skalpowanie cos ciekawgo
-
- Bywalec
zeusik ale prawdopodobienstwo trafienia jest takie samo jak w przypadku gry na dlugi dystans i do tego jest np ten system.
Karzdy m swoja taktyke i po raz kolejny powiem ze problemu z gra na 1% ryzyka nie ma.
Baby FaceKiller dzieki wielkie za ten wskaznik. Powiedz mi jeszcze tylko jaz zmienic zeby wyswietlal sie nie w prawym rogu wykresy tylko w lewym da sie to zmieni??Pozdrawiam
Dodano po 7 minutach:
Baby FaceKiller juz poradzilem sobie z ta zmiana polorzenia. Jeszcze raz dzkieki za wskaznik
Karzdy m swoja taktyke i po raz kolejny powiem ze problemu z gra na 1% ryzyka nie ma.
Baby FaceKiller dzieki wielkie za ten wskaznik. Powiedz mi jeszcze tylko jaz zmienic zeby wyswietlal sie nie w prawym rogu wykresy tylko w lewym da sie to zmieni??Pozdrawiam
Dodano po 7 minutach:
Baby FaceKiller juz poradzilem sobie z ta zmiana polorzenia. Jeszcze raz dzkieki za wskaznik
kilu pisze:zeusik ale prawdopodobienstwo trafienia jest takie samo jak w przypadku gry na dlugi dystans i do tego jest np ten system.
Dodano po 7 minutach:
skoro kolego piszesz ze mozna podczas skalpingu stosowac SL na poziomie 10-15pipsow to TP ustawiasz mniej wiecej 40-50PIPSOW. juz o tym mowilem. A to jednak sie nie nazywa skalping
Jesli ustawiasz SL 10-15pipsow a zbierasz TP na poziomie 5-7 pipsow co juz mozna nazywac skalpingiem to wtedy musisz miec sporą trafnosc w trend. Wtedy juz sie nie zgodze z Twoja teza, ze trafnosc w dluzszym terminie jest taka sama bo ja stosujac SL 20pipsow = TP 100pipsow musze miec 20% trafnosc by wyjsc na zero .
To jak to u Ciebie w koncu jest? Jestem ciekaw. A moze recznie wychodzisz z rynku?
Jestes troche zamroczony chlonieciem zyskow, ale na poczatku tez to mialem. Mowisz ze
1lot w 10pipsach = 0.1lota w 100pipsach. Tyle ze pamietaj to działa w obie strony. Gdzie stawiasz SL skoro twoje TP to 10pipsow?
Ostatnio zmieniony 09 mar 2008, 15:02 przez zeusik, łącznie zmieniany 1 raz.
Zeusik Wiesz piszac o sL 10-15 dawalem tylko przyklad mozesz ustawic sobie na 5 czy wcale nie ustawiac tylko sprawdzac co sie dzieje.
A co do mojej gry to puki co gram na tredach i trzymam pozycje nieraz po kilka dni (gra real nie demo|)ale chetni przeskoczyl bym na skalping. Wlasnie dlatego zaczolem ten temat zeby przeanalizowac ta strategie (testuje ok 1 miesiaca na demie i jest roznie). A co do skalpingu i samego urzywania tej nazwy to mysle, ze to slowo to jest tylko tak potocznie przyjete bo jezeli grasz to strategia na 30 min swieczkach to chyba liczsz na lepszy wynik niz 10 pips. Mysle ze slowo skalping tyczy sie nie do konca temu ze liczsz na 10 pips zysku i zamkniecie pozycji tylko na to ze grasz na swieczkach 1 - 5min dlatego w jeden dzien masz po 100 albo wiecej zlecen.
Pozdrawam Kilu
A co do mojej gry to puki co gram na tredach i trzymam pozycje nieraz po kilka dni (gra real nie demo|)ale chetni przeskoczyl bym na skalping. Wlasnie dlatego zaczolem ten temat zeby przeanalizowac ta strategie (testuje ok 1 miesiaca na demie i jest roznie). A co do skalpingu i samego urzywania tej nazwy to mysle, ze to slowo to jest tylko tak potocznie przyjete bo jezeli grasz to strategia na 30 min swieczkach to chyba liczsz na lepszy wynik niz 10 pips. Mysle ze slowo skalping tyczy sie nie do konca temu ze liczsz na 10 pips zysku i zamkniecie pozycji tylko na to ze grasz na swieczkach 1 - 5min dlatego w jeden dzien masz po 100 albo wiecej zlecen.
Pozdrawam Kilu
Można ustawić nawet na środku tak jak na poniższym wykresie. Wskaźnikiem manipulujesz za pomocą 3 wartości które ci zaznaczyłem czerwoną ramką. Pierwsza wartość ustawiona na true wskaźnik będzie w górnym prawym rogu, false w górnym lewym. Pozycja shift_UP_DN manipuluje wartościami w zakresie pionu, adjust_side_to_side w poziomie.Baby FaceKiller dzieki wielkie za ten wskaznik. Powiedz mi jeszcze tylko jaz zmienic zeby wyswietlal sie nie w prawym rogu wykresy tylko w lewym da sie to zmieni??Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 09 mar 2008, 15:23 przez ScarFace, łącznie zmieniany 3 razy.