reptile pisze:Ale czymu chcecie swapowac futures? Przecież tu chodzi o arbitraż.. a czym jest swapowanie ? Troche przesunieta perspektywa.. definicja definicją..
reptile,aż takiej masakrycznej masakry w naszej bankowości nie ma,masz rację ,nie ma CME // jeszcze parę lat musimy wytrzymać i się potwornie męczyć..//,kierunek dla bankowości w Europie jest jednak wyznaczony na nasze szczęście...i będzie to dostępne.Natomiast kontrakty Non Deliverable Forward są dostępne w naszej bankowości...
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
zz pisze:green7,jeszcze raz,podejdż sobie do najbliższego dilingu banku w Polsce,tam Tobie to kompetentnie wytłumaczą.
Jestem pewien na 100% że jest tak jak napisałem.Jak miałem kiedyś kontrakty to tak było na pewno.Nie grałem na tych swapach więc nie przywiązywałem do tego większej wagi.
Pozdrawiam.
ZZ do najbliższego dealingu to pewnie mam 80 km więc nie chce mi się tam zaiwaniać, żeby zapytać o coś co sensu nie ma najmniejszego.
Nie ma żadnych swapów doliczanych/odejmowanych do pozycji na kontraktach. Zupełnie Ci się popierniczyło z:
a) wartością kontraktu futures - która jest wyższa niż spot bo uwzględnia właśnie swap
b) z codzienną procedurą obliczania marginu jaki musisz posiadać by utrzymać pozycję na kontrakcie. To nie ma nic wspólnego ze swapem a tylko zabezpiecza drugą stronę transakcji przed Twoją niewypłacalnością.
c) ewentualnie pomieszało Ci się z kontraktami futures na stopy procentowe. Tyle, że tu też nie ma żadnych swapów, tylko wartość kontraktu zależy od stopy procentowej w dniu jego wygaśnięcia. Depozyt utrzymujesz jak w punkcie b.
Dobra green7,widzę że nie doceniasz nasze pracy...,daremny trud z nasze strony...
reptile,świat idzie znacznie dalej niż Europa propagując HTF
zapoznaj się z tym ...
//Traders prędkość, insider jest patrzeć na nowe wysokiej częstotliwości zjawiska handlowe, czyli przekształcenia świata Inwestowanie, dołączy do światowych liderów w Global CME Group Financial Leadership Conference (GFLC), listopad 12-14, 2012 , w hotelu Ritz-Carlton Beach Resort w Naples na Florydzie GFLC to ekskluzywne wydarzenie, które skupia decydentów z wiodących instytucji finansowych w celu omówienia pojawiających geopolityczne trendy, debata krytyczne kwestie gospodarcze i zapewnienia perspektyw na przyszłe zmiany w finansowych targowisko.
Prelegenci na tegorocznej konferencji to Sir Richard Branson, założyciel Virgin Group i Condoleezza Rice, sekretarz stanu USA (2005-2009). Dodatkowe głośniki promowane m.in. Madeleine Albright, byłej sekretarz stanu USA, James Carville, politycznym strategiem, Richard Kauffman, starszy doradca amerykańskiego Sekretarza Energii; Ted Koppel, wielokrotnie nagradzany dziennikarz, John Lipsky. Pierwszy Zastępca Dyrektora Zarządzającego, MFW (2006-2011); Karl Rove, były szef amerykańskiego zastępcy Sztabu prezydenta George'a W. Busha, oraz Jimmy Wales, założyciel Wikipedii.//
Resumując reptile,kiedyś będzie dobrze w Europie....// ,a pośrednio oczywiste że w naszej bankowości też...//
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
marco123 pisze:
Jesli chcesz koniecznie inwestowac w jakas pare walutowa. Hmmm zaraz wielu mnie zbluzga, ale poobserwuj sobie EURCHF. Nie mowie ze masz wchodzic w ta pozycje, ale wielu brokerow daje na niej dodatni swap na zakupie. Para jest od dolu zabezpieczona wiec jesli wrzucisz sie gdzies w okolicach 1,2020 to teoretycznie masz SL bez jego ustawiania na 1,2000. Poczytaj o tej parze i co nie co sie dowiesz.
Odswiezam troche juz starawy temat.
Mam nadzieje, ze kolega pytajacy o inwestycje dlugoterminowa przynajmniej zerknal na pare EURCHF, bo jak widac obecnie ta para ponownie dala w spokojny sposob zarobic.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway
zz pisze:Dobra green7,widzę że nie doceniasz nasze pracy...,daremny trud z nasze strony...
ZZ ale co mam doceniać? Przecież piszesz bzdury i nie potrafisz tego uzasadnić. Ja Ci mówię jak jest a Ty zero konkretów i bajki opowiadasz. Gdzież ta praca ?
Pokaż mi tego, kto płaci Ci swap od kontraktu futures - to będzie jakaś praca i konkret i chętnie Cię za nią wynagrodzę. Pokażesz ? Dolary przeciw orzechom, że nie - bo nie ma czegoś takiego.