co to jest fala b,w tym przypadku?Dybek pisze:koniecc miesiąca etc, dlatego mi się wydaje i jestem zaa ze jestesmy na fali b i nie przejdziemy maksów z poniedziałku,Nowy123 pisze:co najlepsze ze fiskal klif nawet jak dojdą do kompromisu to i tak zaczna sie ciecia by obnizyc zadluzenie itp itd wiec to bedzie dobry moment do realizacji zyskow
maks dziś to 1.3 niecałe - tak myślę
DayTrading: Czwartek 29.11.2012
Re: DayTrading: Czwartek 29.11.2012
menago pisze:Nowy123 pisze:Zle dane z UE spadek Eurokluczyk1234 pisze:Z tymi danymi to różnie bywa, sam już się nie łapię, Wytłumaczcie mi bo ja to tak rozumiem -
1. Dobre dane z USA, czyli Dolar powinien umacniać się względem euro - czyli spadki.
2. Dobre dane niezależnie skąd powodują wzrosty, złe dane spadki.
3. Ludzie spodziewają się dobrych danych z USA, sądzą, że rynek to już zdyskontował- i grają na przekór czyli na wzrosty.
Które rozumowanie jest poprawne ??zle dane z USA risk OFF powrot do dolara
dobre dane z USA risk ON
Sp500 mysle teraz o S bo nie przetrzyma tego UE do wejscie USA i nie powinni pokonac oporow szczegonie przed danymi i wejsciem USA gdzie tam podaz po otwarciu kasowego powinna sie uaktywnic i cofka powinna byc
tylko ze kolejny opor s&p,to 1,4300.....
-- Dodano: 29 lis 2012, 11:05 --
ja mam jak byk oporowo okolice 1420 futy a kasowy maja baze 3-4 ptk wyzej
- atlanticos
- Maniak
koledze chodzilo pewnie o fale b korekty - też tak mi to wychodzi
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Dybek pisze:koniecc miesiąca etc, dlatego mi się wydaje i jestem zaa ze jestesmy na fali b i nie przejdziemy maksów z poniedziałku,Nowy123 pisze:co najlepsze ze fiskal klif nawet jak dojdą do kompromisu to i tak zaczna sie ciecia by obnizyc zadluzenie itp itd wiec to bedzie dobry moment do realizacji zyskow
koniec miesaca nie kwartalu

tylko ze kolejny opor s&p,to 1,4300.....
ja mam jak byk oporowo okolice 1420 futy a kasowy maja baze 3-4 ptk wyzej[/quote]
masz tu wykres
-- Dodano: 29 lis 2012, 11:16 --
ja mam jak byk oporowo okolice 1420 futy a kasowy maja baze 3-4 ptk wyzej[/quote]
masz tu wykres
-- Dodano: 29 lis 2012, 11:16 --
mozesz mi, to pokazac?atlanticos pisze:koledze chodzilo pewnie o fale b korekty - też tak mi to wychodzi
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Teoria_fal_Elliottamenago pisze:co to jest fala b,w tym przypadku?Dybek pisze:koniecc miesiąca etc, dlatego mi się wydaje i jestem zaa ze jestesmy na fali b i nie przejdziemy maksów z poniedziałku,Nowy123 pisze:co najlepsze ze fiskal klif nawet jak dojdą do kompromisu to i tak zaczna sie ciecia by obnizyc zadluzenie itp itd wiec to bedzie dobry moment do realizacji zyskow
;-)
---------------------------------------------------------------------
Im szybciej będziesz sam analizował i słuchał siebie tym szybciej więcej błędów popełnisz. Wówczas jest szansa że się czegoś może nauczysz.
Im szybciej będziesz sam analizował i słuchał siebie tym szybciej więcej błędów popełnisz. Wówczas jest szansa że się czegoś może nauczysz.
-
- Gaduła
Wystarczą S/R, linie trendu, kanały, formacje świecowe - dodatkowo Fibo i średnie - tak naprawdę w Analizie Technicznej nie ma wielkiej tajemnicy, podobno większość ludzi wchodzi po dobrej stronie rynku, tylko ie każdy dobrze prowadzi pozycję później.
Piszesz, że trójkąty, flagi - podstawa- OK, ale są jeszcze rąby, diamenty i wiele innych - każdy gra jak mu pasuje, ja gram na formacjach świecowych np. pin, engulfing, marubozu, gwiazdy itp, a takie formacje jak trójkąty, flagi jakoś mnie nie porzekonują.
Dobra spadam, urlop się należy - Powodzenia wszystkim teraz i w nowym miesiącu, żeby kazdy zamknął listopad na plusie.
P.S: Pkbiu - czekam na fotkę
pozdrawiam.
Piszesz, że trójkąty, flagi - podstawa- OK, ale są jeszcze rąby, diamenty i wiele innych - każdy gra jak mu pasuje, ja gram na formacjach świecowych np. pin, engulfing, marubozu, gwiazdy itp, a takie formacje jak trójkąty, flagi jakoś mnie nie porzekonują.
Dobra spadam, urlop się należy - Powodzenia wszystkim teraz i w nowym miesiącu, żeby kazdy zamknął listopad na plusie.
P.S: Pkbiu - czekam na fotkę

pozdrawiam.
maks dziś to 1.3 niecałe - tak myślę[/quote]
co to jest fala b,w tym przypadku?[/quote]
http://pl.wikipedia.org/wiki/Teoria_fal_Elliottja wiem co to jest fala b z teorii,ale pokaz mi ja na wykresie
poza tym mlotek informuje nas o koncu korety,a na h1 co mielismy wczoraj,jak jest koniec koretky,to jaka fala b?
co to jest fala b,w tym przypadku?[/quote]
http://pl.wikipedia.org/wiki/Teoria_fal_Elliottja wiem co to jest fala b z teorii,ale pokaz mi ja na wykresie
poza tym mlotek informuje nas o koncu korety,a na h1 co mielismy wczoraj,jak jest koniec koretky,to jaka fala b?
się tak zapytam, skąd takie nastawienie większości na "S" ?
zjazd w okolice 1,2880 wygląda na korektę wzrostów, nawet fibo pasuje (0,382) jak ktoś gra pod fibo, wczorajszy pinbar na D1 - wskazuje większe prawdopodobieństwo na "L" niż "S".
Wg. mnie up jest grany pod fiscal cliff, a temat zapewne jest jeszcze nie wyczerpany
zjazd w okolice 1,2880 wygląda na korektę wzrostów, nawet fibo pasuje (0,382) jak ktoś gra pod fibo, wczorajszy pinbar na D1 - wskazuje większe prawdopodobieństwo na "L" niż "S".
Wg. mnie up jest grany pod fiscal cliff, a temat zapewne jest jeszcze nie wyczerpany
Za jakiś czas WR 104 zmiecie ten cały bajzel...... i nastanie cisza.....
dla mnie tylko l-ki,jest trend up,a korekta sie wczoraj skonczyla,czyli atak na kolejne szczytyxantiros pisze:się tak zapytam, skąd takie nastawienie większości na "S" ?