DayTrading: Piątek 30.11.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Dzień na EURUSD zakończy się okolicach

Czas głosowania minął 30 lis 2012, 22:56

1.3100
17
22%
1.3050
18
23%
1.3000
11
14%
1.2950
11
14%
1.2900
10
13%
1.2850
12
15%

Liczba głosów: 79

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 30.11.2012

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

ja co pół roku miałem pałe w technikum :d na studiach na 6 semestrów z matmy dwa na warunkach, no i co z tego, może były inne opcje zamiast siedziec i to zakuwać przez pół roku na każde zajęcia czy kolokwium. jak się można było w tydzień nauczyć :D

Peter_FX, to powiedz mi dlaczego niektórzy brokerzy 5 cyferkę w kwotowaniach obrazują ja jako mniejszą od pozostałych 4 za kropką , i każdej kolejnej przed...
Peter_FX pisze:Ogólnie, pipsem określamy najmniejszą cząstkę ceny jaką da się handlować.
to jest dopiero bzdura....od kiedy da rade handlować pipsem....??? czyli można powiedzieć ze dziś kupuję pół pipsa złota?
myślałem ze handlujemy (handel jako działanie; kupię-sprzedam), albo walutami, albo surowcami czy innymi, a ilość/wielkość handlu danej pary czy towaru określa jednostka zwaną LOT

Popularny wśród traderów punkt to nic innego jak przyjęty na rynku standard minimalnego kroku ceny. Jest to odpowiednik tików z rynku terminowego na giełdzie. W zależności od specyfiki pary walutowej, kursy podaje się z dokładnością od dwóch do pięciu miejsc „po przecinku". Punkt w większości przypadków równy jest pipsowi, dlatego pojęcia te są często używane zamiennie. Wyjątek stanowią Majorsy i Second Majorsy, dla których przyjmuje się wartość pipsa równą 10 punktom. Oznacza to, że jeżeli kurs bid EURUSD wzrośnie z 1.39241 na 1.39259 to mówimy o zmianie równej 18 punktom lub 1.8 pipsa. http://bossa.pl/index.jsp?layout=2&page ... cat_id=989
Ostatnio zmieniony 01 gru 2012, 17:44 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 7 razy.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
Peter_FX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Peter_FX »

BOCZEK pisze:pips to jest 4 liczba po przecinku, piata to jego ułamek
Sorry, ale napisałeś bzdurę.

Ogólnie, pipsem określamy najmniejszą cząstkę ceny jaką da się handlować.
karnak pisze:Pokonanie tej kreski to long strong buy:
Obrazek
Kolego, dla mnie takie stwierdzenie brzmi niedorzecznie, czy Ty myślisz że rynkami i ceną rządzą magiczne kreski ?

A jeżeli tak myślisz to czy mógłbyś uzasadnić przynajmniej dlaczego ?
Planuj Trejd, Trejduj Plan

menago
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: menago »

Zebys wiedzial jak odmierzyc fuge ?[/quote]

ha ha ha,...do logicznego myslenia w przyszlosci,a jaka miales ocene ,to nie musisz pisac,ja podejrzewam jaka ona byla[/quote]

Blyskotliwa bestia z Ciebie :)[/quote]
dzieki,to wiem,ale doswiadczenie zyciowe i wiedza, ktora zdobywalem latami,wychodzi teraz,szkoda ze dopiero,ale......
teraz w szkolach jest latwiej,bo kompy, kalulatory itp,tylko co z reszta???poza tym sprobuj kiedys postawic na moje analizy mikrolocika.... i przestan szukac haczykow....:-)

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Peter_FX pisze:
karnak pisze:Pokonanie tej kreski to long strong buy:
Obrazek
Kolego, dla mnie takie stwierdzenie brzmi niedorzecznie, czy Ty myślisz że rynkami i ceną rządzą magiczne kreski ?

