odpowiedni dział, a widzę ze dział umiera więc ktoś może coś wrzuci.
tutaj, moje wczorajsze dokonania, złapane 30% konta na plus, szkoda ze dziś mnie nie było
BTW a te twoje trejdy to ile procent depo pod ryzyko ? Jak znam Ciebie to pewnie 10 albo wiecej ...

atlanticos pisze: jak na rysunku - wg mnie oczywiście ma jeszcze miejsce do spadków - interwał H4
prawdopodobne. ale wedlug eliota tak tez moze byc(j na rysunku, miedzy pomaranczowym 1 a 4 jest odrobine przerwy wiec nie zachodza na siebie). Nie lubie wlasnie tej dowolnosci w eliocie. sp pozatym przekonuje mnie coraz bardziej, ze pomimo zlych nastrojow, nie poddaje sie "presji spadkowej". do wskaznikow nie mam zaufania, albo nie umiem z nich korzystac.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 06 gru 2012, 22:45 przez Nowy500, łącznie zmieniany 1 raz.
martwi brak odreagowania spadkow a to interpretuje tak ,ze europie zalezy na mocnym $ widac po zamowieniach dzisiaj w niemczech a to powoduje, ze obecne poziomy sa satysfakcjonujace dla Mario i kolegow ale aby nie przeholowac z wycena obligacji beda bronic jakis poziom ale ktory ?
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek 

- atlanticos
- Maniak
ta tez bralem pod uwage, ale zauwaz ze bardzo czesto spadki na euro i kablu powoduja spadki na eurgbp i odwrotnie jesli chodzi o wzrosty....stad założyłem (byc moze mylnie) ze jesli dolar ma sie umacniac dalej do edka i kabla to i eurgbp nalezy sie juz korekta - to moja subiektywna ocenaNowy500 pisze:atlanticos pisze: jak na rysunku - wg mnie oczywiście ma jeszcze miejsce do spadków - interwał H4
prawdopodobne. ale wedlug eliota tak tez moze byc(j na rysunku, miedzy pomaranczowym 1 a 4 jest odrobine przerwy wiec nie zachodza na siebie). Nie lubie wlasnie tej dowolnosci w eliocie. sp pozatym przekonuje mnie coraz bardziej, ze pomimo zlych nastrojow, nie poddaje sie "presji spadkowej". do wskaznikow nie mam zaufania, albo nie umiem z nich korzystac.
a co do wskaźników to też byłem sceptyczny ale przekonałem się do nich - głównie właśnie na dużych interwałach - i nie wyobrażam sobie teraz ich braku... ale dopiero jak się z nich nauczyłem korzystac
dokladnie, swoja decyzje odnosnie pary walutowej np eu, gu, eg opieram na pozastalych walutach + sp, wczesniej jeszcze eurchf i innych pochodnych(teraz skupiam sie na najwazniejszych), z tym, ze moze to dziwnie zabrzmi ale wydaje mi sie ze na krotki termin korekta spadkow nie bedzie niczym zaskakujacym. nie mam pewnosci oczywiscie. Troche wieksza sprawdzalnosc swojej teoii bede mial po zamknieciu W1 z tego week. w tym tyg bylem przygotowany wlasciwie tylko na L. Najbardziej sie teraz obawiam ze skosni mi zjada po esela zeby zrobic korekte a sa zdolni do tego.atlanticos pisze:ta tez bralem pod uwage, ale zauwaz ze bardzo czesto spadki na euro i kablu powoduja spadki na eurgbp i odwrotnie jesli chodzi o wzrosty....stad założyłem (byc moze mylnie) ze jesli dolar ma sie umacniac dalej do edka i kabla to i eurgbp nalezy sie juz korekta - to moja subiektywna ocenaNowy500 pisze:atlanticos pisze: jak na rysunku - wg mnie oczywiście ma jeszcze miejsce do spadków - interwał H4
awaria w bzwbk? ktoś jeszcze nie może zamykać pozycji ?