Supply & Demand - Peter's FX Journal
- tyler_durden
- Gaduła
Re: Supply & Demand - Peter's FX Journal
raczej 3:1, chyba że to był sarkazmtyler_durden pisze:Jaki masz RR, 1:3 ?

Planuj Trejd, Trejduj Plan
- tyler_durden
- Gaduła
Risk to RewardPeter_FX pisze:raczej 3:1, chyba że to był sarkazmtyler_durden pisze:Jaki masz RR, 1:3 ?

To nie był sarkazm, ale po Twojej odpowiedzi nie mam fioletowego pojęcia, co o tym sądzić.

Żartuję oczywiście, pytałem z ciekawości, bo sam gram SD połączoną z PA.
Pozdrawiam.
ciągle głupi ...
Spoko, pomieszało mi siętyler_durden pisze:Risk to RewardPeter_FX pisze:raczej 3:1, chyba że to był sarkazmtyler_durden pisze:Jaki masz RR, 1:3 ?
To nie był sarkazm, ale po Twojej odpowiedzi nie mam fioletowego pojęcia, co o tym sądzić.![]()
Żartuję oczywiście, pytałem z ciekawości, bo sam gram SD połączoną z PA.
Pozdro

oczywiście 1:3
Dobra nie chciało mi się wklejać faili z nocy ale trzeba to w końcu zaksięgować
skalpy z konta 2, wiem co źle robię a i tak to robię
3 pozycje 1 na plus eur/jpy łącznie +3 pipsy
1 kabel -3 pispy
4 pozycje euro 1 na plus -12 pipsów
Konto główne
+40 pipsów L-ka na euro, około bo na raty zamykałem

+11 S-ka USD/JPY

-31 GBP/JPY, fajnie że miałem L-ke na samym dole i zamknąłem ją za 11 pipsów

-7 Loonie, SL co do pipsa

i ostatni fail na srebrze, nie mam zamiaru już na tym grać , nie czaje srebra

skalpy z konta 2, wiem co źle robię a i tak to robię

3 pozycje 1 na plus eur/jpy łącznie +3 pipsy
1 kabel -3 pispy
4 pozycje euro 1 na plus -12 pipsów
Konto główne
+40 pipsów L-ka na euro, około bo na raty zamykałem

+11 S-ka USD/JPY

-31 GBP/JPY, fajnie że miałem L-ke na samym dole i zamknąłem ją za 11 pipsów

-7 Loonie, SL co do pipsa

i ostatni fail na srebrze, nie mam zamiaru już na tym grać , nie czaje srebra

Cienki ten dzisiejszy webinar z Samem, odgrzewane kotlety, nawet żadnych poziomów nie podał, zasugerował tylko żeby nie pakować się w L-ki na euro po takich wzrostach.
Dzisiaj słabiutki dzień -9%, głownie przez to srebro, na razie olewam metale.
Piątek 30.11.2012
Trochę odjebałem na euro, holuję tą głupią S-ke na euro od poprzedniego piątku, już dawno powinienem to zamknąć i przestać się bawić headgami.
Poziomy na kablu ładnie mi dzisiaj powchodziło, zamiast poczekać aż cena dojdzie do poziomu w obawie że nie dojdzie otworzyłem z łapy 4 małe S-ki z małymi stopami z czego 3 i tak wycięło
Może to i banał ale jak cena robi szybkie ruchy to najlepiej nic nie robić i czekać aż się plan sam wykona, tyle już błędów zrobiłem przez chciwość i niecierpliwość że powinno to być dla mnie oczywiste ale nie zawsze jest

Skalpowanie jest trudne (no shit Sherlock
), szczególnie counter-trend, trzeba się spieszyć z zamykaniem bo to są sekundy.
kurde mogłem to zagrać na ozzim

S-ka i L-ka na kablu zamknięte, S +12 L-ka +36, ogólnie całkiem nieźle to wyszło.

i jeszcze 31 pipsów na głównym koncie tylko tam już bez takich wygłupów ze skalpami.
Na euro się wydygałem i wrzuciłem headga do S-ki z piątku na samej górze, gorzej już chyba nie mogłem, na szczęście udało się to zamknąć, koniec z wygłupami i pozycjami bez stopów.

Trochę odjebałem na euro, holuję tą głupią S-ke na euro od poprzedniego piątku, już dawno powinienem to zamknąć i przestać się bawić headgami.
Poziomy na kablu ładnie mi dzisiaj powchodziło, zamiast poczekać aż cena dojdzie do poziomu w obawie że nie dojdzie otworzyłem z łapy 4 małe S-ki z małymi stopami z czego 3 i tak wycięło

Może to i banał ale jak cena robi szybkie ruchy to najlepiej nic nie robić i czekać aż się plan sam wykona, tyle już błędów zrobiłem przez chciwość i niecierpliwość że powinno to być dla mnie oczywiste ale nie zawsze jest

Skalpowanie jest trudne (no shit Sherlock

kurde mogłem to zagrać na ozzim

S-ka i L-ka na kablu zamknięte, S +12 L-ka +36, ogólnie całkiem nieźle to wyszło.

i jeszcze 31 pipsów na głównym koncie tylko tam już bez takich wygłupów ze skalpami.
Na euro się wydygałem i wrzuciłem headga do S-ki z piątku na samej górze, gorzej już chyba nie mogłem, na szczęście udało się to zamknąć, koniec z wygłupami i pozycjami bez stopów.

To jedziemy następny tydzień.
Newsy z reguły olewam ale na stopy w Australii rzucę okiem, jak się uda wbić S-ke przed ogłoszeniem.

Index Dolara
Nic klarownego na dolarze, zawiesił się na poziomie popytu i buduje okrągłe dno ale wcale bym się nie zdziwił gdyby poszedł dołem.

a że zamierzam grać głównie na eur/jpy to i JP225

jeszcze longi

Newsy z reguły olewam ale na stopy w Australii rzucę okiem, jak się uda wbić S-ke przed ogłoszeniem.

Index Dolara
Nic klarownego na dolarze, zawiesił się na poziomie popytu i buduje okrągłe dno ale wcale bym się nie zdziwił gdyby poszedł dołem.

a że zamierzam grać głównie na eur/jpy to i JP225

jeszcze longi