Wczytywanie profilu MT4

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
miniek987
Stały bywalec
Stały bywalec

Wczytywanie profilu MT4

Nieprzeczytany post autor: miniek987 »

Witam,
mam taki mały problem z MT4. Na jednym kompie stworzyłem profil MT4 i chciałem przenieść go do drugiego kompa. Jednak po przekopiowaniu wszystkich plików nie pojawia się on w zakładce z profilami w MT4. Próbowałem również kopiować te wykresy do istniejącego profilu z tym samym skutkiem. Czy ktoś mógłby mi doradzić jak mam się z tym uporać?

Dzięki z góry za odpowiedź

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wczytywanie profilu MT4

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

A restartowałeś platformę, bo profile, wskaźniki i ea wymagają restartu, widoczne od razu są jedynie templatki.

I jeszcze jedno, bo nie wiem jak zrobiłeś ale pliki profilu przenośmy wraz z folderem w którym się znajdują i wrzucamy to do folderu profiles.

Pozdrawiam

miniek987
Stały bywalec
Stały bywalec

Kris007 Robiłem dokładnie tak jak mówisz. Restartowałem platformę po wrzuceniu (wyłączyłem i włączyłem). Wklejałem folder cały do katalogu profiles i nic nie pomagało (nie było go widać w profilach w ogóle w platformie). Wrzuciłem również same wykresy do innego profilu (podmieniając je) ale również nic nie pomogło...

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

no to faktycznie dziwna sprawa, nie wiem ile tego masz ale możesz ewentualnie zapisać sobie dla każdego wykresu templatkę,
odtworzyć to na nowej platformie i zapisać wszystko tu do profilu,
zabawa wymaga kilku ruchów więcej ale zawsze to mniej niż nanoszenie wszystkiego z ręki.

Jeszcze możesz sprawdzić wpisując testowo np "1" zamiast nazwy profilu, może jest za długa albo coś źle czyta, chociaż coś takiego to miałem chyba tylko raz, że był problem z nazwą.

miniek987
Stały bywalec
Stały bywalec

Dla wyjaśnienia ku potomności. Już wszystko działa. Trzeba było zainstalować platformę jeszcze raz i już wszystko czyta, pozostałe, których wcześniej nie było widać już się pojawiły.

Dzięki Kris za odzew

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