DayTrading: Czwartek 29.11.2012
Re: DayTrading: Czwartek 29.11.2012
poz tym,ze walczymy z lokalnym oporem ,ale juz niedlugo na h4 wybilismy sie z flagi,to do kat cena zmierza,kazdy z was powienien to wiedziec z podstaw AT i jaka osiagnie cena wysokosc po wybiciu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Gaduła
Ale nagryzmolone, nic nie widać
Dziewczyna miała dać fotkę to znikła

kolory ,to moje pomagacze,ale nie widzisz flagi????,to szkodakluczyk1234 pisze:Ale nagryzmolone, nic nie widać![]()
EUR
German Unemployment Change
5K 15K 20K
German Unemployment Change
5K 15K 20K
Zle dane z UE spadek Eurokluczyk1234 pisze:Z tymi danymi to różnie bywa, sam już się nie łapię, Wytłumaczcie mi bo ja to tak rozumiem -
1. Dobre dane z USA, czyli Dolar powinien umacniać się względem euro - czyli spadki.
2. Dobre dane niezależnie skąd powodują wzrosty, złe dane spadki.
3. Ludzie spodziewają się dobrych danych z USA, sądzą, że rynek to już zdyskontował- i grają na przekór czyli na wzrosty.
Które rozumowanie jest poprawne ??

Sp500 mysle teraz o S bo nie przetrzyma tego UE do wejscie USA i nie powinni pokonac oporow szczegonie przed danymi i wejsciem USA gdzie tam podaz po otwarciu kasowego powinna sie uaktywnic i cofka powinna byc
-
- Gaduła
Nie nie, widzę - ale nie stosuję generalnie flag, trójkątów, formacji harmonicznych - mój system jest mega prosty, no ale każdy musi pod siebie system ustawić, a nie siebie pod system, którego nie czuje.
Te chmury to chyba Ichimoku ?? Sprawdzają się ?
Dane z Niemiec minimalnie dobre, pewnie będzie się dalej mielić, ale już beze mnie, straty odrobiłem, koniec miesiąca, wracam w grudniu, kilka dni odpoczynku to najlepsza otwarta pozycja
Dane z Niemiec minimalnie dobre, pewnie będzie się dalej mielić, ale już beze mnie, straty odrobiłem, koniec miesiąca, wracam w grudniu, kilka dni odpoczynku to najlepsza otwarta pozycja

Nowy123 pisze:Zle dane z UE spadek Eurokluczyk1234 pisze:Z tymi danymi to różnie bywa, sam już się nie łapię, Wytłumaczcie mi bo ja to tak rozumiem -
1. Dobre dane z USA, czyli Dolar powinien umacniać się względem euro - czyli spadki.
2. Dobre dane niezależnie skąd powodują wzrosty, złe dane spadki.
3. Ludzie spodziewają się dobrych danych z USA, sądzą, że rynek to już zdyskontował- i grają na przekór czyli na wzrosty.
Które rozumowanie jest poprawne ??zle dane z USA risk OFF powrot do dolara
dobre dane z USA risk ON
Sp500 mysle teraz o S bo nie przetrzyma tego UE do wejscie USA i nie powinni pokonac oporow szczegonie przed danymi i wejsciem USA gdzie tam podaz po otwarciu kasowego powinna sie uaktywnic i cofka powinna byc
tylko ze kolejny opor s&p,to 1,4300.....
-- Dodano: 29 lis 2012, 11:05 --
ichimoku sie sprawdza,kluczyk1234 pisze:Nie nie, widzę - ale nie stosuję generalnie flag, trójkątów, formacji harmonicznych - mój system jest mega prosty, no ale każdy musi pod siebie system ustawić, a nie siebie pod system, którego nie czuje.
ale stary flagi rozne formacje swiecowe i eliot to podstawa AT,bys wiedziel kiedy i gdzie wejsc i jaki ustawic tp,no i jeszcze fibo do oporow i wsparc
a dane ,pisalem wczesniej ze beda nie wazne dla edka,a tez ze usa popoludniu,beda dobre
poza tym,jak popatrzysz na wykres m1 i m5,to zobaczysz,ze caly czas,sa budowane fale ,a z nich flagi,choragiewki itd
Ostatnio zmieniony 29 lis 2012, 10:08 przez menago, łącznie zmieniany 1 raz.
co najlepsze ze fiskal klif nawet jak dojdą do kompromisu to i tak zaczna sie ciecia by obnizyc zadluzenie itp itd wiec to bedzie dobry moment do realizacji zyskow
koniecc miesiąca etc, dlatego mi się wydaje i jestem zaa ze jestesmy na fali b i nie przejdziemy maksów z poniedziałku,Nowy123 pisze:co najlepsze ze fiskal klif nawet jak dojdą do kompromisu to i tak zaczna sie ciecia by obnizyc zadluzenie itp itd wiec to bedzie dobry moment do realizacji zyskow
maks dziś to 1.3 niecałe - tak myślę
Ostatnio zmieniony 29 lis 2012, 10:09 przez Dybek, łącznie zmieniany 1 raz.
---------------------------------------------------------------------
Im szybciej będziesz sam analizował i słuchał siebie tym szybciej więcej błędów popełnisz. Wówczas jest szansa że się czegoś może nauczysz.
Im szybciej będziesz sam analizował i słuchał siebie tym szybciej więcej błędów popełnisz. Wówczas jest szansa że się czegoś może nauczysz.
kluczyk1234 pisze:Zmiana planów, kupuj teraz Eur/USD - tylko pamiętaj o zdjęciu.
-- Dodano: czw 29-11-2012, 9:05 --
Zgarniam 1000 ?? Złotych dziennie ? Czy pipsów??
Śląsk- to pewnie fajna frelka z Ciebie jest
-- Dodano: czw 29-11-2012, 9:09 --
Kupiłaś ??
tak ale po 1.2930
tP 1.30
chciwość jest dobra