A jeżeli tak myślisz to czy mógłbyś uzasadnić przynajmniej dlaczego ?
Nie będę Cię przekonywał do jak to nazwałeś magii.
Każdy ma swój warsztat na który pracował latami i tego się trzymajmy. :)

menago
Pasjonat
Pasjonat

BOCZEK pisze:ja co pół roku miałem pałe w technikum :d na studiach na 6 semestrów z matmy dwa na warunkach, no i co z tego, może były inne opcje zamiast siedziec i to zakuwać przez pół roku na każde zajęcia czy kolokwium. jak się można było w tydzień nauczyć :D

boczek
moze i tak,mozesz mi wierzyc badz nie,ja poprostu przedmioty scisle uwielbialem,nie musialem zakowac,dzieki mojej uwaznosci i pamieci,na lekcach i wykladach,tylko pamietac wzory,ktore sa w glowie do dzisiaj ,bo na wzorach wszystko sie opiera,poza tym prowadzilem rozrywkowy tryb zycia,teraz juz wyhamowalem,choc na impry chodze,dzisiaj tez ide na na Socho poimprezowac

Peter_FX, to powiedz mi dlaczego niektórzy brokerzy 5 cyferkę w kwotowaniach obrazują ja jako mniejszą od pozostałych 4 za kropką , i każdej kolejnej przed

Awatar użytkownika
Peter_FX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Peter_FX »

karnak pisze: Nie będę Cię przekonywał do jak to nazwałeś magii.
Każdy ma swój warsztat na który pracował latami i tego się trzymajmy. :)
Nie no spoko, ja nie twierdzę że nie masz racji, po prostu jak ktoś wrzuca wykres z kreską i stwierdza ze 100% pewnością że będzie tak czy siak to bez uzasadnienia jest to magia/wróżenie.

Rozumiem jednak że za tą kreską stoi jakieś logiczne uzasadnienie, wtedy to inna historia i jest o czym dyskutować :wink:
Peter_FX, to powiedz mi dlaczego niektórzy brokerzy 5 cyferkę w kwotowaniach obrazują ja jako mniejszą od pozostałych 4 za kropką , i każdej kolejnej przed
ok, aż musiałem to zweryfikować, pip to 1/100 procenta na większości walut, ale nie na wszystkich, czyli jakby nie patrzeć jest to coś umownego :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 01 gru 2012, 17:42 przez Peter_FX, łącznie zmieniany 1 raz.
Planuj Trejd, Trejduj Plan

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

menago pisze: moze i tak,mozesz mi wierzyc badz nie,ja poprostu przedmioty scisle uwielbialem,nie musialem zakowac,dzieki mojej uwaznosci i pamieci,na lekcach i wykladach,tylko pamietac wzory,ktore sa w glowie do dzisiaj ,bo na wzorach wszystko sie opiera,poza tym prowadzilem rozrywkowy tryb zycia,teraz juz wyhamowalem,choc na impry chodze,dzisiaj tez ide na na Socho poimprezowac

Naucz sie cytowac w koncu piekny umysle :)

"tylko pamietac wzory, ktore sa w glowie do dzisiaj ,bo na wzorach wszystko sie opiera"
A jak powstaja wzory?

menago
Pasjonat
Pasjonat

ZielonaMgielka pisze:
menago pisze: moze i tak,mozesz mi wierzyc badz nie,ja poprostu przedmioty scisle uwielbialem,nie musialem zakowac,dzieki mojej uwaznosci i pamieci,na lekcach i wykladach,tylko pamietac wzory,ktore sa w glowie do dzisiaj ,bo na wzorach wszystko sie opiera,poza tym prowadzilem rozrywkowy tryb zycia,teraz juz wyhamowalem,choc na impry chodze,dzisiaj tez ide na na Socho poimprezowac

Naucz sie cytowac w koncu piekny umysle :)

"tylko pamietac wzory, ktore sa w glowie do dzisiaj ,bo na wzorach wszystko sie opiera"
A jak powstaja wzory?
dzieki obserwacjom...............

p.s. dodam,ze j.polski nie byl moja najmocniejsza strona,raczej przeciwnie,trudno cos za cos,tylko ze teraz mi lepiej.......
Ostatnio zmieniony 01 gru 2012, 17:39 przez menago, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

ZielonaMgielka pisze:

. Przyznam ze ten oRGR na W1 od biedy moze byc ale twierdzenie o 80% sprawdzalnosci mozna wlozyc miedzy bajki.
Jak uważasz. Przekonywać cię nie będę. Wyliczyli to mądrzejsi ode mnie a ja z ich mądrości tylko korzystam. Z dobrym skutkiem.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

menago, przedmioty ścisłe na psychoterapii uzależnień? ja nie lubułem matmy, bo to cały czas powtarzający sie wzór... i dalsze liczenie... szkoła mnie nauczyła korzystać z wiedzy innych, wiedzieć jak znaleźć to co chce i jak to dobrze wykorzystać, po mi wzór na przenikalność cieplną, określanie liczby Reynoldsa czy metoda obliczania całek powierzchniowych na co dzień?
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Zablokowany