dzięki za odpowiedzmenago pisze:jakiej zmiany trendu,chyba ze na DT,to co ma teraz nastapic ,to korekta po 5,owszem,czyli down mozliwy do miejsc,ktore zaznaczyle-JA TAK UWAZAM,jak przebijemy te linie,to wtedy mozemy mowic o zmianie trendu krotkoterminowego,bo srednioterminowy caly czas jest downfrytek pisze:Witam all
Mam pytanie do menago jakiś czas ucze się świec i zauważyłem na h4 3 cia świeca do tyłu doji wysokiej fali mówiącej o możliwości zmiany trendu następne są 2 świeczki z cieniami czy to może wystarczyć na potwierdzenie zmiany trendu? jak ty byś to zinterpretował
pozdr
nie wiem jak wstawiać jeszcze fotke i dlatego tak to opisuje
jezeli chodzi o swiece,to tak,one jak juz kiedys pisalem po to sa nazwane,ze nas informujo o poczatku i koncu fal i poczatku i koncu korekt
jezeli konczy sie fala ,to sa spadajace gwiazdy ,wisielce ,doji,czyli poczatek korekt,jak jest koniec korekt,to mamy mloty,doji i rozne formacje,typu poranne gwaizy ,objecie hossay,tak samo jak wieczorne gwiazdy i ciemne chmury przy spadkach, a czy to oznacza to co pytasz,to ja juz sie wypowiadalem na ten temat,a ty musisz sam podjac decyzje,by w przyszlosci na nikogo nie liczyc:-)
pozdr