Nie u wszystkich masz limit odległości. W każdym razie tam gdzie gram, czyli na GFT nie dostrzegłem limitu. I spready też mają fajneatlanticos pisze:mam takie pytanko, które nurtuje mnie od jakiegos czasu. U każdego brokera jest limit odleglosci w jakiej mozna postawic TP lub SL w meta traderze? U mnie przewaznie jest to 5-6 pipsow od ceny rynkowej...

Natomiast zaczynałem na platformie Teletrade. To jest dopiero broker masakra. Nawet przez chwilę u nich pracowałem, więc jako pierwsze doświadczenie, tj. na wirtualnu było ok. Ale realne konto - 10pipkow limitu odległości, rekwotowania i ostre spready. A na dodatek z 3-4 razy dziennie urywało połączenie, tak średnio na minutę, czasem dłużej

-- Dodano: pt 30-11-2012, 1:11 --
A tak w ogóle, to gdzie wy widzicie tego rgr na Edziu?
to już bardziej jakiegoś orgr na h1 tworzonego od 23.11, z płytkim bardzo lewym ramieniem...
właśnie skończyła się dzienna u mnie, sytuacja przypomina to, co widać na h4, wczoraj młotek, dzisiaj spadająca gwiazda, choć obie świeczki niezbyt wzorcowe, mają małe knoty wystające poza korpus. No i na dziennym obie są białe, a na h4 obie czarne;
stochastic na daily szoruje po linii wykupienia, czyli 80,rsi powyżej 50, ale z lekkim przechyłem w dół; jesteśmy w górnej strefie chmury ichimoku, dzisiaj knotem poza nią wyszliśmy;
tak patrzę i na upartego daily uformowała gwiazdę poranną, ale nie postawiłbym na nią zębów
jak nie zanegują tego leciwego młotka na h4, to nie powinno być wodospadu, natomiast nie zdziwiłbym się, gdyby próbowali podejść pod 12950 (tam czekam z ostrożnym longiem), stochastic poniżej wykupienia, może lecieć do dolnej bandy, a ile mu to zajmie i jak długo tam będzie przebywał, ha, to jest dobre pytanie;
Właśnie, co do stochastica, to zauważyłem, że dość istotny jest czas, w którym przebywa drogę od góry do dołu i z powrotem. Czas i długość ruchu, jaki w takim cyklu wykonuje.
Patrząc więc na stochastic pod tym kątem na wykres tygodniowy, trudno nie ulec wrażeniu, że od czerwcowych zwyżek jesteśmy w trendzie wzrostowych. Ruch do góry zabrał ponad 1100 pipsów, ruch do dołu jakieś 450.
Choć tu małe zastrzeżenie, obecne wzrosty postępują dość szybko i u mnie stochastic jest już w rejonie 40-45...