Właśnie masz rację a może kolega inwestuje w kontrakty to wolumen jest mu potrzebny ale na parach to nie bardzo wiem po co??BOCZEK pisze:....o wolumenie pierwsze słysze, z chęcią się czegoś nowego dowiem
a ten wolum to nie powinien rosnąć przy wybiciu z figury jakiejkolwiek
a trójkąt, cóż 5 minut temu wyglądało to inaczej...
DayTrading: Wtorek 4.12.2012
Re: DayTrading: Wtorek 4.12.2012
„chcący szuka sposobu, nie chcący szuka powodu"
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka
- Seneka
http://www.bankfotek.pl/image/1371973.jpeg cel znany
na poczatek

co? 1,311 jeszcze?
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
Adam pisze:Właśnie masz rację a może kolega inwestuje w kontrakty to wolumen jest mu potrzebny ale na parach to nie bardzo wiem po co??BOCZEK pisze:....o wolumenie pierwsze słysze, z chęcią się czegoś nowego dowiem
przy tworzeniu rgra wolumen zwlaszcza glowy tez nie ma znaczenia? i przy okreslaniu trendu?
to wykres z ranaBOCZEK pisze:co? 1,311 jeszcze?

najmniejszegowitek1286 pisze:Adam pisze:Właśnie masz rację a może kolega inwestuje w kontrakty to wolumen jest mu potrzebny ale na parach to nie bardzo wiem po co??BOCZEK pisze:....o wolumenie pierwsze słysze, z chęcią się czegoś nowego dowiem
przy tworzeniu rgra wolumen zwlaszcza glowy tez nie ma znaczenia? i przy okreslaniu trendu?
„chcący szuka sposobu, nie chcący szuka powodu"
- Seneka
- Seneka
to podyskutujcie, ja posłucham, oby to tylko było merytoryczne, to może coś z tego wyciągnę
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
a nie widziasz jak w trendzie spadkowym wolumen spada przy wzrostach, a rosnie przy spadkach i na odwrót- w trendzie wzrostowym wolumen rosnie przy zwyzkach i spada przy korektach, co pozwala ocenic zaangazowanie inwestorów w dany trendi
na razie mocny edzio
bardzo ladnie to widac zwlaszcza podczas trendu spadkowego przed obecnym wzrostowym. kazda korekta w gore byla na minimalnym wolumenie co potwierdzalo ze inwestorzy nie mają zapalu do wzrostów, i faktycznie zaraz byly dalsze spadki. kiedy trend spadkowy sie konczyl nawet przy spadkach wolumen osłabl i wystrzelil przy zmianie trendu w gore