DayTrading: Wtorek 4.12.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Dzień na EURUSD zakończy się okolicach

Czas głosowania minął 04 gru 2012, 23:48

1.3200
4
4%
1.3150
12
13%
1.3100
27
30%
1.3050
9
10%
1.3000
18
20%
1.2950
13
15%
1.2900
6
7%

Liczba głosów: 89

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 4.12.2012

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

tylko co tego nie mam wątpliwości, no i że będę grał to co da

tu nie chodzi o to zeby przewidzieć przyszłość, tu chodzi o to by wykorzystać rzeczywistość
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

moczymorda
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: moczymorda »

były juz dzis podwójne szczyty i nic,czemu ten ma byc prawdziwy?

-- Dodano: 04 gru 2012, 23:48 --

Przy braku mocniejszych impulsów inwestorzy pozostali w dobrych nastrojach za sprawą wczorajszych doniesień nt. greckiego buy-backu’u oraz wniosku o pomoc finansową dla hiszpańskich banków. Końcówka sesji europejskiej przyniosła jednak mocniejszą realizację zysków wskazując, iż zgodnie z poprzednimi wpisami okolice 1,3075 USD stanowić mogą z punktu widzenia dogodne miejsce na wygenerowanie przynajmniej krótkoterminowej korekty. Scenariuszowi takiemu sprzyjać będzie piątkowa sesja kiedy uczestnicy rynku mogą chcieć na większą skalę zrealizować zyski z pięciu wzrostowych sesji na eurodolarze. Tym bardziej, iż w ciągu najbliższych godzin najprawdopodobniej poznamy kolejne stanowiska amerykańskich decydentów w zakresie braku porozumienia ws. klifu fiskalnego. Kluczowa w tym zakresie może okazać się nocna sesja w Azji, gdzie zamkniecie sesji powyżej linii trendu spadkowego (niebieska linia okolice 1,3090 USD) oznaczać będzie, iż przed-świąteczny rajd może być kontynuowany

konrad ryczko

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

BOCZEK pisze:tylko co tego nie mam wątpliwości, no i że będę grał to co da

tu nie chodzi o to zeby przewidzieć przyszłość, tu chodzi o to by wykorzystać rzeczywistość
OK nie wiem czy dobrze zrozumialem ale jesli tak to chodzi ci o to ze teraz skalpujesz rynek i jak najbardziej sie zgadzam z tym S (z reszta potwierdzenie w zalaczniku, niezbyt udany trejd sl 3060) , ja sie bardziej wypowiadalem na temat tej korekty ktorej oczekujecie a ktorej oznak jeszcze nie widac . Ten podwojny szczyt na H1 nie jest zbyt obiecujacy poniewaz tak naprawde wybilo kolejne max , dokladnie tak jak wczoraj .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

rabit pisze:
BOCZEK pisze:tylko co tego nie mam wątpliwości, no i że będę grał to co da

OK nie wiem czy dobrze zrozumialem ale jesli tak to chodzi ci o to ze teraz skalpujesz rynek i jak najbardziej sie zgadzam z tym S (z reszta potwierdzenie w zalaczniku, niezbyt udany trejd sl 3060) , ja sie bardziej wypowiadalem na temat tej korekty ktorej oczekujecie a ktorej oznak jeszcze nie widac . Ten podwojny szczyt na H1 nie jest zbyt obiecujacy poniewaz tak naprawde wybilo kolejne max , dokladnie tak jak wczoraj .

ale dzis doszla do tego jeszcze na m30 i h1 negatywna dywergencja a to juz dosc silny impuls wg mnie
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Peter_FX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Peter_FX »

rabit pisze:OK nie wiem czy dobrze zrozumialem ale jesli tak to chodzi ci o to ze teraz skalpujesz rynek i jak najbardziej sie zgadzam z tym S (z reszta potwierdzenie w zalaczniku, niezbyt udany trejd sl 3060) , ja sie bardziej wypowiadalem na temat tej korekty ktorej oczekujecie a ktorej oznak jeszcze nie widac . Ten podwojny szczyt na H1 nie jest zbyt obiecujacy poniewaz tak naprawde wybilo kolejne max , dokladnie tak jak wczoraj .
Indexy wyglądają korekcyjnie albo przynajmniej konsolidacyjnie, NIKKEI i S&P przymiarki do RGR-a ?

Index Dolara

Obrazek
Planuj Trejd, Trejduj Plan

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Peter_FX pisze:
rabit pisze:OK nie wiem czy dobrze zrozumialem ale jesli tak to chodzi ci o to ze teraz skalpujesz rynek i jak najbardziej sie zgadzam z tym S (z reszta potwierdzenie w zalaczniku, niezbyt udany trejd sl 3060) , ja sie bardziej wypowiadalem na temat tej korekty ktorej oczekujecie a ktorej oznak jeszcze nie widac . Ten podwojny szczyt na H1 nie jest zbyt obiecujacy poniewaz tak naprawde wybilo kolejne max , dokladnie tak jak wczoraj .
Indexy wyglądają korekcyjnie albo przynajmniej konsolidacyjnie, NIKKEI i S&P przymiarki do RGR-a ?

Index Dolara

Obrazek
bardzo prawdopodobne...kabel tez tak jakby juz lewe ramie i glowe zrobil - jutro prawe ramie i ....?
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

Peter, riposta w zalaczniku ... :D Dodam ze nie analizuje indeksow na biezaco ale od czasu do czasu .
Atlanticos, jak dlugo na fx ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
Robert
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Robert »

Co sądzicie o GBPUSD. Ja tam ciągle siedzę na SL i walczę. Na H1 jest trend wzrostowy ale jakiś taki coraz bardziej niemrawy
Zawsze mam cele nad którymi pracuję - musisz do czegoś dążyć (Kevin Keegen)

Zablokowany