DayTrading: Piątek 30.11.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Dzień na EURUSD zakończy się okolicach

Czas głosowania minął 30 lis 2012, 22:56

1.3100
17
22%
1.3050
18
23%
1.3000
11
14%
1.2950
11
14%
1.2900
10
13%
1.2850
12
15%

Liczba głosów: 79

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 30.11.2012

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

ja dziś potrzebuję odpocząć od wykresów ale powiem wam że od poniedziałku trend spadkowy :lol:

menago
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: menago »

moczymorda pisze:ile teraz jest kurs eurusd? bo na money jest 1.2950
wczorajsze zamkniecie o 23.to 1,29857

Awatar użytkownika
Peter_FX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Peter_FX »

menago pisze: popieram,nie uporalismy sie z oporem ,akurat koniec 5 fali,a ze info zawsze jest w takich przypadkach,to tylko po to by cos szybciej osiagnac,korekta i kolejny atak,jak spadniemy po nizej lini trendu od lipca -na d1 okolice1,2750,,a na h4 okolice 1,28400,ostanie wzrosty z listopada,to wtedy mozna mowic o zmianie trendu,ale nie moze sie zmienic,ja tak `uwazam ,poza tym piekny jest klin z ktorego wybicie po korekcie jak zwykle bedzie gora z zasiegiem poczatkowaym na 1,3200 okoliece,a poziej juz atak na 1,3400 i kolejne szyty
Ja tam nie jestem wielki fanem trend-line, głównie chyba dlatego że nie potrafię ich rysować, ale na W1 wygląda ciekawie i pokrywa się ze spadkiem na euro, widać w strefie podaży wszystko jest dobrym sygnałem do S-ek :D

to jest akurat wykres 4-dniowy

Obrazek
Planuj Trejd, Trejduj Plan

frytek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: frytek »

Witam all
Mam pytanie do menago jakiś czas ucze się świec i zauważyłem na h4 3 cia świeca do tyłu doji wysokiej fali mówiącej o możliwości zmiany trendu następne są 2 świeczki z cieniami czy to może wystarczyć na potwierdzenie zmiany trendu? jak ty byś to zinterpretował
pozdr

nie wiem jak wstawiać jeszcze fotke i dlatego tak to opisuje

moczymorda
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: moczymorda »

a potem nie moze spasć? stop loss zamyka nie zamyka na luce?

-- Dodano: 01 gru 2012, 16:23 --

Aktualne kupno (bid) 1,2951
Aktualna sprzedaż (ask) 1,2954
Dzienne minimum 1,2951
Dzienne maksimum 1,2951
Zmiana dzienna [%] +0,00
Początek okresu 2012-12-01
Koniec okresu 2012-12-01
Zmiana od początku okresu +0,00
Minimum dla okresu 1,2951
Maksimum dla okresu 1,2951
Wartość średnia 1,2951

Ale wtopiłem

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

menago pisze:to pewnie,dlatego jeszcze nie potrafisz prognozowac-pozdro

Zabawne masz podejscie:

"Nie bede z toba dyskutowal bo prognozuje live 3 miesiace i nigdy sie nie myle a ty gowno wiesz bo czytasz ksiazki. Wszyscy powinni mnie sluchac bo posiadam tajemna wiedze o trendliners (z programu Discovery) ktorzy graja Eliotem w CITI ... i juz 2 razy wyplacilem depozyt."

GOOD FOR YOU ! :=)

menago
Pasjonat
Pasjonat

frytek pisze:Witam all
Mam pytanie do menago jakiś czas ucze się świec i zauważyłem na h4 3 cia świeca do tyłu doji wysokiej fali mówiącej o możliwości zmiany trendu następne są 2 świeczki z cieniami czy to może wystarczyć na potwierdzenie zmiany trendu? jak ty byś to zinterpretował
pozdr

nie wiem jak wstawiać jeszcze fotke i dlatego tak to opisuje
jakiej zmiany trendu,chyba ze na DT,to co ma teraz nastapic ,to korekta po 5,owszem,czyli down mozliwy do miejsc,ktore zaznaczyle-JA TAK UWAZAM,jak przebijemy te linie,to wtedy mozemy mowic o zmianie trendu krotkoterminowego,bo srednioterminowy caly czas jest down
jezeli chodzi o swiece,to tak,one jak juz kiedys pisalem po to sa nazwane,ze nas informujo o poczatku i koncu fal i poczatku i koncu korekt
jezeli konczy sie fala ,to sa spadajace gwiazdy ,wisielce ,doji,czyli poczatek korekt,jak jest koniec korekt,to mamy mloty,doji i rozne formacje,typu poranne gwaizy ,objecie hossay,tak samo jak wieczorne gwiazdy i ciemne chmury przy spadkach, a czy to oznacza to co pytasz,to ja juz sie wypowiadalem na ten temat,a ty musisz sam podjac decyzje,by w przyszlosci na nikogo nie liczyc:-)

expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

moczymorda pisze:ile teraz jest kurs eurusd? bo na money jest 1.2950
http://www.fxstreet.com/rates-charts/forex-rates/
About these Rates
Streaming Forex Rates covers more than 1,000 rates. It presents high-frequency updated data directly coming from more than 170 big interbank liquidity providers such as ABN Amro, Abbey National Bank, JP Morgan Chase, Zurcher Kantonal Bank, UBS Investment Bank, Westpac and many more. This tool is specifically designed for traders demanding an excellent rates service. Click on a pair to get detailed information.
są dokładniejsze od xe.com
Ostatnio zmieniony 01 gru 2012, 15:33 przez expedient warzywniaka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

menago pisze:wiem gdzie zajmowac pozycje by przyniosly duze zyski
ta, zwłaszcza widać to po analizie i zajętych pozycjach
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

menago
Pasjonat
Pasjonat

ZielonaMgielka pisze:
menago pisze:to pewnie,dlatego jeszcze nie potrafisz prognozowac-pozdro

Zabawne masz podejscie:

"Nie bede z toba dyskutowal bo prognozuje live 3 miesiace i nigdy sie nie myle a ty gowno wiesz bo czytasz ksiazki. Wszyscy powinni mnie sluchac bo posiadam tajemna wiedze o trendliners (z programu Discovery) ktorzy graja Eliotem w CITI ... i juz 2 razy wyplacilem depozyt."

GOOD FOR YOU ! :=)
zle mnie zrozumiales,ja napisalem ze tak uwazam,i jak dla mnie tak jest,ale skoro Ty zaczynasz mi mowic ze sa wytworem mojej wyobraznie-to dlatego napisalem ze nie bede.....bo juz mnie obrazasz,nie jestem najmadrzejszy,tylko wypowiadam swooje zdanie i nie mowie nikomu ze to jest wytwor jego wyobrazni,gybys inaczej to ujal nie bylo by napisane,ze nie bede....dyskutowal
acha,jak chcesz wiedziec ,nie czytalem zadnych ksiazek na ten temat,tylko szukalem teorii w sieci i roznych starych wyg co sie wypowiadali,a reszta przyszla z czasem,meczenia oczu przy wykresach po 14 h dziennie ,na przyszlosc pamietaj jak formulowac swoje wypowiedzi by nikogo nie obrazac i nie uslyszec badz przeczytac,wlasnie takiego zdanie jakie napisalem,bo juz kiedys dyskutowalem z jednym na ten temat i to bylo dla mnie strata czasu ,a one i tak sie zrealizowaly

Zablokowany