DayTrading: Czwartek 29.11.2012
Re: DayTrading: Czwartek 29.11.2012
na chwilę obecną to stoimy na oporze
kiepsko sie rynek kula...
- ForexTig3r
- Maniak
Ten oRGR-ek H1 ma zasięg do szczytu z 17.10.2012r., później korekta abc i dalej UP.Mpapiez pisze:Aktualna sytuacja imo pro wzrostowa. Jeżeli przebije jeszcze dziś najbliższy aktualny opór, to jutro będzie fajna baza wypadowa.
@Menago
Już ci kiedyś pisałem, że ja nie stosuje tych bredni o falach. One fajnie wyglądają, ale po fakcie. Sens dla mnie mają tylko S/R, kreski, średnie 100-200 okresowe i dywergencje na oscylatorach i formacje świecowe - czyli proste wskaźniki używane przez większość ludzi.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
- atlanticos
- Maniak
dokladnie... i pachnie mi to testem linii szyi i dol na realizacje rgr'a....biorac pod uwage ze troche dzis nastroje popsuli wypowiedziami o braku postepow z klifem to jutro nie dalbym sobie reki uciac ze nie przetestujemy 2900fmichal pisze:na chwilę obecną to stoimy na oporze
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
czemu zakładasz że kurs poleci w dół ?
Własnie skończyłem robić AT na kablu i edku i powiem wam że jak zacznie spadać to jak kamień w wodę bo tam nic popytu nie zostało więc ostrożnie z L-kami.
Na edku nie wiem gdzie elke wsadzić do 1.2800.
Jedyne co przemawia za małym skokiem UP to kabel bo edek od biedy już przyjebał w podaż, chociaż te parę pipsów też może jeszcze dojechać.
Ten dzisiejszy spadek na euro to mogło być po prostu dotknięcie dziennej strefy podaży, poszły TP i pierwsze S-ki.

Jednak to już 3 odbicie od tej strefy więc może zanurkować głębiej.
kabel ma jeszcze 30 pipsów miejsca, dobre na nabranie wysokości przed spadkiem

Jedyne co przemawia za małym skokiem UP to kabel bo edek od biedy już przyjebał w podaż, chociaż te parę pipsów też może jeszcze dojechać.
Ten dzisiejszy spadek na euro to mogło być po prostu dotknięcie dziennej strefy podaży, poszły TP i pierwsze S-ki.

kabel ma jeszcze 30 pipsów miejsca, dobre na nabranie wysokości przed spadkiem

Ostatnio zmieniony 29 lis 2012, 22:50 przez Peter_FX, łącznie zmieniany 1 raz.
Planuj Trejd, Trejduj Plan
- atlanticos
- Maniak
pytasz o aspekt techniczny czy fundamentalny??
techniczny bo stoi u mnie na linii lewego ramienia i poprzedzajacego go wierzchoka wiec jesli ja wybroni to moze zrealizowac rgr'a.... poza tym uwazam ze prawdopodobnie zrealizowal dopiero fale a i b korekty wiec zanim zobaczymy wyzsze szczyty jeszcze moze byc fala c spadkowa... jesli chodzi o makro to slyszelismy dzis ze postepow w sprawie klifu brak - wprawdzie Bialy Dom to zdementowal ale "smrodek" zostal wiec niepewnosc nadal jest - a juz napewno nie euforia na tyle duza zeby generowac niewiadomo jakie wzrosty
-- Dodano: 29 lis 2012, 22:48 --
wreszcie ktos mysli jak ja
techniczny bo stoi u mnie na linii lewego ramienia i poprzedzajacego go wierzchoka wiec jesli ja wybroni to moze zrealizowac rgr'a.... poza tym uwazam ze prawdopodobnie zrealizowal dopiero fale a i b korekty wiec zanim zobaczymy wyzsze szczyty jeszcze moze byc fala c spadkowa... jesli chodzi o makro to slyszelismy dzis ze postepow w sprawie klifu brak - wprawdzie Bialy Dom to zdementowal ale "smrodek" zostal wiec niepewnosc nadal jest - a juz napewno nie euforia na tyle duza zeby generowac niewiadomo jakie wzrosty
-- Dodano: 29 lis 2012, 22:48 --
Peter_FX pisze:Własnie skończyłem robić AT na kablu i edku i powiem wam że jak zacznie spadać to jak kamień w wodę bo tam nic popytu nie zostało więc ostrożnie z L-kami.
wreszcie ktos mysli jak ja

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz