Weryfikacja robota oraz jego autora

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
krzysiek1960
Stały bywalec
Stały bywalec

Weryfikacja robota oraz jego autora

Nieprzeczytany post autor: krzysiek1960 »

Witam wszystkich,

jako świeżak na rynku forex chciałbym skierować pytanie do bardziej doświadczonych traderów. Wiem, że podaję link do systemu EA na allegro (co zapewne potwierdza moją świeżość w tej branży :) ) ale powiedzmy, że chciałbym w jakiś sposób poprzez ten temat zweryfikować autora tego EA, ponieważ prowadzi on działalność związana nie tylko ze sprzedażą EA.

Natrafiłem na allegro na robota, którego wyniki rzekomo potwierdzone są na myfxbook.com. System jest autorstwa Pana Roberta Smugi, który prowadzi strony http://www.blogfx.pl/ a także http://www.forex-akademia.pl/.

Link do aukcji allegro: http://allegro.pl/ea-robot-forex-wazne- ... 78628.html
Link do myfxbook dla tego systemu: http://www.myfxbook.com/members/EATRADE ... eal/241071
Moją uwagę przykuł brak weryfikacji 'track record' oraz 'trading privileges'.

Mam dwa zasadnicze pytania. Po pierwsze czy ktoś miał już wcześniej do czynienia z Panem Robertem Smugą (szkolenia, systemy, cokolwiek?) oraz czy wyniki na myfxbook dla tego systemu można uznać za wiarygodne.

Moje doświadczenie z Forex jest zaledwie kilkumiesięczne ale zauważyłem, że ta branża daje niezłe pole manewru dla osób nieuczciwych (szeroko pojęte sprzedawanie marzeń i inne kwestie). Mam nadzieję, że uzyskam tu jakieś ciekawe informacje. Pozdrawiam!

ps. mam nadzieję, że ten post nie zostanie odebrany jako auto-reklama :)
co ja kodzę ?

green7
Maniak
Maniak

Re: Weryfikacja robota oraz jego autora

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Poproś autora niech zweryfikuje EA na myfxbook. To nie jest skomplikowany proces a daje pewność, że dane i historia są prawdziwe.
Ciekawe co odpowie ..... jeśli nie będzie chciał tego zrobić to jaką masz pewność, że konto na myfxboox w ogóle należy do tego Pana i dotyczy tego EA ?
(oczywiście autor łatwo może Ci to udowodnić np. odkrywając na chwilę historię transakcji itp.)
Ogólnie zanim wydasz pieniądze - warto bliżej sprawdzić co i jak.
Green
Obrazek
Obrazek

EasyComeEasyGo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: EasyComeEasyGo »

EA to martingale. Jeżeli tolerujesz ryzyko płynące z tego typu systemu i potrafisz odpowiednio zarządzać swoim kapitałem to jesteś w stanie czerpać przez jakiś okres korzyści z tego typu EA. Poczytaj o martingale przed zakupem. Mimo wspaniałego wykresu ryzyko jest bardzo duże i przy pojawieniu się dłuższego trendu bez znacznych korekt przeciwko Twoim pozycjom uderzysz o MC i stracisz większość swoich środków na koncie.

W mojej subiektywnej ocenie i tak tego typu systemy są często skuteczniejsze niż wiele strategii opartych o super hiper wspaniałe wskaźniki i zaawansowane "nieomylne" analizy niesamowicie doświadczonych traderów bez statementów.

To co możesz robić przy takich systemach to:

1. Używać tej strategii tylko dla części swoich środków (na osobnym koncie oczywiście)
2. Systematycznie wypłacać zyski
3. Mieć nadzieję, że do momentu zarobienia 100% nie pojawi się zdarzenie które wyzeruje Ci konto.

Co do osoby Pana Roberta Smuga to sprzedawcą jest rzetelnym. Co do supportu i oferowanych usług to kwestia indywidualnej oceny i subiektywnych odczuć osób które miały styczność z Panem Robertem. 2 główne plusy to że ostrzega o ryzyku rynkowym oraz że się stara. Czy to wystarcza? Hmmm wielu nie robi nawet tego. Co do jego pozostałych systemów np. EA NewsTrader to doszły mnie słuchy, że do tego EA używa sporej ilości interwencji manualnych, które całkowicie dyskredytują poprawność wyników tego systemu (to jest niestety na minus).

Pozdrawiam i dziel opinie ludzi przez 2. Łącznie ze mną;)

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

EasyComeEasyGo pisze: To co możesz robić przy takich systemach to:

1. Używać tej strategii tylko dla części swoich środków (na osobnym koncie oczywiście)
2. Systematycznie wypłacać zyski
3. Mieć nadzieję, że do momentu zarobienia 100% nie pojawi się zdarzenie które wyzeruje Ci konto.
Dokładnie.
To żadna sztuka włączyć martingała, który będzie zarabiał "na waciki" :wink:
Mam na myśli aspekt emocjonalny jedynie. Strata małego konta mniej boli po prostu.
Ewentualnie przy minimalnej dzwigni taki robot może zarabiać bardzo długo.
Wszystko jest kwestią relacji:
ile,
za ile,
w jakim czasie chce się zarobić.
Systematyczne wypłaty zysków są jak najbardziej pożądane przy takim inwestowaniu.

ODPOWIEDZ